| AlexDorinel a întrebat:

Când va veni ziua aia când scoala va fi înlocuită cu școala vieții?

Sa fim serioși, în mare parte e pierdere de timp scoala în 2021, nu se mai învață nimic. Majoritatea merg doar din obligație că îți trebuie minim 10 clase.

La școală se merge doar să faci caterincă cu colegii sau sa te bați(cel puțin asa e la mine în oraș)


La școală ar trebui sa te învețe sa faci mâncare și chestii d-astea nu matematica, ca nu suntem niște roboti în devenire.

50 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Ca sa stii sa faci mancare trebuie sa te invete mama acasa nu la scoala.
Sunt destui cu „scoala veții", pe care ii văd pe Facebook.
Si abia stiu sa lege cateva cuvinte in comentariile pe care le scriu.
Unii au scoala si este cam aceeasi situatie.

| romeo78 a răspuns:

CDR în 1997 a hotărât să distrugă învățământul românesc. Eu am terminat școala în 1997 pe vechea lege a învățământului, făcută pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.
Anul școlar era împărțit în trimestre, se făcea sport, se făcea practică. Practica era împărțită pe sexe, fetele la atelierul de creație, unde învățau să coase, gătească, treburi de gospodărie.
Iar băieții erau la atelierul de mecanică, unde învățam, în funcție de vârstă, de la traforaj, la tăiere de metal, filetare, tipul de materiale etc.
După 1997 a început declinul învățământului și fiecare guvern, a făcut reforma sa, nimeni nu a avut interesul elevului.
Iar pentru aducerea aminte, a fost dat la televizor, primul guvern Orban, a cerut prin doamna ministru o evaluare a materiilor, ce trebuie îmbunătățit. S-a terminat evaluarea, au venit rezultatele și totul a fost abandonat și uitat în sertarele ministerului.
Sunt interese financiare foarte mari pentru editarea manualelor, caietelor ajutătoare, culegerilor etc., ca să se dorească o reformă adevărată.

| sierra1 a răspuns:

"La școală ar trebui sa te învețe sa faci mâncare și chestii d astea nu matematica"

de curiozitate, ești elev?

| doctorandus a răspuns:

Societatea industriala sau postindustriala are anumite cerinte pentru forta de munca (bine, nu pentru toti lucratorii, dar pentru multi dintre ei).

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

"La școală ar trebui sa te învețe sa faci mâncare și chestii d-astea "

Te poți înscrie la scoala profesională, dacă vrei să înveți o meserie și să intri mai repede in câmpul muncii.

| Mosotti a răspuns:

Nu poate fi inlocuita de scoala vietii, va trebui adaugata si scoala vietii paralel cu cealalta.

Ai nevoie de mate si de restul, ca sa proiectezi o masina nu folosesti scoala vietii, sau sa faci un bloc, un calculator, si asa mai departe.

Fiecare scoala are rolul ei, nu merge una fara alta.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pentru unii a venit de mult. Iti dai seama ce puerila e intrebarea asta, nu? Daca intrebai cand va veni ziua cand vom invata chestii cu adevarat utile la scoala, poate mai discutam... P.S. Uite, eu pe linga tona aia de gramatica absolut degeaba din generala, chimie care si aia e in proportie de 95% complet degeaba, si altele, am facut timplarie si croitorie. IN GENERALA.

| anonimg a răspuns:

Societatea este într-o continuă degradare. Asta înseamnă o societate fără Dumnezeu. Oamenii sunt străini de Dumnezeu și de viața Lui, chiar dacă ei se numesc creștini.
Scoala ar trebui să fie bună; dar se pare că cu cât este mai multă școală cu atât se mărește degradarea acelora care ies de pe băncile ei. Unii intră deja degradați; ei ar trebui să stea departe de societate, și să fie educați de Vișinescu împreună cu părinții acestora.
Singurii care aș mai putea spune că ies cum trebuie de pe băncile facultăților sunt medicii. Dar și aceștia au niște prețuri că nu te poți apropia de serviciile lor. Măcar dacă am vedea profesionalism ieșit din mâinile lor.
Trăim într-o societate degradantă. Și cei care merg la școală, și cei care nu merg, fură. Toți fură și înșeală; unii cu acte, alții fără acte. Preturi prea mari nu înseamnă altceva decât furt. Aceia care cer bani mai multi ar trebui și lor să li se ofere servicii cu aceleași tarife. Nici o școală nu schimbă caracterul omului. Niciun om care a ieșit de pe băncile școlii nu știe să-și schimbe propriul caracter, și nici al semenilor lui. Asta nu înseamnă altceva decât degradare. Cei care fac școală o fac doar pentru bani.
Dacă un om își pierde ani pe băncile școlilor trebuie să o facă pentru a fi de folos societății, pentru dezvoltare, și nicidecum pentru bani.
Salariile trebuiesc să fie egale, atât pentru acela care lucrează la lopată, cât și pentru medic, judecător sau președinte. Cui nu-i place, să își aleagă o altă meserie... plătită la fel. Cui nu-i place, să se ducă la lopată. Oricum, toți oamenii trec prin mâna medicilor, și toți trec și prin mâna acelora care mânuiesc lopata. Caracterul va fi acela care îl va recomanda sau nu pe om pentru cer.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonimg):

"Salariile trebuiesc să fie egale, atât pentru acela care lucrează la lopată, cât și pentru medic, judecător sau președinte"

Asta e un motiv de sarbatoare pentru cei de la lopata si un motiv de revolta pentru judecatori si restul.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

He, he, he, nici macar pe vremea lui Ceausescu sau a lui Dej nu era asa.

| raMLesS a răspuns (pentru anonimg):

Pai daca e asa cine isi mai bate capul sa sr facă matematician, it-ist cand pot sta linistiti sa-si ia acelasi salariu? Nu se face nimeni medic doar din placere si nu sta nimeni sa invete zi de zi timp de 6 ani sau stku eu cat, cand ajung sa ia cat un lopătar.
Nu stii cum functioneaza omul, asta e cel mai prost sfat... O sa se duca dracu lumea in cateva zile daca se implementeaza ce spui tu.

| raMLesS a răspuns (pentru anonimg):

"Oricum, toți oamenii trec prin mâna medicilor, și toți trec și prin mâna acelora care mânuiesc lopata."
Unde asta? Astea-s idei scoase din dos ca din cap sigur nu.

| flixbuster a răspuns (pentru anonimg):

Asta cu "Salariile trebuiesc să fie egale, atât pentru acela care lucrează la lopată, cât și pentru medic, judecător sau președinte." e maxima.

Ia zi, in sistemul tau economic, Apple iPhone trebuie sa coste cat Allview M10 Luna, un Ferrari cat o Dacia? Sau, mai bine, avem un singur model de telefon pentru toata lumea, o singura masina pentru toata lumea, un singur partid pentru toata lumea? Oops, stai, a fost asta ceva, se numea "comunism". Dar, ce sa vezi? Nici macar in comunism salariile nu erau egale pentru toti, unii erau mai egali ca altiiwinking

| Meme10Meme a răspuns (pentru anonimg):

Nice! Nu are sens sa ma mai chinui cu facultăți pentru a deveni judecător! Pot sa devin lopatar și gata!

| anonimg a răspuns (pentru raMLesS):

Dupa cum tot ce intra in organism este proportionat in mod egal, tot asa fiecare meserie trebuie apreciata in mod egal: fie ca omul este medic, fie ca este cu vidanja, fie ca este acela care ii coordoneaza pe amandoi.
Scolile invata pe oameni mai mult egoismul decat altruismul.
Toate meseriile sunt bune; si toate trebuiesc platite in mod egal. Si toti trebuie sa lucram in mod corespunzator.

| anonimg a răspuns (pentru raMLesS):

De ce te miri de fraza aceasta: "Oricum, toți oamenii trec prin mâna medicilor, și toți trec și prin mâna acelora care mânuiesc lopata."?
Nu ai trecut niciodta prin mana medicului? Sigur ca da.
Si apoi, mai devreme sau mai tarziu vei trece si prin mana groparior, acelora care folosesc lopata; asta daca nu vrei sa ramai pe camp in ziua aceea sau inecat in mare.

| anonimg a răspuns (pentru raMLesS):

"Nu se face nimeni medic doar din placere". Asta asa este; si este un lucru gresit. Daca placerea lucrului este banul, atunci nu este de mirare ca si casatoriile si tot ce se face in lumea aceasta este pe bani.
De aceea am spus ca scolile ne invata egoismul. Acela este scopul scolii, si tot banul este si tinta elevului. Nu este de mirare ca romanii sunt si saraci, si lipsiti de profesionalism.

| raMLesS a răspuns (pentru anonimg):

Banul este un motivant, cu cat esti platit mai bine, iti permiti sa cumperi cam tot ce vrei si o sa iti faci treaba mai bine.
Faci o munca si vrei sa fii rasplatit...inveti ani de zile, ajungi arhitect, proiectezi o cladire, vrei sa iti primesti banii pe munca si studiile depuse si sa fii platit bine...ce spui tu nu se aplica.
Si eu lucrez in it si sunt pasionat de el, da daca peste noapte de la salariul de acum ajung sa primesc 3000 lei, imi dau demisia instant.
Asa functioneaza omul, dupa munca si rasplata happy.
Planul tau e complet nerealist si nu o sa functioneze niciodata pentru ca nu contine studii.

| raMLesS a răspuns (pentru anonimg):

"Dupa cum tot ce intra in organism este proportionat in mod egal, tot asa fiecare meserie trebuie apreciata in mod egal: fie ca omul este medic, fie ca este cu vidanja, fie ca este acela care ii coordoneaza pe amandoi.
Scolile invata pe oameni mai mult egoismul decat altruismul.
Toate meseriile sunt bune; si toate trebuiesc platite in mod egal. Si toti trebuie sa lucram in mod corespunzator."

Tu compari mere cu pere...dar daca tot o iei asa,pot sa spun si eu ca o mancare mai consistenta are mai multe calorii, iar una usoara are putine... Caloriile fiind salariul, ele sunt distribuite in mod egal in organism(toti isi primesc salariul, doar ca unii castiga mai mult, altii mai putini)
Meseriile trebuiesc apreciate msi mult, salarile trebuiesc marite, dar nu egalate.
E ca si cum l-ai plati pe unu cu 4 clase care iti rezolva adunari si scaderi cat il platesti pe unu cu o facultate de matematica in spate care iti face ce vrei tu.
Nu stii cum functioneaza piata, banul, etc... N-ai educatie financiara.

| anonimg a răspuns (pentru flixbuster):

"Ia zi, in sistemul tau economic, Apple iPhone trebuie sa coste cat Allview M10 Luna, un Ferrari cat o Dacia?"
Nu asa trebuiesc vazute lucrurile. Ci lucrurile slab calitative nu trebuiesc sa existe. Pentru ca pamantul este plin de deseuri; de aceea nu trebuie sa se si fabrice deseuri. Daca salariile ar fi fost egale nici desuri nu s-ar mai fabrica. Dar din pricina saraciei este nevoie si de astfel de deseuri. Si un Logan sau Alview ar fi fost ca un Mercedes sau un iPhone.
Nu trebuie deci sa existe doar un producator. Dar toti cati ar exista ar fi scos numai lucruri de calitate. Nu ti se strange inima cand auzi intrebarea: "Ce telefon sa imi iau de 400-500 de lei?" Iar altii is pot cumpara cate 2-3 telefoane din acestea pe zi, sau poate chiar mai mult. Sau de curand am citit o intrebare aici: "Ce hainute sa imi iau din mall de 100 de lei?" (Sau cam asa ceva). Dumnezeu va judeca pe oamenii insensibili, pe aceia care au stabilit salariile in mod necinstit.
Exagerarea este pacat. Si Domnul Hristos nu a exagerat cand a spus: "Mai lesne este sa treaca o camila prin urechea unui ac, decat sa intre un om bogat in Imparatia lui Dumnezeu!" (Marcu.10:25)
Asadar, gandeste-te la orice om bogat de care ai auzit: niciunul dintre acestia nu va vedea cerul.

"Isus S-a uitat tinta la el (la un om bogat), l-a iubit si i-a zis: "Iti lipseste un lucru; du-te de vinde tot ce ai, da la saraci, si vei avea o comoara in cer. Apoi vino, ia-ti crucea si urmeaza-Ma."
Mahnit de aceste cuvinte, omul acesta a plecat intristat de tot; caci avea multe avutii." (Marcu.10:21)

Daca oamenii ar trai dupa principiile divine, toti ar fi fost fericiti. In ziua judecatii lui Dumnezeu, medicul nu va avea nicio scuza pentru ca cel sarac nu a avut acces la serviciile celui dintai. Cu tot binele pe care il fac aici pe pamant, medicii se vor bucura doar de pamantul acesta. Pentru ca cei bogati si cei saraci nu vor putea trai impreuna pe Noul Pamant.

Uite cum se traia pe timpul primilor ucenici:
"Toti cei ce credeau erau impreuna la un loc si aveau toate de obste.
Isi vindeau ogoarele si averile, si banii ii imparteau intre toti, dupa nevoile fiecaruia." (Faptele apostolilor.2:44,45)

"Multimea celor ce crezusera era o inima si un suflet. Niciunul nu zicea ca averile lui sunt ale lui, ci aveau toate de obste." (Faptele apostolilor.4:32)

| anonimg a răspuns (pentru Meme10Meme):

Am zis ca scoala este buna. Dar daca o faci doar pentru bani, atunci ma abtin sa nu zic ca esti mai rau decat un lopatar. ^_^

| troleibuz a răspuns (pentru anonimg):

De ce demonizezi banii? Sunt absolut necesari.

| anonimg a răspuns (pentru troleibuz):

Desigur că banii sunt necesari. Dar dacă facem din ei prioritatea numărul unu, atunci binecuvântarea lor se va transforma automat în blestem.

Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns (pentru raMLesS):

Banul nu trebuie să fie motivant. Banul este un necesar, dar nu motivant.
Este adevărat că trebuie studiat orice plan și orice idee. Numai că egoismul se trezește numaidecât într-un astfel de plan. Îți spun că dacă ar exista un plan în care să fie crescut venitul autorităților, acesta ar fi analizat numaidecât (vezi pensiile speciale, și altele). Noi trebuie să judecăm după dreptate, nu după sentimente sau simțăminte.
Este adevărat că școala și banii sunt ca muntele Everest. Toți au posibilitatea să-l urce și nimeni nu împiedică pe nimeni să-l urce. Numai că nu toți oamenii pot să-l urce. Dar nu așa trebuiesc văzute lucrurile. Cei care ajung în vârf trebuie să împartă câștigul lor cu aceia care nu pot ajunge; subliniez: nu trebuie să-l împartă cu leneșii, ci cu aceia care își depun eforturi la fel de mari, și nu pot urca în vârf. Unii pot alerga spre vârful muntelui, alții cad extenuați mai înainte de a ajunge la baza lui.
Planul lui Dumnezeu este ca toți să se bucure de fericire. Cei bogați au primit de la Dumnezeu ca să împartă cu cei săraci. Acesta este singurul motiv pentru care Dumnezeu a lăsat pe unii bogați și pe unii săraci. Lui Dumnezeu nu-i este greu să schimbe rorurile; Lui îi este greu să schimbe caracterele oamenilor. Orice lucru care ne activează egoismul trebuie să-l îndepărtăm din caracter dacă vrem să vedem cerul.
Sunt multi oameni buni, și care fac fapte bune, pentru că și salariul le permite acest lucru. Dar numai Dumnezeu știe că inimile lor sunt lipite de bani. Pământul se cumpără cu bani, dar cerul nu se cumpără cu bani.

| anonimg a răspuns (pentru raMLesS):

Același organism are nevoie de mese cu multe calorii, dar și de mese cu puține calorii.
Este adevărat că nu am educație financiară. Dar nu îmi trebuiesc nici patru clase ca să văd că oamenii cu toate studiile lor se învârt în jurul banului.
Aceia cu educație financiară au făcut ca România să fie o țară săracă. Oamenii egoiști au ajuns în funcții de conducere; rezultatul este ceea ce vedem și auzim zilnic. Lucruri de slabă calitate în absolut toate domeniile.
Modelul actual al funcționării pieței banului este greșit, deoarece are în existența lui egoism; mult egoism.

"E ca si cum l-ai plati pe unu cu 4 clase care iti rezolva adunari si scaderi cat il platesti pe unu cu o facultate de matematica in spate care iti face ce vrei tu."
Această comparație este greșită. Unul este la un nivel, celălalt la alt nivel. Dar dacă tot banul este acela care îndeamnă la dezvoltare, atunci aici este vorba de egoism, de o motivație greșită.
Nu trebuie comparat un șoarece cu un elefant. Indiferent de diferența dintre ei, nu trebuie ca unul să se culce flamând și altul cu burta plină.

| troleibuz a răspuns (pentru anonimg):

Când ești intr-un domeniu în care investești multe resurse e normal sa fie prioritari banii.
Ce profesie aveți?

| anonimg a răspuns (pentru troleibuz):

Este normal să îți scoți banii pe investiție. Dar nu este normal ca să îți scoți banii pe investiție la fiecare salariu lunar tot timpul vieții.
Un judecător care face dreptate între doi oameni nu trebuie să aibă un salariu mai mare decât unul dintre aceștia. Ce fel de dreptate ar putea face un om bogat? Așa ceva nu există; dreptatea pe care o face acesta este doar de ochii lumii, că altfel meseria lui nu ar exista. Iar altul care lucrează în condiții efectiv de periculozitate (la înălțime) are un salariu mult mai mic decât primul.
Profesia mea este confidențială; la fel și venitul meu.
Indiferent de profesie, salariile trebuiesc să fie egale. Pentru că toți muncesc în mod egal. Iar sporurile pentru periculozitate, lucru de noapte, și sărbători să fie plătite așa cum se cuvine. Dar salariul brut/net să fie platit la fel, pentru că toți muncim, și toți avem nevoie în mod egal de serviciile fiecăruia dintre noi.

| troleibuz a răspuns (pentru anonimg):

Eu sunt un viitor judecător. Ai idee cat învăț eu fata de oamenii aceia, care 5 ani (și mai mult daca pun și admiterile și examenele de intrare în profesie) poate s-au distrat in cluburi in timp ce eu îmi rupeam creierii să învăț 2000 de pagini pentru un singur examen? Ai idee cat de solicitanta e meseria și câți judecatori o iau razna înainte să iasă la pensie sau câți își pun viața în pericol?
Daca e confidențial, bănuiesc că vorbești doar din frustrare și nu înțelegi ce înseamnă să ai o profesie.
Nu, salariile nu trebuie sa fie egale pentru că eforturile și responsabilitatile noastre nu sunt egale.

Ce ai spus despre justiție e pura paranoia, ești rupt de realitate din multe puncte de vedere.

| Meme10Meme a răspuns (pentru anonimg):

Pai cum poți sa devii judecător cu salariu mare fără scoala?

| raMLesS a răspuns (pentru troleibuz):

Daca salariile ar fi egale, s-ar face toţi paznici... Ar disparea medicii, avocatii si restul oamenilor importanti, ce rost are sa te mai faci medic daca iei cat un vanzator de la magazin?
In plus salariile antreprenorilor nu ar putea fi egale cu ale noastre, ei o sa aiba mereu mai mult... E rupt de realitate rău de tot băiatul.
Intr-adevar, salariile actuale sunt mici si ar trebui marite, dar daca castigi mai mult nu e vorba de egoism... Sa vrei mai mult e vorba de spiritul competitiv nu de egoism, cu bunatatea asta aiurea mori de foame.

| raMLesS a răspuns (pentru anonimg):

"Noi trebuie să judecăm după dreptate, nu după sentimente sau simțăminte."
Pai si daca faci asa, vrei sa plăteşti un medic/judecator care invata zilnic pagini intregi, la fel de mult cat platesti femeia de servici? rolling on the floor unde e dreptatea aici? Poate ca toti fac efort, da nu se compara.
Femeie de servici poate oricine sa devina, sau lopătar, in schimb judecator ajung decat cativa oameni din 100.

De ce sa-si împarta oamenii castigurile cu restul? E munca celorlalti cumva?

"Cei bogați au primit de la Dumnezeu ca să împartă cu cei săraci. " ce dreacu au primit? Mi-am facut pe barba mea tot inca de cand eram in gimnaziu.

Dumnezeu iti da da nu iti baga si in gura.
Acum ai posibilitatea sa iti faci tu singur o avere fata de cum era pe vremuri, de ce nu te educi financiar?
Si daca spui ca salariile sa fie egale, atunci cu antreprenorii cum faci? Le iei banii? laughing)

| flixbuster a răspuns (pentru anonimg):

Vad ca misticul este puternic in tine, varianta "crestinism".

Ia, fii atent, pe limba ta: de pilda lucrătorilor viei ai auzit?

Aia zice destul de clar cum e sa negociezi un salariu si sa nu te f*ta grija de ce si-au negociat altii. Te-ai tocmit pe 1 galben pe toata ziua si esti multumit de tocmeala? Bravo! Esti mai 'jmecher si te-ai tocmit pe 1 galben pe juma' de zi? Felicitari! Esti boss de boss si bagi un sfert de norma tot pe 1 galben? Super! Cata vreme patronu' isi tine intelegerea cu tine, ce treaba ai tu cu intelegerile lui cu altii? Nu e asta invidie si e cumva pacat?

Cam asa a zis Gizas Craist despre cum devine cazurile cu munca si (ras)plata.

| troleibuz a răspuns (pentru raMLesS):

Evident. Pasiunea nu ar fi niciodată suficientă pentru a profesa. Întotdeauna o sa existe piedici și o să ai sacrificii de făcut. Nu și-ar bate nimeni capul daca nu ar avea nimic de câștigat.

| anonimg a răspuns (pentru flixbuster):

Aceea este o pildă și trebuie tratată ca atare. Și în plus este vorba de altceva în acea pildă.
În realitate, dacă unul are salariul prea mare, atunci automat celălalt îl va avea mai mic. Pentru că nu pot avea amândoi 20, 000.00 lei fiecare, ci doar unul singur; deoarece România este o țară săracă.
Dar aici nu este vorba că unul muncește mai mult și altul mai puțin. Munca este aceeași. Și dacă un medic sau judecător crede că lopata este mai ușoară, atunci să treacă la lopată o perioadă ca să vadă ca nu este ușoară deloc. Și pentru că lopata te pune la pământ după o zi de întrebuințare, și acesta este un motiv pentru care oamenii să aspire la funcții mai bune, și nu banul.
Și dacă există cărți de dezvoltare personală în care motivația dezvoltării este banul, atunci autorul unei astfel de cărți este lipsit de profesionalism în meseria lui. Un salariu mare n-are nicio legătură cu profesionalismul, cu educația, cu dezvoltarea personala și profesională. Dar pentru că totul se învârte în jurul banului, tocmai de aceea România este o țară săracă, și pe deasupra lipsită de calitate în absolut toate domeniile, chiar și în acele domenii cu salarii extrem de mari.
Toți oamenii pot să-și dezvolte și alte afaceri pe lângă salarii și să câștige cât vor din acestea acestea; dar în primul rând toți oamenii trebuiesc să aibă servici și toți să fie plătiți la fel. Când salariul este prea mare sau prea mic, atunci lipsește calitatea și nu se mai poate vorbi de profesionalism; nici măcar de dezvoltare personală. De aceea trebuie să fie un echilibru. Pentru că toți oamenii au nevoie de echilibru. Unde nu este echilibru atunci este dezechilibru. Când oamenii își caută propriul lor bine, și nu caută și binele altora (al acelora cu salarii mici -care nu-și permit nici măcar un mormânt), se mai poate vorbi de echilibru? Nicidecum. Ci aici este 1000% egoism.
Dacă motivația omului este banul, atunci nu este nicio diferență între aceia care își tocesc coatele pe băncile școlii și aceia care trăiesc din tot felul de ilegalități. Și unii și alții au inimile lipite de bani. Toți au aceeași motivație. Pentru că dacă li s-ar oferi ocazia, și dacă ar deveni legale "meseriile" care acum sunt ilegale, atunci primii ar părăsi școala numaidecât și ar trece și ei pe "meseriile" acelora care câștigă mai bine decât ei. Și acest lucru se întâmplă chiar acum. Pentru că motivația este aceeași și la unii și la alții: banul (mamona). Acesta este idolul tuturor, și ei toți recunosc asta.
Sunt multe de spus. Și din pricina egoismului, a banului, oamenii nu pot vedea că există standarde mai înalte. Ei nu pot vedea că egalitatea salariilor va fi un bine și pentru unii și pentru alții.

Și să zicem că nu ar fi salariile egale; dar românii refuză să vadă modul de lucru al țărilor dezvoltate din UE, unde chiar dacă salariile nu sunt egale, calitatea vieții este mai bună. Dar repet: egoismul românilor este din cale afară de mare. Au făcut din bani viața lor, dumnezeul lor. Dacă ar putea, toți ar ucide pentru bani și ar comite ilegalități; și nu suntem departe de acest lucru.

| Lukasssz a răspuns:

Vai de capu' meu

| Zuzu1991 a răspuns:

In 2021?!?
pe dracu' dude, de cand au ajuns comuistii la putere nu se invata nimic, pentru ca in loc sa se concentreze pe partea real REALA, se concentreaza pe cat mai multa materie, se invata ura, nu se invata, d'aia nu mai ploua
eu consider scoala si societatea responsabila pentru nepasare in mult mai multe directii decat "sa te invete sa gatesti" si ca sa iti dau un exemplu absolut semnificativ si de ultimul rahat: cum explici ca un tanar de 18-19 ani violeaza o femeie de 90?!?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Banalitati ca facutul mancarii poti sa inveti si singur.

| Meme10Meme a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Eu as adaugă o ora numita gastronomie dar opțională.

| Yuoia a răspuns:

Scoala vietii o faci in paralel cu scoala. Acasa cu parintii, cu rudele, cu vecinii, cu prietenii. Suntem o societate. Scoala nu inlocuieste parintii. Fiecare are obligatiile sale.
Crezi ca parintii te pot invata cum sa fii inginer? Sau pentru oricare alta meserie? Pentru asta trebuie sa treci prin scoala. Tocmai pentru ca nu suntem roboti trebuie sa treci prin scoala si sa inveti sa-ti dezvolti capacitatile.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Eu n-aș vrea sa fiu tratat/operat de un doctor cu școala vieții, sincer.

| Alverto a răspuns:

Până și telefonul de pe care ai pus întrebarea e făcut cu ajutorul școlii, matematicii, logicii complexe. Daca toți ar avea școala vieții ca tine crezi că ai mai avea un telefon in buzunar?

| Meme10Meme a răspuns:

Deci vrei sa ne reîntoarcem în Evul Mediu când copii nu puteau decât sa fie agricultori? Ai nevoie de matematica dacă vrei sa te faci arhitect. Un exemplu. Ai nevoie de info dacă vrei sa devii hacker.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie să se înlocuiască școala cu cea a vieții. Trebuie însuși orarul școlii schimbat. Se băga aproasta multă materie și de loc practică. Ea îi făcută să te conducă pe un drum în viitor dar felul ăsta nu merge. Trebuie eliminate cât mai multe teorii și puse ore de practică cu care îți poți alege meseria.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand o da ne dam seama ca alea 12 clase pe care le facem sunt multe, proaste si degeaba. Nu zic sa fie desfiintata de tot, dar macar sa se faca mai putini ani, sa nu o mai lalaim atata.

P.S. Sunt de acord la partea cu gatitul. De gatit toti o sa trebuiasca sa gatim candva, deci gatitul e mai necesar decat multe alte materii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O sa iei diploma de la scoala vietii? nu.vai de capul tau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aș vrea să comentez dar nici nu știu de unde să încep. Trebuie să trăiești o viață plină de neștiință și dezinteres ca să ajungi să scrii așa ceva nefiind ironic. Inepții peste inepții.

| chuckmanson a răspuns:

Mai bine spus, cand vom înlocui "școala vieții" cu școala normală

| Ionut123987 a răspuns:

Mâncare înveți sa faci de pe net sau de la mă-ta, sau pur și simplu încerci tot felul de lucruri pana iese ceva laughing consider ca alte lucruri sunt mai importante și mai necesare.

| DEADON a răspuns:

Singuru' scop pe care l-am observat eu cand am terminat gimnaziala si liceul il reprezinta scoaterea din stadiul de troglodit, de om al cavernelor.
Crede-ma, totu' depinde doar de tine...
Eu am invatat foarte multe chestii intr-un an, mai mult decat am invatat in tot liceul, deoarece m-am dedicat informatiilor.
Mi-am cumparat tot felul de carti, am inceput sa explorez, sa-mi dau seama ce-mi place, scoala nu are un scop rau, consider gresit modul prin care se implementeaza toate acestea, si anume : materiile, modul de predare, comportamentul profesorilor, conducerea scolii si informatiile care se predau.
Daca e sa o iei realist, vina este si va fi mereu impartita, sunt profesori care nu-si dau interesul la fel cum exista si elevi care nu se supun regulilor impuse de scoala, sunt impertinenti si etc.

Stiu ca este deranjant, stiu ca te frustreaza pentru ca e vorba de viitorul tau, dar partea trista e ca viitorul ti-l faci doar tu, nu te ajuta nici scoala, nici liceul si nici facultatea. Depinde doar de tine cum si unde te invarti, daca vrei sa te chinui s-a.m.d.