| AlexDorinel a întrebat:

Când va veni ziua aia când scoala va fi înlocuită cu școala vieții?

Sa fim serioși, în mare parte e pierdere de timp scoala în 2021, nu se mai învață nimic. Majoritatea merg doar din obligație că îți trebuie minim 10 clase.

La școală se merge doar să faci caterincă cu colegii sau sa te bați(cel puțin asa e la mine în oraș)


La școală ar trebui sa te învețe sa faci mâncare și chestii d-astea nu matematica, ca nu suntem niște roboti în devenire.

50 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Societatea industriala sau postindustriala are anumite cerinte pentru forta de munca (bine, nu pentru toti lucratorii, dar pentru multi dintre ei).

| darrio2007 a răspuns:

Ca sa stii sa faci mancare trebuie sa te invete mama acasa nu la scoala.
Sunt destui cu „scoala veții", pe care ii văd pe Facebook.
Si abia stiu sa lege cateva cuvinte in comentariile pe care le scriu.
Unii au scoala si este cam aceeasi situatie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu trebuie să se înlocuiască școala cu cea a vieții. Trebuie însuși orarul școlii schimbat. Se băga aproasta multă materie și de loc practică. Ea îi făcută să te conducă pe un drum în viitor dar felul ăsta nu merge. Trebuie eliminate cât mai multe teorii și puse ore de practică cu care îți poți alege meseria.

| DEADON a răspuns:

Singuru' scop pe care l-am observat eu cand am terminat gimnaziala si liceul il reprezinta scoaterea din stadiul de troglodit, de om al cavernelor.
Crede-ma, totu' depinde doar de tine...
Eu am invatat foarte multe chestii intr-un an, mai mult decat am invatat in tot liceul, deoarece m-am dedicat informatiilor.
Mi-am cumparat tot felul de carti, am inceput sa explorez, sa-mi dau seama ce-mi place, scoala nu are un scop rau, consider gresit modul prin care se implementeaza toate acestea, si anume : materiile, modul de predare, comportamentul profesorilor, conducerea scolii si informatiile care se predau.
Daca e sa o iei realist, vina este si va fi mereu impartita, sunt profesori care nu-si dau interesul la fel cum exista si elevi care nu se supun regulilor impuse de scoala, sunt impertinenti si etc.

Stiu ca este deranjant, stiu ca te frustreaza pentru ca e vorba de viitorul tau, dar partea trista e ca viitorul ti-l faci doar tu, nu te ajuta nici scoala, nici liceul si nici facultatea. Depinde doar de tine cum si unde te invarti, daca vrei sa te chinui s-a.m.d.

| sierra1 a răspuns:

"La școală ar trebui sa te învețe sa faci mâncare și chestii d astea nu matematica"

de curiozitate, ești elev?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Banalitati ca facutul mancarii poti sa inveti si singur.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Eu n-aș vrea sa fiu tratat/operat de un doctor cu școala vieții, sincer.

| Yuoia a răspuns:

Scoala vietii o faci in paralel cu scoala. Acasa cu parintii, cu rudele, cu vecinii, cu prietenii. Suntem o societate. Scoala nu inlocuieste parintii. Fiecare are obligatiile sale.
Crezi ca parintii te pot invata cum sa fii inginer? Sau pentru oricare alta meserie? Pentru asta trebuie sa treci prin scoala. Tocmai pentru ca nu suntem roboti trebuie sa treci prin scoala si sa inveti sa-ti dezvolti capacitatile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand o da ne dam seama ca alea 12 clase pe care le facem sunt multe, proaste si degeaba. Nu zic sa fie desfiintata de tot, dar macar sa se faca mai putini ani, sa nu o mai lalaim atata.

P.S. Sunt de acord la partea cu gatitul. De gatit toti o sa trebuiasca sa gatim candva, deci gatitul e mai necesar decat multe alte materii.

| anonimg a răspuns:

Societatea este într-o continuă degradare. Asta înseamnă o societate fără Dumnezeu. Oamenii sunt străini de Dumnezeu și de viața Lui, chiar dacă ei se numesc creștini.
Scoala ar trebui să fie bună; dar se pare că cu cât este mai multă școală cu atât se mărește degradarea acelora care ies de pe băncile ei. Unii intră deja degradați; ei ar trebui să stea departe de societate, și să fie educați de Vișinescu împreună cu părinții acestora.
Singurii care aș mai putea spune că ies cum trebuie de pe băncile facultăților sunt medicii. Dar și aceștia au niște prețuri că nu te poți apropia de serviciile lor. Măcar dacă am vedea profesionalism ieșit din mâinile lor.
Trăim într-o societate degradantă. Și cei care merg la școală, și cei care nu merg, fură. Toți fură și înșeală; unii cu acte, alții fără acte. Preturi prea mari nu înseamnă altceva decât furt. Aceia care cer bani mai multi ar trebui și lor să li se ofere servicii cu aceleași tarife. Nici o școală nu schimbă caracterul omului. Niciun om care a ieșit de pe băncile școlii nu știe să-și schimbe propriul caracter, și nici al semenilor lui. Asta nu înseamnă altceva decât degradare. Cei care fac școală o fac doar pentru bani.
Dacă un om își pierde ani pe băncile școlilor trebuie să o facă pentru a fi de folos societății, pentru dezvoltare, și nicidecum pentru bani.
Salariile trebuiesc să fie egale, atât pentru acela care lucrează la lopată, cât și pentru medic, judecător sau președinte. Cui nu-i place, să își aleagă o altă meserie... plătită la fel. Cui nu-i place, să se ducă la lopată. Oricum, toți oamenii trec prin mâna medicilor, și toți trec și prin mâna acelora care mânuiesc lopata. Caracterul va fi acela care îl va recomanda sau nu pe om pentru cer.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonimg):

"Salariile trebuiesc să fie egale, atât pentru acela care lucrează la lopată, cât și pentru medic, judecător sau președinte"

Asta e un motiv de sarbatoare pentru cei de la lopata si un motiv de revolta pentru judecatori si restul.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

He, he, he, nici macar pe vremea lui Ceausescu sau a lui Dej nu era asa.

| Zuzu1991 a răspuns:

In 2021?!?
pe dracu' dude, de cand au ajuns comuistii la putere nu se invata nimic, pentru ca in loc sa se concentreze pe partea real REALA, se concentreaza pe cat mai multa materie, se invata ura, nu se invata, d'aia nu mai ploua
eu consider scoala si societatea responsabila pentru nepasare in mult mai multe directii decat "sa te invete sa gatesti" si ca sa iti dau un exemplu absolut semnificativ si de ultimul rahat: cum explici ca un tanar de 18-19 ani violeaza o femeie de 90?!?

| Alverto a răspuns:

Până și telefonul de pe care ai pus întrebarea e făcut cu ajutorul școlii, matematicii, logicii complexe. Daca toți ar avea școala vieții ca tine crezi că ai mai avea un telefon in buzunar?

| Lukasssz a răspuns:

Vai de capu' meu

| raMLesS a răspuns (pentru anonimg):

Pai daca e asa cine isi mai bate capul sa sr facă matematician, it-ist cand pot sta linistiti sa-si ia acelasi salariu? Nu se face nimeni medic doar din placere si nu sta nimeni sa invete zi de zi timp de 6 ani sau stku eu cat, cand ajung sa ia cat un lopătar.
Nu stii cum functioneaza omul, asta e cel mai prost sfat... O sa se duca dracu lumea in cateva zile daca se implementeaza ce spui tu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O sa iei diploma de la scoala vietii? nu.vai de capul tau.

| raMLesS a răspuns (pentru anonimg):

"Oricum, toți oamenii trec prin mâna medicilor, și toți trec și prin mâna acelora care mânuiesc lopata."
Unde asta? Astea-s idei scoase din dos ca din cap sigur nu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aș vrea să comentez dar nici nu știu de unde să încep. Trebuie să trăiești o viață plină de neștiință și dezinteres ca să ajungi să scrii așa ceva nefiind ironic. Inepții peste inepții.

| Ionut123987 a răspuns:

Mâncare înveți sa faci de pe net sau de la mă-ta, sau pur și simplu încerci tot felul de lucruri pana iese ceva laughing consider ca alte lucruri sunt mai importante și mai necesare.

| flixbuster a răspuns (pentru anonimg):

Asta cu "Salariile trebuiesc să fie egale, atât pentru acela care lucrează la lopată, cât și pentru medic, judecător sau președinte." e maxima.

Ia zi, in sistemul tau economic, Apple iPhone trebuie sa coste cat Allview M10 Luna, un Ferrari cat o Dacia? Sau, mai bine, avem un singur model de telefon pentru toata lumea, o singura masina pentru toata lumea, un singur partid pentru toata lumea? Oops, stai, a fost asta ceva, se numea "comunism". Dar, ce sa vezi? Nici macar in comunism salariile nu erau egale pentru toti, unii erau mai egali ca altiiwinking

| Meme10Meme a răspuns:

Deci vrei sa ne reîntoarcem în Evul Mediu când copii nu puteau decât sa fie agricultori? Ai nevoie de matematica dacă vrei sa te faci arhitect. Un exemplu. Ai nevoie de info dacă vrei sa devii hacker.

| Meme10Meme a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Eu as adaugă o ora numita gastronomie dar opțională.

| Meme10Meme a răspuns (pentru anonimg):

Nice! Nu are sens sa ma mai chinui cu facultăți pentru a deveni judecător! Pot sa devin lopatar și gata!

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pentru unii a venit de mult. Iti dai seama ce puerila e intrebarea asta, nu? Daca intrebai cand va veni ziua cand vom invata chestii cu adevarat utile la scoala, poate mai discutam... P.S. Uite, eu pe linga tona aia de gramatica absolut degeaba din generala, chimie care si aia e in proportie de 95% complet degeaba, si altele, am facut timplarie si croitorie. IN GENERALA.

| romeo78 a răspuns:

CDR în 1997 a hotărât să distrugă învățământul românesc. Eu am terminat școala în 1997 pe vechea lege a învățământului, făcută pe vremea lui Nicolae Ceaușescu.
Anul școlar era împărțit în trimestre, se făcea sport, se făcea practică. Practica era împărțită pe sexe, fetele la atelierul de creație, unde învățau să coase, gătească, treburi de gospodărie.
Iar băieții erau la atelierul de mecanică, unde învățam, în funcție de vârstă, de la traforaj, la tăiere de metal, filetare, tipul de materiale etc.
După 1997 a început declinul învățământului și fiecare guvern, a făcut reforma sa, nimeni nu a avut interesul elevului.
Iar pentru aducerea aminte, a fost dat la televizor, primul guvern Orban, a cerut prin doamna ministru o evaluare a materiilor, ce trebuie îmbunătățit. S-a terminat evaluarea, au venit rezultatele și totul a fost abandonat și uitat în sertarele ministerului.
Sunt interese financiare foarte mari pentru editarea manualelor, caietelor ajutătoare, culegerilor etc., ca să se dorească o reformă adevărată.

| chuckmanson a răspuns:

Mai bine spus, cand vom înlocui "școala vieții" cu școala normală

| Mosotti a răspuns:

Nu poate fi inlocuita de scoala vietii, va trebui adaugata si scoala vietii paralel cu cealalta.

Ai nevoie de mate si de restul, ca sa proiectezi o masina nu folosesti scoala vietii, sau sa faci un bloc, un calculator, si asa mai departe.

Fiecare scoala are rolul ei, nu merge una fara alta.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

"La școală ar trebui sa te învețe sa faci mâncare și chestii d-astea "

Te poți înscrie la scoala profesională, dacă vrei să înveți o meserie și să intri mai repede in câmpul muncii.

| anonimg a răspuns (pentru raMLesS):

Dupa cum tot ce intra in organism este proportionat in mod egal, tot asa fiecare meserie trebuie apreciata in mod egal: fie ca omul este medic, fie ca este cu vidanja, fie ca este acela care ii coordoneaza pe amandoi.
Scolile invata pe oameni mai mult egoismul decat altruismul.
Toate meseriile sunt bune; si toate trebuiesc platite in mod egal. Si toti trebuie sa lucram in mod corespunzator.