| AlexDorinel a întrebat:

Ce parere aveti despre scoala din ziua de azi fata de cea de pe vremea lui Ceausescu?

De ce toti zic ca pe vremea lui Ceausescu era mai bine ca erau copiii educati si nu stiu ce?

Eu am 17 ani si in toate clasele in care am fost, am dat 90% de copii educati(bineinteles ca erau si cativa mai ratati).

10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Acum 2 saptamani aveai 15 ani. Cresti cam prea repede.

Disciplina era alta nu neaparat educatia. Acum s-a dat prea multa libertate, care de multe ori este prost inteleasă. Pe vremuri mergeai la scoala in costum la baieti si sarafan la fete. Nu erai primit in scoala daca nu aveai matricola la locul ei, vizibila. Acum, unii parca fac parada modei cand merg la scoala.

| romeo78 a răspuns:

Era vorba de disciplina școlară, respectul elev-profesor-elev.
Era în școala de atunci, ce se găsește în străinătate acum.
Plus, se punea accent nu doar pe carte, dar și pe practică. Copilul era ajutat să se dezvolte ca om.
De asemenea, se critică de unii că se făcea agricultura cu elevii, studenții, militarii.
Da, era greșit, dar copiii interacționau, învățau disciplina, să asculte, să fie uniți.
Erau taberele școlare.
Aceste lucruri s-au pierdut.
Școala se face mecanic acum. Acum se pune accent doar pe memorare, nu gândire, nu practică.
Atunci "meseria era brățară de aur".
Acum toți vor să fie it-iști, medici, polițiști, meserii care aduc bani mulți.
De aceea în România se întâmplă atâtea nenorociri, pentru că au dispărut specialiștii în toate domeniile.
Majoritatea sunt cârpaci.
În condițiile lipsurilor de atunci, totuși nu ardeau spitale, fabrici, uzine ca acum.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu zice nimeni ca era mai bine pe vremea lui Ceaușescu. Nu te ai plictisit sa pui atatea intrebari cu premize false?

| batranulintelept77 a răspuns:

Încurcă educația cu disciplina. Da, copiii ăia erau disciplinați, că nu aveau de ales. Dar nu erau cine știe ce interesați de școală. Erau o grămadă de corijenți, repetenți. Tot sunt dintre ei care au ajuns constructori și paznici. Acum copiii sunt mai liberi, dar îi duce capul. Inteligența tot cam aceeași este.

| Zuzu1991 a răspuns:

Sigur, acum se fac EXPERIMENTE in fiecare an, alt experiment
in rest exact aceeasi IMBECILITATE ABSOLUTA, ei umplu materia in in ultimii draci, mult mai mult chiar decat pe vremea lu' ceasca, copii se prefac, ca invata (asta in cel mai bun caz) iar profesorii se prefac, ca pun note "pe bune", cand de fapt pun note de trecere ca sa scape de copii

ca, daca ar fi pe bune, atunci promovabilitatea ar fi ca la BAC (unde e pe bune dupa ce s-a bagat supravegherea video), adica cel putin 80% ar ramane repetenti, si nu ar face 2 clase nici la 30 de ani (doua, DOUA, au bagat materie in draci in clasa a doua, de adulti abia sunt in stare sa o inteleaga, cel putin matematica)

| NotNamed a răspuns:

Ambele un rahat. Incurci onoarea si disciplina cu inteligenta. Pe atunci oamenii erau mai prosti, dar mai disciplinati din cauza regimului care imediat ii curata pe cei "smecheri". Azi e la fel de proasta, materia este veche si prost predata. Insa avem "norocul" ca suntem o tara libera care ne permite sa ne auto aducam din vastul internet.

| Salontanul a răspuns (pentru NotNamed):

Așa este! "Auto aducarea" dă rezultate "minunate"!hee hee

| NonZarek a răspuns:

Cei care spun ca pe vremea aceea era mai bine, probabil sunt oamenii înaintați în vârstă care s-au obișnuit cu regimul acela. Singurul lucru care oarecum era folositor pe vremea aceea era teama, se foloseau de asta ca să te oblige sa înveți, astfel mulți absolveau liceul fără probleme.

Mai vine și partea cealaltă care pe atunci, se cerea foarte multa forță de muncă, nu e ca și acum cu munca la birou, pe atunci, dacă erai mecanic auto erai om mare, sau cel puțin erai bine plătit, de aceea era mai bine pe vremea aceea fiindcă se baza pe munca practica.

Mie nu mi se pare ca era bine pe atunci, primeai mâncare limitata, nu erai atâta de liber era mult abuz din partea miliției și erau foarte multe restricții, dar, în ciuda acestor lucruri, era mult mai sigur și oarecum nu mureai de foame.

| Silwian a răspuns:

Ratați la 17 ani? Ești penibil!?

| Thunder182 a răspuns:

Ambele scolii au același lucru in comun, iar acela este mediocritatea. Vezi la Vax Populi rezultatul învățământului din regimul comunist. Abia sunt în stare sa lege 2 cuvinte si mare realizarea dacă acordul dintre cele doua este realizat corect.
Referitor la învățământul din ziua de azi, nu cred ca mai trebuie sa zic ceva, sincer, adică se vede peste tot, ba la știri, ba in societate ca suntem vai de noi.
Oricum, parerea mea este c a atât comunismul cât si democrația au eșuat evident cu învățământul, însă, dacă ar fi sa ma gândesc mai bine, învățământul de azi s-ar putea sa fie superior celui de pe vremea părinților noștri, deoarece in ziua de azi ai acces la orice informație vrei și te poți documenta in legătură cu orice.
Seara buna!