| Nume6 a întrebat:

Ce stiti voi despre istorie pe scurt?
Adica de cand exista Universul si pana in zilele noastre, rezumând cele mai interesante si importante lucruri istorice ale lumii: dinozauri, omul preistoric, Iisus din Nazaret, Imperiul Roman, etc. etc...sau ce v-a atras voua atentia cel mai mult.

P.S sunt un mare fan al istoriei, daca ar exista masina timpului mi-as da si casa numai să o pot avea sa calatoresc in trecut prin toate tarile laughing)

stiu ca nu mai e la modă trendul dar: Ofer funda!

7 răspunsuri:
| batranulintelept77 a răspuns:

Recomand cartea O scurta istorie a lumii! E exact raspunsul intrebarii tale!

| Heraclit a răspuns:

Si mie imi place istoria.

Iti recomand foarte tare videoul asta:

https://youtu.be/xuCn8ux2gbs

E exact ce voiai tu, de la crearea universului pana in ziua de azi, pe scurt. Si mai e si amuzant happy

| Mopmop a răspuns:

Istoria... ceva relativ si subiectiv cred. Ar trebui sa o privim ca ceea ce se intampla intr-o familie. Parintii spun copiilor numai ce cred ei ca este necesar. In orice familie e un unchi betiv sau o verisoara retardata asa incat anumite evenimente vor fi distorsionate. Un exercitiu simplu. Care crezi ca ar fi impactul daca as veni cu dovezi despre existenta vietii acum 3 milioane de ani in urma?

| Wickedklw a răspuns (pentru Mopmop):

Imi place istoria omenirii : Iar ce vreau sa comentez din raspunsul tau este :"unchi betiv, verisoara retardata" - astea tin de istorie. Alcolul este adanc intiparit in noi, Intrebarea este am inceput sa cultivam graune pentru hrana sau pentru alcol. Alcolul era si este principala metode de relaxare de la problemele zilei.
Iar "retardat" este un termen din nou comun, boliile mintale provenite in principal din lipsa diversitatii genetice la copii facuti din incest cauzeau mai multe decese decat razboaiele

| Mopmop a răspuns (pentru Wickedklw):

Am folosit aceste doua exemple fara sa jignesc in orimul rand! Apoi am vrut sa ma refer la faptul ca anumite evenimente istorice sunt "trecute sub pres" tocmai in ideea ca deranjeaza sau nu servesc anumitor interese! Vrei un exemplu concret din istoria noastra recenta? "Revolutia dec89" si Mineriadele. Depinde pe cine intrebi o sa ai 2 pareri.....nici peste 50 ani sau 100 nu o sa fie cunoscut adevarul...

| Wickedklw a răspuns (pentru Mopmop):

Era vorba mai degraba de istoria de acu mii de ani, momentul cand am realizat ca lucrarea pamantului este o sursa sigura de suplimente spre deosebire de vanatul animalelor salbatice.