| SingleForOne a întrebat:

Cu ce sunt mai speciale universitatile din Galați, Craiova, Oradea și alte județe?

Este doar publicitate pentru a primi cât mai mulți studenți sau se compară cu acelea din București, Iași, Cluj, Timișoara, Brașov, Sibiu și alte orașe de top?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu as putea spune ca-s "speciale", desii renumele facultatii este facut de studentii care au terminat acolo si de cat de mult(si rapid) s-au afirma ei cand devin profesionisti, crescand prestigiul universitatii unde au invatat.

Mentionezi de "orase de top", la ce top te referi?
In afara de Bucuresti care-i capitala tarii si care are un anume renume deja consacrat, celelalte judete ca Iasi, Cluj, Timisoara... sunt orase mari, nu micute precum Galati, Braila sau Craiova.
Galatiul desii un oras mic, are o Universitate destul de mare si complexa. Nu stiu care mai este situatia lui azi, dar acum 30 de ani, avea facultati renumite de: Alimentatie publica, de inginerie mecanica, marina, subingineri constructii civile si industriale samd.
De cativa ani incoace, exista si facultate de medicina la Galati si dumnzeu stie cate altele, probabil de aceea este considerata "mai speciala" de unii, fiindca este un centru universitar mare, cu vechime si cu prestigiu.

5 răspunsuri:
| WhiteLife a răspuns:

Nu am vazut asa multa publicitate la facultatile din orasele astea; mai degraba vad reclame pentru cele din Cluj sau Bucuresti. E adevarat ca universitatile din orasele mai mari sunt mai bine vazute, profesorii sunt mai exigenti, studentii sunt mai implicati in activitati, poate ca au si relatii bune cu alte facultati din Europa. Dar cred ca pana la urma fiecare stabileste cat este de buna o facultate pentru el personal. Pentru ca unii opteaza la o scoala aproape de casa, sau intr-un oras in care isi permit sa plateasca chiria. Sunt convinsa ca si in Cluj si Bucuresti sunt studenti delasatori care se chinuie de la o sesiune la alta, si in Galati sau Craiova sunt studenti buni, care invata bine. Oradea este un oras foarte frumos si linistit, comparativ cu Timisoara, de exemplu (nu zic ca Timisoara e un oras urat), care e foarte, foarte agitat si aglomerat.

| SingleForOne explică (pentru WhiteLife):

De exemplu, eu fiind din Bacău, văd publicitate universității din Galați pe la supermarket, afișe, pliante, sau afișe care acoperă un perete întreg al unei clădiri, etc. Pe net văd publicitate la facultățile menționate, cu toată că orașele mai mari pe care le-ai menționat, la fel și alții, au mai bune facultăți.

| Speranta12 a răspuns:

In Romania doar facultatile din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi sunt bune. Restul sunt copii ieftine.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Speranta12):

"acum 48 minute | Speranta12 a răspuns:
In Romania doar facultatile din Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi sunt bune. Restul sunt copii ieftine."

Dar tu de unde stii?
Vad ca ai doar 19 ani si nu ai terminat nici o facultate?

| Speranta12 a răspuns:

Si profesorii dau renumele facultatii, iar facultatile din Bucuresti si Cluj au profesori foarte buni si cu experienta in domeniu.