| marniii a întrebat:

Cand eram mica mi-a zis cineva ca o sa devin femeie cand o sa-mi vina menstruatia. Mie mi-a venit menstruatia la 9 ani jumate. Nu vi se pare aiurea faptul ca ni se tot zice chestia asta? Si scarbos. Cu cat cresc mai mult parca suna ca o justificare pentru pedofilie. Eu nu cred ca am fost femeie nicio clipa pana la 20 de ani.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Inseamna ca ai dereglari hormonale daca ti-a venit la acea varsta.
Teoretic, se spune asa, pentru ca organismul tau este pregatit pentru procreere, la venirea menstruatiei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu doar o vorbă din popor când femeia însemna doar fabrica de copii.

| johnnny123 a răspuns:

Este doar o expresie arhaică și nimic mai mult. De pe vremea când speranța de viață a oamenilor era de 30 ani, deci trebuiau să se grăbească cu procreatul. În plus, în acele vremuri viețile oamenilor (și în special ale femeilor) nu însemnau mare lucru.

Problema este că în anul 2023 încă mai există oameni care au genul ăsta de idei.

| dullcat5678 a răspuns:

Si eu sunt de acord ca suna cat se poate de gresit. Poate daca ni s-ar fi spus ca suntem cu un pas mai aproape de a deveni femei, da, avea sens. Dar aparent asta a fost conceptia inradacinata de secole.II vine menstruatie unei fete, gata, e buna de turnat copii si de maritis, deci e femeie in toata regula. Daca adaugi si varsta mortalitatii mult mai scazuta decat in ziua de azi, se intelege de ce la 14-16 ani deja aveau sot si copii.

Apoi, au existat cazuri de mame chiar si la varste mai fragede in istorie. E de-a dreptul socant.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_youngest_birth_mothers

| AdioTPU a răspuns:

Mda,este într-adevăr absurd să spui despre o fată de 9 sau 10 ani că a devenit brusc femeie la vârsta aia doar pentru faptul că i-a venit menstruația. Eu cred că se spune chestia asta deoarece atunci când unei fete îi vine prima menstruație se aliniază in rând cu cele care au deja și sunt mai mare de vârstă decât ea. O posibilă explicație.

| Elinelaaaa a răspuns:

Este 100% adevarat, sunt anumite circumstante care te fac sa devii femeie. cu siguranta varsta nu se enumera printe ele.

Asta se intampla din lipsa educatiei a parintilor despre asta.

E una dintre singurele modalitati de a explica venirea menstruatie pe care parintii o stiu si pare cea mai simpla de spus.