| mafialuialinus a întrebat:

Care este definitia genului epic genului liric, textul nonliterar si cum recunosc o propozitie subordonata? Care sunt verbele care urmeaza dupa o propozitie subordonata si care este intrebarea?

dau funda si 2 voturi

Răspuns Câştigător
| EuSiCuMine a răspuns:

Genul epic:
-intr-o opera epica exista un narator(povestitor),exista personaje(participanti la actiune) si exista actiune(desfasurarea intamplarilor intr-o anumita ordine)
- modul de expunere predominant al operelor epice este naraţiunea.
-cuprinde totalitate operelor epice populare sau culte.
-este genul literar care cuprinde texte în proză sau în versuri,în care un narator povesteşte ceva.
- elementele definitorii ale operei epice sunt:naratorul, acţiunea, personajele, preponderenţa naraţiunii ca mod de expunere.
-autorul este persoana care imaginează şi scrie un text.
-naratorul este vocea care relatează întâmplarile

Genul liric cuprinde operele literare în care sunt exprimate direct (spre deosebire de genul epic) gândurile, ideile şi sentimentele autorului prin intermediul eului liric. În genul liric domină viziunea şi transfigurarea artistică, autorul apelând la tehnici aludive si asociative, creând un univers de mare forţă de sugestie ce se adresează sensibilităţii cititorului. Este, din acest motiv, genul literar al discursului subiectiv, exprimând sentimentele prin intermediul figurilor de stil şi al simbolurilor. De obicei, discursul genului liric este la persoana întâi, dar este folosită şi persoana a II-a.

Textul nonliterar •Textele nonliterare (nonficţionale) se raportează la
anumite aspecte din realitate, fiind instrucţiuni de
folosire a unor aparate, afişe, adeverinţe, legi, articole
de ziare, reclame, pagini de jurnal.
•Informaţiile transmise au un caracter obiectiv şi nu
urmăresc să emoţioneze receptorul. Unele texte
nonliterare, cum sunt cele publicitare, urmăresc să
influenţeze receptorul, dar se raportează tot la un
produs real.
•Există texte nonliterare ce sunt formalizate pentru că
cererea, scrisoarea de intenţie, procesul-verbal,
adeverinţa au anumite formule în structurarea lor.

| pzznicusor a răspuns (pentru EuSiCuMine):

Bv mersi m-ai ajutat

12 răspunsuri:
| SyMy24 a răspuns:

Nu ar fi mai simplu sa cauti pe google? Sau in niste carti?

Genul liric:

Genul Liric cuprinde operele literale in care autorul isi expima direct,nemijlocit, gandurile, ideile si sentimentele.Se intalneste atat in literatura populara cat si in cea culta.Lirica populara cunoaste mai multe specii:doinele, cantecele, boacele si strgaturile.

Restul te descurci tu! happy

| pzznicusor a răspuns (pentru SyMy24):

Da bv

| R4V3N a răspuns (pentru SyMy24):

Mersi!

Alte răspunsuri
| DrowRanger a răspuns:

Genul liric cuprinde operele literare in care sunt exprimate direct ideilesi sentimentele prin intermediul eu; ui liric.
Acesta isi face simtita prezenta prin verbe si prone de pers.I si a II-a. mergi la olimpiada?

| Gabriel_Turcanu_1997 a răspuns:

Genul liric cuprinde operele literare în care sunt exprimate direct (spre deosebire de genul epic) gândurile, ideile şi sentimentele autorului prin intermediul eului liric. În genul liric domină viziunea şi transfigurarea artistică, autorul apelând la tehnici aludive si asociative, creând un univers de mare forţă de sugestie ce se adresează sensibilităţii cititorului. Este, din acest motiv, genul literar al discursului subiectiv, exprimând sentimentele prin intermediul figurilor de stil şi al simbolurilor. De obicei, discursul genului liric este la persoana întâi, dar este folosită şi persoana a II-a. Sper ca te-am ajutat. Funda?

| casyan123 a răspuns:

Mersi
m-ati ajutat sa recapitulez anumite chesti
mersi

| BooBearStyles a răspuns:

Sunt 10 tipuri diferite de propozitii subordonate, fiecare cu intrebare diferita, elemente regete diferite si elemente itroductive diferite. Chiar crezi ca sta cineva o juma' de an ca sa ti le explice tie? De ce mai mergi la scoala atunci?

Alte răspunsuri
| Nutty98 a răspuns:

Cuprinde toate operele literare in care autorul isi transmite in mod direct gandurile, ideile si sentimentele prin intermediul eului liric si al limbajului artistic redat prin figuri de stil si imagini.