| Fantaspirit a întrebat:

Care credeți că este cauza cutremurului din Turcia? Unii vad că spune că ar fi mânia lui Dumnezeu, orice rău se întâmplă Dumnezeu este de vina!
Cauza exact a unui cutremur de intensitate mai mare nu neapărat cel din Turcia happy

29 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Acolo nu lucrează Dumnezeu, ci Allah.

| Holiday a răspuns:

Daca se intampla un cutremur de magnitudinea asta in Japonia, nu cadea nicio cladire.
Se pare ca Dumnezeu se maniaza doar pe astia care construiesc prost.

| suntserios a răspuns (pentru Holiday):

Si pe aia care nu au aceeasi religie cu aia care cred ca dumnezeu se maniaza.

| gabicoo a răspuns:

Erdogan l-a provocat ca să amâne alegerile din mai!

| gabicoo a răspuns (pentru gabicoo):

winking

| sabin89 a răspuns (pentru gabicoo):

Așa am auzit și eu. Erdogan a cuprins cu brațele un copac vânjos și când s-a opintit odată, a clătinat copacul cu pământ cu tot. Interesant cum de unda seismică nu s-a propagat până la ruși. happy

| Dismally a răspuns:

Miscarea placilor tectonice si este un fenomen cat se poate de natural.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dismally):

Placile tectonice sunt de fapt testiculele divine. Cind dumbniedzău se scarpină la 00, atunci se nasc cutremurele!

| CostinAlamariu a răspuns:

Si mânia lui Dumnezeu si miscarea placilor tectonice

| ReddY25 a răspuns:

De la plăci

| haileewatson a răspuns:

Se numeste seismologie. Geologie. Placi tectonice. Stiinta, mai pe scurt.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Clar Dumnezeu! happy
Încă ne dă semne că trebuie să ne întoarcem privirile și sufletele către El. Dar, din păcate, am eșuat lamentabil. Fără să ne dăm seama îl primim tot mai mult pe Antihrist în sufletele și casele noastre, cu o nonșalanță înfiorătoare, în timp ce pe El îl alungăm. sad

| Fantaspirit explică (pentru anonim_4396):

Așa este rosaliahee hee

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Antihristul e creepypasta. Baubau pentru adulți.

| Anonim a răspuns (pentru doctorandus):

Altul care nu crede?! @.@

O să vezi tu mister Doctorandus când o să urli printre dărâmături, când o să mori de la un cip băgat în venă și o să spui că până și comunismul era libertate.

Dacă nu o să ai ochi să vezi pe lumea asta, o să-i găsești pe cealaltă ca să vezi.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu cred in Dumnezeu, dar nu in povestile astea ca daca achiesezi la niste dogme pur subiective si arbitrare obtii viata vesnica.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Modelul tău de Dumnezeu: un Kim Jong Un cosmic, care pedepsește cu iadul crimele mentale.

Dap, dupa el erezia, necredinta, dubiul, scepticismul, a avea intrepretari personale ale Scripturii, a avea idei proprii in materie de teologie, etc., sunt crime mentale predepsibile cu iadul.

Sansa ca oricine gandeste profund sa aiba idei eretice, deci sa mearga-n iad, este practic 1.

Ce facea Dumnezeu inainte de a crea lumea? Pregatea focul iadului pentru cei care pun astfel de intrebari.

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

De exemplu, cine a fost primul om fara pacat: Isus Hristos sau Fecioara Maria? Crestinii s-au omorat unii pe altii pentru ca aveau opinii diferite in aceasta chestiune.

Cine s-a nascut din fecioara: Isus, Maria sau ambii? Crestinii s-au ucis intre ei pentru ca aveau opinii diferite in aceasta privinta.

Iti dai seama ca daca gresesti raspunsul la o intrebare de acest tip mergi direct in iad.

Dar asta este crestinismul: doar credinta 100% corecta asigura mantuirea. Credinta 99, 99% corecta asigura damnarea.

Deci daca crezi tot ce zice Biserica, cu exceptia singurei credinte ca Isus e fiul lui Pantera, mergi in iad. Iar daca asta nu are nicio importanta pentru mantuire, atunci nici sa crezi ca Isus e Dumnezeu n-are nicio importanta pentru mantuire. Si nici sa crezi ca a inviat nu are nicio importanta pentru mantuire.

Conceptul ca credinta corecta te mantuieste ar fi hilar daca n-ar fi murit atati oameni din cauza lui: "n-ai voie sa crezi decat ce zicem noi sa crezi, altfel vine Baubau peste tine!"

Raspunsul real este ca nu se poate cunoaste al cui fiu e Isus, daca el e Dumnezeu si nici daca a inviat sau nu.

| Anonim a răspuns (pentru doctorandus):

Păi și ție ți se pare că eu cred orbește, îndoctrinată de religie? :/ Nicidecum happy

Eu cred în El și punct. Oricum dacă ar fi să o iau pe corecte nici măcar nu sunt creștin cu adevărat deoarece fac doar 3% din tot ce ne-a lăsat El poruncă.

Dar ai grijă și la mentalitatea asta mister Doctorandus că Dumnezeu a lăsat clar, negru pe alb mărturie că în lume vor fi mulți care vor interpreta și reinterpreta cele sfinte și poate uneori vor fi mulți așa ziși profeți, deci poate ar trebui să avem grijă și la acest aspect "Eu cred, dar nu așa." Nu o spun numai pentru tine, poate fi și pentru mine chiar și pentru toți cei care se îndoiesc iar și iar de El. Ca și mărturie stă Biblia, care spune tot El că ne-a lăsat-o mărturie ca să-L știm și cunoaștem.

| Anonim a răspuns (pentru doctorandus):

Păi oricum de întrebat toți ne punem întrebări despre El, toți trecem totul prin propriul filtru personal happy dar totuși respectăm poruncile. happy

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Răspunsul la întrebarea dvs. este conținut în cuvântul „adevărat".

Toate religiile promit lucruri - crede în mine și vei merge în rai, reîncarnarea este reală, noi suntem poporul ales etc. O mulțime și o mulțime de promisiuni. Dar aproape toți promit un lucru în comun: religia noastră este SINGURA religie adevărată. Întrebați orice musulmani, creștini, budiști devotați etc. și îți vor spune: Noi ne-am dat seama, iar celelalte sărmane suflete amăgite sunt pur și simplu pradă greșelii.

Dar aici se află răspunsul la întrebare.

Dacă creștinii cred că a lor este singura religie adevărată, iar musulmanii cred că a lor este singura religie adevărată, este clar că un grup (sau ambele) greșesc.

Deci care este? Există vreo modalitate de a ști?

Imaginează-ți o întrebare similară: Câte roci sunt în ocean? Dacă ai întreba un milion de oameni, ai putea primi un milion de răspunsuri diferite. Nu există nicio modalitate de a ști sigur, nu?

Corect.

Religia nu poate fi „adevărată" în măsura în care înțelegem acest cuvânt. Adevărat implică un grad de dovezi care să susțină afirmațiile tale cu privire la validitatea unei declarații. Dar religia (și credința în general) este credința în ceva fără dovezi pentru asta. Prin definiție, un lucru nu poate fi verificat ca fiind adevărat fără niciun fel de dovezi.

Deci există un răspuns la întrebarea dvs. Singura religie adevărată este:

Nici una dintre cele de mai sus.

Nicio religie nu are dovada validității ei. Dacă ar avea-o, nu ar fi religie. Ar fi știință. Nu există o religie adevărată - doar credință.
— Dave Consiglio, Quora

| nukeyly a răspuns:

Cauza cutremurului din Turcia/lume e una geologica de fel, deci naturala ca ploaia, dar poate au testat rusii in secret ceva arme subsonice furate din schitele lui TESLA, intre timp am intrebat la GOD pe grup, inca nu s-a saturat de turci sa-i scufunde ca pe atlanti. Vrem noi sa gasim un vinovat supernatural la care nu-i putem face nimic, pentru ca suntem asa de mici in universul asta asa de mare, putem cadea in depresie.

| SkysetDarky80 a răspuns:

Miscarea placilor tectonice este de vina pentru cutremure, s-a întâmplat cum a fost la noi în România cutremurul din 1977, doar ca la o intensitate mai mare și dezastruasa. Probabil și mania lui Dumnezeu asupra oamenilor datorita păcătoșilor însă este ceva normal și firesc pana la urma sa se întâmple catastrofe naturale de genul acesta pentru ca Pământul este o planeta vie pana la urma intr-o continua schimbare.

| Fantaspirit explică (pentru SkysetDarky80):

De ce ii vezi așa de păcătoși? Ce fac ei sa fie numiți așa de către tine stimata domnișoara?

| SkysetDarky80 a răspuns (pentru Fantaspirit):

Dacă ai fi citit integral toată informația, ti-ai fi dat seama ca am spus o probabilitate/posibilitate nu un argument în privința aceasta. Nu ii consider păcătoși, este o diferență. Reciteste-mi raspunsul și îți vei da seama de conținut.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru SkysetDarky80):

Ce mai mare, tovarase? A avut 7.5 ala de la noi din 1977... iar de barbos si provocarea cutremurelor, haha.

| ionutchiriac222 a răspuns:

Eu cred că Vladimir Putin este de vină... pentru orice se întâmplă. Dacă mâine apare un balon, să știți că e Putin în el, încercând să fugă pe Marte. Lăsând gluma la o parte, acea zonă pentru ei este ca Vrancea pentru noi, doar că acele plăci tectonice provoacă seism de suprafață, care este catastrofal pentru o zonă mică (așa a fost și cel din Oltenia, care nu s-a simțit deloc la noi la București). Un cutremur de 7-8 grade poate să aibă loc și în Vrancea, dar acolo au loc cutremure de adâncime, deci zona de epicentru nu este catastrofic afectată, însă seismul se simte foarte puternic pe o suprafață mare, pe mulți kilometri pătrați, în general pe linia Vrancea - Buzău - București - Giurgiu, ori pe linia Iași - Chișinău.

| rrrrrrrrrrrtrrr a răspuns:

Dumnezeu nu umbla pe meleagurile alea....informatiile ajung greu la generatia tanara in ciuda internetului pe care il iubiti asa mult! Eu sunt parte din Moscheia بي الى كتابة مفهومة من قبل اغلب برامج التصميم مثل الفوتو, din Titan, sectorul 3 al capitalei. Inshallah va invata generatia tanara cultura orientului si invataturile lui Allah!