|

Ce il impiedica pe om sa recunoasca adevarul chiar daca ei il stiu?

Am pus intrebarea sub pretextul ca cineva 'reactioneaza' ca il fac sa se simta vinovat...

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Nimeni nu a dovedit vreodata ca ar poseda Adevarul Absolut. Eu la un moment dat am crezut in Sola Scriptura, dar... tot Sola Scriptura m-a dezvatat de crestinism. De atunci am invatat ca Biblia nu este adevarata in mod obiectiv, multe povesti istorice din ea fiind pure fantezii care nu au legatura cu realitatea. Sigur, unii crestini accepta asta fara probleme, pentru ei Biblia nefiind un manual de stiinta, ci doar un indrumator de adevaruri teologice din care ei extrag ce este compatibil cu spiritul modern.

Deci, nu, in momentul de fata nu cred ca teologia crestina ar fi adevarata. Si asta stau lucurile: teologia crestina este o insailare de credinte subiective si nu poate fi adevarata in mod obiectiv. Foarte multi crestini educati sunt perfect de acord cu asta. Doar niste spirite gregare si primitive, neduse la facultate, mai neaga asta.

Deci ideea ca as sti ca teologia crestina e adevarata si printr-o scamatorie nedemna de un om doxat nu as recunoaste-o este pura bataie de campi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Viata are legile ei numite instincte și sunt de 3 feluri: de autoapărare, de reproducere și de apărare a speciei. Așadar un tâlhar care se nimerește între polițiști întotdeauna va minți altfel o încurcă; sau invers: un polițist ce trebuie să treacă printre bandiți, sigur va zice că merge la bal mascat altfel... happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Oamenii in general incearca sa aiba o parere buna despre ei. Daca fac ceva super naspa, unii oameni, in loc sa incerce sa isi indrepte greselile, se vor minti pe ei in asa fel incat sa isi mentina parerea buna despre propria persoana.

Unele persoane sunt experte la asta, si nu prea ai ce face.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde foarte mult de context.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Egoul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează