anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ce vrea sa insemne prin "nuiaua certarii"?

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Din nou, sa nu generalizam. Si eu la randul meu, sunt ortodox si cred in Dumnezeu, insa... as adauga ca putin mai diferit decat se prezinta in religie, dar asta este o alta poveste.
Dar nu am considerat niciodata ca religia sau cineva anume are dreptate in anumite privinte. Calea fiecaruia si perspectiva, si-o alege el, nu ar trebui sa fie impusa de cineva anume.

Da, ai dreptate la partea cu obrazul, dar nu sunt chiar asa de multe persoane "comandate" de aceste lucruri, fata de cei care nu sunt. Multi fac asta, nu pentru ca religia zice, ci pentru ca asa au fost invatati, le-a intrat in subconstient si asa fac si ei ca parinti, urmand ca si copiii sa faca probabil la fel.

Desi poate iar ma leg de mine, indiferent ce au facut parintii, fie ca este din cauza ca au crezut in ceva anume, fie ca nu, nu ii judec pentru aceste lucruri. Doar o sa ma asigur ca imi aduc aminte cat de rau ma simteam candva, si o nu o sa fac la fel big grin

15 răspunsuri:
| Werrich a răspuns:

Mustrare. Azi i se zice Parenting.

| Anonim explică (pentru Werrich):

Si atunci de ce mai zic crestinii ca e biblic sa folosesti nuiaua fizica pentru a disciplina un copil?

| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am am auzit niciun crestin sa spuna asta thinking

| Anonim explică (pentru DoarBogdan):

Eu am auzit de la o gramaaada de crestini, inclusiv de la parintii mei, pentru ca ei nu se sfiau sa ma loveasca cand eram mic, si aveau nevoie sa le zica Biblia daca e corect ce fac.
A, si mai e aia cu nuiaua e rupta din rai, tot cu referire la aceasta expresie.

| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar aici o dam putin intr-o extrema, din cate vad. Una care se cam leaga de religie... mai subiectiv decat as crede.

Nu zic ca nu ai auzit expresia respectiva, ca ai auzit-o. Dar si eu la randul meu si la toti cunoscutii mei... din cate stiu, nimeni nu a zis vreodata de expresia respectiva happy
Ei isi bateau copiii oricum big grin

| Anonim explică (pentru DoarBogdan):

Pai isi bateau (unii, sa nu generalizam si aici) copiii oricum si fara expresie, pentru ca nu considera asta un pacat, adica nu le zicea Popee de la conducere, dar ia sa considere Popee dupa religia lor asta un pacat si sa vezi cum nu isi mai bat copiii.winking

Daca ai obs si tu, religiosii sunt ca si niste oi, manate de colo colo de niste pastori platiti.
Nu conteaza ca esti ortodox, protestant sau mai stiu eu ce, daca religia ta spune ca unu plus unu fac trei atunci atat trebuie sa faca, ca religia ta intotdeauna are dreptate, pentru ca te-ai nascut cu o religie dreapta si mori cu una dreapta, dar nu e asa.
Eu chiar nu inteleg de ce mai e porunca aia cu intoarcerea obrazului celalalt daca noi nu avem obraz cand lovim alte obrazuri.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Aia care zic mizeria aia cu nuiaua si te bat cand esti mic merita sa ii omori cu nuiaua. Sa ajunga in rai in mm de jegosi!

| Anonim explică (pentru GabiDumitrescu):

Sunt de acord cu tine.

| Anonim explică (pentru DoarBogdan):

Ar trebui sa te faci psiholog la cat de bine ai vorbit acum.
Dar voi face din neuronii tai arsi pe front niste eroi in "ochii" celor ramasi, ca adica acestia vor juca de placere din nou dupa atata jale trasa soldateilor, si pentru ca iti voi oferi funda.
Felicitari!

| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

M-am gandit la asta happy
Dar din pacate... am momente in care si eu am nevoie de un psiholog, ceea ce ma duce cu gandul ca nu pot ajuta alte persoane daca nu ma pot ajuta nici pe mine :/


Si pfai... o funda, deja mi-am inceput ziua mai bine. Ma revansez cu o cafea big grin

| Anonim explică (pentru DoarBogdan):

Atunci sa fie primita, pentru ca eu ma bucur pentru orice lucru marunt, as spune chiar ca ma simt iar un copil (nu mi-am dorit niciodata sa fiu mare sa ma cert cu oamenii mari).

| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma bucur sa aud asta ^^

| dinaprilie a răspuns:

Figura de stil,

| Alverto a răspuns:

Cearta e nuiaua
Și nu prea e o figură de stil

| Alverto a răspuns:

Revin și văd că ai modificat întrebarea.
Ca figura de stil e metaforă
"Metafora este o figură de stil prin care se trece de la sensul obișnuit al unui cuvânt la alt sens, prin intermediul unei comparații subînțelese. "-Wikipedia