anonim_4396
| Anonim întreabă:

"Cand va rugati nu fiti ca fatarnicii carora le place sa se roage stand in picioare in sinagogi(biserici)...Ci tu, cand te rogi, intra in odaia ta, inchuie-ti usa, si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; ...Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleas vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe vor fi ascultati.
...Caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai inainte casa-I cereti voi. Iata dar cum trebuie sa va rugati:..." (Matei 6:5, 6, 7, 8, 9) Crede-ti ca doar singura rugaciune"Tatal nostru" este de ajuns? si nu inseamna "aceleasi vorbe, ca paganii"? Si rugaciune spusa in biserici(sinagogi) nu este contrara cerintelor lui Dumnezeu? (Conform bibliei singurii care au dreptul sa spuna rugaciuni si sa faca inchinari Domnului in biserici sunt doar preotii.

Răspuns Câştigător
| flower a răspuns:

Corect! Eu nu am spus contrariul. Am spus ca, nu trebuie sa fim actori in fata Lui, sa recitam ce am invatat; trebuie doar sa ne inspiram din cea mai importanta rugaciune- in '' Tatal Nostru'' gasim toate elementele necesare formarii unei rugaciuni complete!- insa nu este o greseala daca folosim rugaciunea mottamo, atata timp cat simtim fiecare cuvant si il intelegem! Eu spre exemplu folosesc rugaciunea ca mod de deschidere a unei conversatii cu El...in rest, ''dialoghez'' dupa cum simt in momentul respectivhappy

16 răspunsuri:
Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

"Caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai inainte casa-I cereti voi"
Din moment ce stie deja, nu crezi ca e la latitudinea lui daca iti da sau nu, iar o rugaciune crezi ca poate schimba decizia sa?
Un exemplu sa vina in ajutor. Sua s-a razboit cu Irak. Ambele armate s-au rugat. Cum alege Dumnezeu cine castiga? In acest caz nu conteaza mai mult "ajuta-te singur"? Cine are armata mai puternica, armele mai puternice si inteligenta de a alege o strategie mai buna nu castiga? Unde sta Dumnezeu? In banii ce cumpara armele?

Janina
| Janina a răspuns:

E casa Domnului, toti avem dreptul sa mergem acolo si sa ne rugam Lui...

Janina
| Janina a răspuns:

@leinad, tu nu crezi in credinta sincera a omului care se caieste pentru pacatele sale?

| Shery a răspuns:

Textul acesta se refera la o anumita categorie de oameni din vremea aceea, care cand se duceau la sinagoga, se bateau cu pumnul in piept si se rugau cu voce tare, ca toti sa ii auda ce buni si credinciosi sunt ei(vezi parabola vamesului si fariseului: fariseul striga tare in sinagoga, spunand cat de credincios este el, in vreme ce vamesul isi recunostea neputinta si pacatele).
Pur si simplu, rugaciunea trebuie sa fie dn suflet si sincera.
Cat despre rugaciunea "Tatal nostru", acela cred ca este doar un modxel de rugaciune, pentru cei care nu stiau cum sa se roage.

| flower a răspuns:

''Tatal Nostru'' este rugaciunea pe care D-zeu a trimis-o oamenilor ca mijloc de corespondenta intre muritori si Divinitate. Spui ca ai cunostinta de cuvantul lui D-zeu; atunci ar trebui sa fi inteles semnificatia acestei rugaciuni...singura care ne aduce cel mai aproape de D-zeu, fiind trimisa de El - cuprinde toate temerile de care ferim, nevoile pe care le avem, dorintele la care ar trebui sa ravnim! Eu nu cunosc biblia din scoarta in scoarta, nici nu sunt foarte bisericoasa, insa atata lucru am inteles: ''Tatal Nostru" este cea mai puternica rugaciune care exista. Toate slujbele bisericesti incep si se termina cu acesta rugaciune...Asa cum spune paragraful pe care l-ai expus, nu trebuie sa facem din credinta nostra un show,, El spune sa nu fim precum actorii care isi joaca rolul cat mai bine pentru a primi aplauze si aprecieri, ci din contra, trebuie sa ne aratam dragostea fata de El cat mai simplu si discret. In biserici nu se spun cu voce tare rugaciunile personale ale fiecarei persoane, ci doar rugaciunile trimise de Domnul oamenilor! Este o diferenta mare! Sunt curioasa, unde mai exact scrie in biblie ca doar preotii au dreptul la rugaciune?

| okei a răspuns:

Mersi frumos.

| angelocezar a răspuns:

Sant fraze pe care OBLIGATORIU trebuie sa le spui cu voce tare si in picioare in Sinagoga, mai citeste si tu o carte, vezi si la alte religii cum e

anonim_4396
| Anonim explică:

Ei da uite un subiect interesant, asa este cum scrii dar cel care a scris asta nu a luat in calcul explozia demografica.

anonim_4396
| Anonim explică:

Dar oamenii de pe vremea asta nu fac la fel? Nu se roaga cu voce tare in biserica"(explica semnificatia expresiei: se bat cu pumnii in piept) adica sunt mai mult tarzani? Dar mataniile nu sunt pentru a atrage atentia?

anonim_4396
| Anonim explică:

Secretel... Ce treaba am eu cu credinta sincera a omului? Fiecare face ce vrea, crede in felul lui. Eu nu am cu nimeni nimic dar eu nu merg la biserica, nu ma inchin la icoane si nu spun rugaciuni invatate pe de rost.

anonim_4396
| Anonim explică:

Oi sti tu ceva, nu te contrazic, da cred ca toti au dreptul sa i se roage lui Dumnezeu, sau parca asa spunea Hristos nu? In plus o poti face si acasa si pe strada, unde vrei, important este sa ai credinta, sa nu te rogi formal, adica sa te afli in treaba. Si la cele enumerate de tine, sinagogi/biserici, as mai adauga si moschei nu? Ca si musulmanii au un Dumnezeu.

anonim_4396
| Anonim explică:

Dar de ce va rugati? fara nu se poate? nu sunt impotriva credintei celorlalti, dar mie rugaciunea mi se pare stupida, atata timp cat eu nu am incredere in mine atunci in cine sa am / in cineva despre care se spune ca face si drege, ia incercati fara rugaciuni. - Cred ca o sa primesc stupid dupa aceasta postare, dar mi-am exprimat punctul de vedere si atat.

anonim_4396
| Anonim explică:

Legea razboiului o cunoaste toata lumea, tarile care au armament nefolosit, trebuie sa-l consume, vezi razboiul in iugoslavia, unde americanii au bombardat si tot ei au reconstruit, acesta a fost doar un exemplu motivul, arme si armament nefolosit neutilizat, atat, pentru asta au murit mii si mii de oameni ca sa castige cativa traficanti de arme sau guvernele care achizitioneaza pentru castig.

anonim_4396
| Anonim explică:

Leinad.laraspunsurile primite mai trebuie studiu despre rugaciune. este ignoranta multa dar nu poti spune asta atator postatori.cautati, dragilor, cautati ca veti gasi, bateti si vi se va deschide.

anonim_4396
| Anonim explică:

In levetic scrie flower.Referitor la rugaciunea tatal nostru, nu ai citit ce a scris si weirdo? Tata Nostru a fost doar un exemplu de rugaciune pentru ca in momentul acela impreuna cu Isus se aflau multi oamanei care au venit sa li se ierte pacatele, sa fie vindecati de demoni(de scosi dracii din ei)iar Isus a mai hranit oamenii aceia cu paine(inmultirea painilor); deci la momentul acela era singura rugaciune care trebuia facuta.Nu numai preotul are voie sa se roaga dar numai preotul are voie sa se roaga in public pentru multimi de oameni.

anonim_4396
| Anonim explică:

Sunt ortodox oameni buni. Cum ziceti voi ca sa dormiti bine noaptea. Eu nu judec ca va rugati cu voce tare sau ca mergeti la biserica si va inchinati la icoane dar va roade ca am dreptate pentru ca habar nu aveti despre ce vorbiti si daca tot nu stiti eu nu inteleg de ce va mai bagati in astfel de discutii.