| DvDplayer a întrebat:

Cata fizica se face la mate-info, dar la stiintele naturii? Daca sunteti absolventi de oricare dintre aceste profiluri va rog sa-mi explicati cum a fost fizica in experienta dumneavoastra pentru ca am inteles ca este diferita cea de la mate-info de cea de la stiintele naturii.

2 răspunsuri:
| DascaluIoan a răspuns:

Eu am terminat la științele naturii. Materia la matematică și informatică este într-adevăr mai grea la mate-info (cum te-ai fi așteptat de altfel, dar nu înseamnă că la științele naturii matematica este ușoară). Materia la fizică este aceeași, bacul fiind exact același pentru ambele profiluri, iar materia la biologie și chimie este mai grea.

| ShadowStar a răspuns:

Eu terminat matematică-informatică. Au fost 3 ore de fizică pe săptămână în toți cei 4 ani. Se mai adaugă una, daca alege clasa ca si opțional. Cât de grea se resimte materia, depinde de fiecare. Dar da, e materie multă și nu foarte ușoară, suntem totuși pe profil real, asta se cere. Multe probleme, puțin lucru practic (in cazul meu).
Și da, la mate-info, e diferit față de științele naturii, e mai multă materie si mai mult aprofundată. Dacă la generală fizică implica si matematică, câteodată o să ai senzația (la ora de fizică fiind) că matematica mai conține și fizică happy