| Sfinx a întrebat:

Care este diferenta dintre religie si credinta?

Funda!:*

4 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Luati impreuna, cei doi termeni sunt indisolubil legati---religie fara credinta nu exista!"

Deosebirea apare cand acesti termeni sunt luati separat. "Credinta" este o convingere in adevarul unui lucru, idei, teorii."Religia" este un cult, bazat pe dogme si rituri, care reuneste in aceiasi comunitate spirituala si morala pe toti cei care adera la el.

| BiuL a răspuns:

Religia as spun ca e o suma de obiceiuri, datini de exemplu postul, rugaciunile, sarbatorirea Invierii si asa mai departe.
Credinta vine de la a crede, nu are legatura cu ce faci ci cu ceea ce gandesti, ce simti, credinta vine din tine.
Sper ca ai inteles cat de cat. Sunt chestiuni diferite. Eu una sunt credincioasa in sensul ca eu cred intr-o putere superioara, intr-un Dumnezeu, insa nu cred in dogmele bisericesti, in popi si alte celea deci nu sunt religioasa.

| Adrianetc a răspuns:

Cu religia te nasti dar credinta o dobandesti. Deeacea majoritatea ortodocsilor spun : Eu sunt credincios, sunt cu Dumnezeu,dar ei de fapt sunt doar religiosi,pastreaza traditiile inutile, practica ceva fizic,fara gandire. Religia nu te mantuie dar credinta DA. Domnul Isus spune ca CINE CREDE SI SE VA BOTEZA, VA FI MANTUIT. Ca sa ai siguranta mantuirii,trebuie sa crezi in jertfa facuta de Isus,sa crezi ca El a murit pe cruce pentru fiecare om pacatos. Dar religia nu-ti cere nimic, decat prezenta moderata,niste banuti, putina "smerenie ", haine mai simple, semnul crucii, si alte lucruri inutile.Religiile practic s-au format, diversificat prin interpretarea Bibliei.

| R0CA19 a răspuns:

Religie = prietenul imaginar comun al mai multor oameni
Credinta = propriul tau prieten imaginar