| SingleForOne a întrebat:

Credeți că, cunoașterea limbii engleze va continua să mai fie o necesitate? După Brexit, țările din Europa se vor axa asupra celorlalte limbi europene, poate și celelalte din afara Europei? Mă refer în domeniul de afaceri, crearea de locuri de muncă, posibilități de turism, relații internaționale, pacte, tratate, și multe altele.

4 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Ai impresia ca popularitatea limbii engleze se datora faptului ca UK era in UE?
De SUA, cea mai mare economie a lumii, ai auzit? Nu crezi ca au si ei ceva de a face cu asta?

| Alverto a răspuns:

Sigur că va mai fi o necesitate, este a doua cea mai vorbită limbă după chineza-mandarin. Nu ar avea sens sa se învețe celălalte limbi daca nu vrei sa ramai in respectiva țara, ci doar ca turist pentru că multe țări din Europa nu au alfabetul latin cum îl avem noi, Spania, Portugalia, Italia, Franța. De ex dacă un român vrea sa viziteze Bulgaria, e mai convenabil sa învețe lb engleză pentru că are aceleași litere ca și în alfabetul latin, pe când daca ar învăța bulgara care este compusa din alfabetul chirilic ar fi mult mai greu. Sau rusa, suedeza, olandeza etc.

| Anuket a răspuns:

Engleza e ca limba maternă, trebuie să fie acolo, foarte puțini sunt cei care nu o știu, iar în plus e mai bine dacă știi și alte limbi.

Răspuns utilizator avertizat