| Claudyu1998 a întrebat:

Cea mai interesanta carte citita de voi? Literatura, istorie, filosofie etc., nu conteaza. funda

Răspuns Apreciat de Editori
| AFR81 a răspuns:

Recomand "Mandria Cartaginei - Romanul lui Hannibal" de David Anthony Durham. O carte superba, bazata in mare parte pe scrierile istoricilor vremii, dar care nu se axeaza strict pe luptele dintre cartaginezi si romani, pe cuceririle cartagineze, pe numarul de oameni morti si pe cetatile asediate, ci are si o doza de fictiune, daca o pot numi asa, care are farmecul ei. Putem urmari, asadar, campania din perspectiva lui Hannibal, din perspectiva unui soldat de-al sau, Imco Vaca si din perspectiva familiei comandantului cartaginez. De asemenea, exista numeroase pasaje siropoase sau amuzante care "dau culoare" cartii. Tandreturile lui Hannibal cu sotia sa Imilce, momentele petrecute cu copilul sau Hamilcar, spaima din sufletul romanilor, planurile lor de aparare, viziunile lui Imco Vaca, vitejia sa, goana sa dupa femei, toate sunt descrise atat de frumos incat aceasta carte atipica mi-a dat senzatia de multe ori ca nu are ce cauta in librarie in sectiunea "Istorie". Spre deosebire de "Hannibal" de Nic Fields, cartea aceasta, datorita talentului literar al autorului (pentru ca da, chiar daca vorbim de o carte istorica, este nevoie si de asa ceva) este mult mai palpitanta si mult mai usor de citit.

19 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Biblia.

| LoveSleep a răspuns:

"Cum să i-o tragi lui Lucy".
Julians Grey

| Mayhem666 a răspuns:

Se pune si o manga yaoi citita online?

Răspuns utilizator avertizat
| Mayhem666 a răspuns (pentru SaturniFraternitas):

Spuneam de un manga yaoi, nu cred ca vrei sa stii, din moment ce e yaoi, mie imi place mult acest gen de manga, dar nu e pentru toti.

| oprescudorin11 a răspuns:

Nu e 'cea mai interesanta'! Nici cea mai ju stiu cum?
E chiar PIATRA FILOSOFALA!
Dar nu ti-o pot dezvalui decat daca-mi dovedesti ca ai peste 18 ani, putere decizionala.Nu de altceva: am reclamatii la DIICOT!

| deeeaqq a răspuns:

Ursul păcălit de vulpe.

Sau dacă e să răspund serios, "După ce ne-am îndrăgostit"

| Claudiu1905 a răspuns:

Nu mai stiu titlul dar nu cred ca e important. Era un SF care incepea fara introducere direct in mijlocul extraterestrilor si a trebuit sa le invat caracteristicile si comportamentul in plina actiune whew!

Răspuns utilizator avertizat
| Phanto a răspuns:

The Shining - Stephen King

| itisnotimportant a răspuns:

Cimitirul animalelor - Stephen King.

| MariaLarissa a răspuns:

Sunt multe, interesante!
Jidi Majia-Culoarea Paridisului Cititorului român i se oferă o cale de înțelegere a complexității literarurii contemporane chineze, a poeziei de astăzi, care este o rezultantă a experienței poetice milenare a liricii clasice cu experimentele moderne ale poeziei universale. Intr-o altă carte a sa, o carte de eseuri privind lirica universală modernă, Jidi Majia alcătuiește o panoramă a marilor poeți cu un acut spirit de observație și o profundă înțelegere a fenomenului poetic universal din secolul al XX-lea. Este o carte cu un mare merit de îndrumător în fluxul și refluxul marilor curente ale poeziei moderne, Am menționat acest fapt pentru a sublinia modernitate nu doar în formă ci chiar în substanța poeziei acestui mare poet chinez din zilele noastre. Jidi Majia este un vîrf de lance al sincronizării creației poetice chineze la marile fenomene ale modernității păstrînd, totodată, nealterată moștenirea unei literaturi care își numără istoria în milenii.

Rodica Braga-Timp de deriva A încerca experiența reîntoarcerii către firescul ce a fost înainte, adică o recuperare în registru postmodernist, o «spărtură» în cuirasa metatextului, spre o reevaluare a resurselor poetice, o revigorare naturală, fără acea automacerare sisifică, a te elibera de capcanele pe care ţi le-ai întins singur în desișul textului, a evada din «îngrădire» zidindu-ți altă «casă» a poeziei, iată «direcția» derulată conștient de Rodica Braga, cu o implicare tonifiantă […]. Contribuția poetică a Rodicăi Braga în această carte este fundamentală, întrucât «intrările» ei (s-ar putea scrie un studiu aparte despre organizarea muzicală programatică a acestui Commentarius perpetuus..., «organizare» ce ar pune în evidență mai exact principiul tonal care stă la baza întregii construcții poetice) umplu material un spațiu rarefiat de eul autoscopic al lui Mircea Ivănescu…

Andrew Marr - Istoria Lumii Din preistorie si pana in zilele noastre, istoria mare se impleteste cu istoria mica. Noile descoperiri dezvaluie intr-o alta lumina povestile lumii, a carei istorie se schimba odata cu noi.

Andrew Marr, realizator al unor fascinante documentare BBC, calatoreste inapoi in timp si descopera legaturile dintre epoci, locuri, oameni si intamplari. Evenimentele care au schimbat omenirea se reasaza intr-un puzzle urias. Povesti nespuse se descopera in premiera, imagini nevazute se arata, personaje nevazute ies din umbra.

Foarte frumoase aceste carti!
Ti le recomand.

| cristianosm a răspuns:

Omul invizibil!

| Ionuţ_Adrian_2000 a răspuns:

Winnetou, aventura in vestul salbatic! e super, scriitorul acesteia este Karl May, sper ca o vei citi si iti va placea!

| Claudiu1905 a răspuns (pentru Ionuţ_Adrian_2000):

Pai Karl May a scris o biblioteca intreaga si cu toate ca atunci cand eram eu mic cititul era singura optiune n-am citit nici un sfert din aventurile din vestul salbatic scrise de el tongue

| Scalax a răspuns:

Suge-o Ramona.

| Maria_Adina_2000 a răspuns:

Cautand-o pe Alaska scrisa de green

| Țuțuleee a răspuns:

O carte frumoasa pe care am citit-o si o recomand este "Doamna Doubtfire" iar dacanu iti place sa citesti s-a facut si un film dupa carte. Daca iti trebuie pentru. rezumat atunci poti sa intri aici:
https://brainly.ro/tema/2668672
Plus ca este si ieftina o poti cumpara de aici:
http://www.editura-arthur.ro/carte/doamna-doubtfire
Oricum sper sa iti placa :) Funda?

| AryDragutzaGazutza a răspuns:

Harry Potter

| Cosantof a răspuns:

Colt Alb=super!

| miaelsa960 a răspuns:

Ana Tood -"After"

| AlleBiaa a răspuns:

Sub aceeasi stea sau Cautand.o pe Alaska