anonim_4396
Întrebare recomandată | Anonim întreabă:

Ce medie iti trebuie sa primesti bursa la facultate?

Răspuns Câştigător
| PurpleBox192 a răspuns:

Bursa de STUDIU, asta o primesc studentii (de la o anumita nota in sus, dar trebuie sa fie oricum peste 8), in functie de numarul burselor, in ordine descrescatoare. Daca vin doar 5 burse de studiu, iar acei studenti au 8.90, altul 8.70, altul 8.60, altul 8.59, altul8.40 etc, nu mai ai ce face daca, desi ai peste media 8, sunt altii cu medii mai mari decat tine (cu sutimi mai mari). Astia au intaietate.
Bursa asta se poate primi inca de cand incepi facultatea, daca intri printre primii ai sanse de bursa, din start (perioada determinata).
Exista apoi bursa de MERIT. Asta nu o ia oricine! o ia cel/cea care intra primul la facultatea respectiva, dar dupa primul semestru, daca nu-si mentine nota cea mai mare din clasa (trebuie sa ai aproape 10 pe linie), o pierde in semestrul urmator, cand va lua doar bursa de studiu (iar daca nu invata, si nu se afla printre primii la invatatura, nu ajunge nici la aia!). Notele de bursa sunt valabile doar cate un semestru, atat. La fiecare sesiune trebuie sa inveti mult sa nu-ti pierzi bursa.
Nu-i o lege ca cei peste 8 iau bursa! Daca vin doar 10 burse dintre care una de merit, cel cu aproape 10 (ori 10 pe linie, dar mai rar sunt astia) ia bursa de merit. Urmatorii 9 studenti iau bursa de studiu. Dar cei 9 studenti pot sa aiba toti medii peste 9, nu neaparat peste 8!) Cei cu media 8 nu mai apuca la bursa daca sunt prea multi din aia care au peste 9, intelegi? E o lupta continua, daca vrei bursa. Rivalitati intre colegi, se declanseaza ura, neintelegeri, invidia etc. E lupta pentru bursa, pentru bani, la urma urmei.
Nu stiu daca m-am facut inteleasa, dar sper.

4 răspunsuri:
| SimonaCristina a răspuns:

9-10.

| tgiabberriieul a răspuns:

Exista secretariat si multe mijloace de comunicare.

| Vlad_Tepes_1983 a răspuns:

Bursele de performanţă, de merit şi de studiu se acordă în funcţie de „media de bursă", calculată astfel: Pentru studenţii din anul I: media de bursa = media la concursul de admitere; Pentru restul studenţilor: media de bursă = media de promovare a anului de studiu anterior. Astfel, studenţii care au media de bursă egală cu 10 obţin bursă de performanţă, cei cu media de bursă mai mare sau egală cu 9.50 obţin bursă de merit, iar un număr limitat de studenţi (în funcţie de dimensiunea fondului de burse alocat facultăţii), care au media de bursă mai mare decât un barem stabilit de Biroul de Consiliu al Facultăţii, primesc bursă de studiu.

| Vlad_Tepes_1983 a răspuns:

Http://acces.ligaac.ro/educational/burse-tot-ce-trebuie-tii/

R:Pe acest link te poti lamuri despre orice ai neclaritati despre bursa.