|

Care este diferenta intre un profil normal de liceu si unul profesional?

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Deci la școala profesională, de obicei se axează pe un profil anume. De exemplu cum este la liceul normal, profilul de filologie, mate-info, științe...la școala profesională găsești de obicei: mecanică, gastronomie, industrie alimentară, protecția mediului...și multe altele.
De obicei la școala profesională, faci 3 ani și apoi ieși cu o diplomă de absolvire, care te ajută să te poți angaja fără diploma de bac.
În schimb o să faci mai multă practică, de exemplu dacă ești pe profilul de mecanic auto, o să faci practică la mașini, sau motoare pe care o să vi le aducă profesorul. Dar bineînțeles că o să trebuie și să scrii și probabil o să ai și teme.
Dacă ești pe profilul de gastronomie, o să ai un laborator special și o să gătești.
În schimb la liceul normal faci cu un an mai mult ( 4 ani ). La sfârșit o să dai bacul, și dacă îl ei o să ai diploma de bac, care de obicei se cere în multe locuri de muncă. Dacă ai liceul și iei bacul, o să poți să îți urmezi studiile și mai departe, ceea ce te va ajuta destul de mult, dacă ai o facultate o să fii respectat.
Deci eu îți sugerez, să urmezi un liceu normal, deoarece cu diploma de bac o să poți să ai avantaje, poți să îți urmezi studiile pentru a avea un loc dè muncă mai bun.
Însă de obicei, când termini o școală profesională, locurile de muncă, o să poți să te angaja în domenii în care faci doar practică.
De exemplu o termin clasa de mecanic, după asta o să poți să te angajezi doar în domeniul ăsta, sau domenii unde nu îți trebuie neaparat o școală anume, de exemplu paznic.
Nimeni nu o să te facă avocat, judecător, psiholog, doctor, dacă nu ai o facultate.
Pe scurt, cu liceu sunt destul de mari șanse să lucrezi într-o încăpere curată, de exemplu la birou undeva...Dar cu școala profesională, nu te pune nimeni la birou să faci acte.
Gândește-te așa, să zicem lucrezi că mecanic, o perioadă, că...2004 - 2251 + Vezi răspunsul întreg

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Profesional - primesti diploma de calificare pe o anumita meserie
Liceu normal- diploma de studii medii-si dupa ai nevoie de facultate
La profesional nu se pune accent pe invatat, mai mult pe practic, la profesional ai ore de practica si iti da si bani pe luna, depinde si ce profesionala
Deci pe scurt, Daca esti pasionat de bucatarie sau mecanica sau ceva meserie si nu iti place sa inveti profesional e pentru tine, te poti angaja si fara diploma de bac fara probleme, unchiul meu are doar diploma de la profesionala si e acceptat PESTE TOT, bine nu la birou, acolo merg cei cu facultate happy Fa si du-te la un profil unde chiar esti pasionat. Fie profesionala sau normal tot ce conteaza este sa iti placa tie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te referi la liceul profesional? Stiu ca acolo se duc cei care nu au invatat si nu pot da la alte licee asa ca se duc la liceul profesional ca sa invete ceva( croit, sudat, ospatar, barman etc.). Sper ca la asta te refereai

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Am inteles,va multumesc tuturor,urmează să văd media de anul acesta la capacitate iar pe urma o sa ma orientez spre un liceu fie el normal sau profesional,eu in mare parte as vrea sa ma fac barman/fotograf/ospatal sau bellboy, deoarece mi se potrivesc mai mult mie, deoarece la birou in mare parte nu cred ca as putea sa ajung fără să fac si facultatea ceea ce nu prea as vrea sa o fac, ci mai degrabă as face profesională, stie cineva daca fac profesionala iar vreo 3 4 ani sau mai multi ma hotarasc sa fac 12 clase si sa dau bacul gen, merge sa le fac la o școală fără frecvență? Va multumesc mult inca o data si o zi frumoasa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand, profesionala nu e un profil, e o scoala separata, doar ca se face in incinta liceului.
Profilul normal e practic un profil normal, iar scoala profesionala te invata ceva despre o anumita meserie, si dupa ce o termini, cam acea meserie o vei face toata viata, daca nu incepi un liceu sau ai alta modalitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La un profil normal ajungi să dai bac-ul și faci materii generale, la profesională ieși cu o meserie, cum ar fi bucătar, dar faci 10 clase și poți da bac-ul decât dacă te transferi. De obicei, la profesională se duc oameni care știu că au nevoie să termine urgent liceul și să aibă o meserie și să câștige bani. Aceștia ori au o familie de întreținut, ori știu că nu au venituri să continue la o universitate, ori sunt singuri și au rămas fără părinți etcetera.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru nuconteazacinesunt17):

Ori acolo te repartizează calculatorul din cauza unei medii mici la evaluarea naționala.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De obicei profesionala este o școala care se bazează pe o meserie. Ai ai mai multă practică pe meseria respectiva. Durează doar 3 ani. Pe urma acestei școli ieși cu o calificare. Eu ți-o recomand. Partea proasta e că ai doar 11 clase și nu dai bacul. Dar după terminarea celor 3 ani de profesională dacă vrei și îți dorești cu adevărat să ai bacul poți continua 2 ani la liceu la zi sau 3 ani la seral. Așa vei avea o meserie la mână, specealizarea de la liceu și diploma de la bac. Toate doar în 5 ani de școală. Eu îți recomand profesionala. Cu o diploma în domeniu angajatorul se uită altcumva la tine. Îți zic din experiență. Sper că ți-am fost de ajutor?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Probabil ca la normal e mai ok și mai "normal" decât la cel profesional... Nu știu... Sper că te-am ajutat măcar un pic!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează