| SingleForOne a întrebat:

Cum considerați dacă studiile (gimnaziale, liceale, universitare profesionale, etc) s-ar rezuma doar la a plăti și participa la teste, teze, examenele finale, etc, și doar să primești rezultatul?
Cât de mică ar mai fi infrastructura unei școli?
Cât de mult s-ar reduce acele taxe pe an, de studii la şcolile private, dar și la facultate?

Aceste întrebări sunt rezultatul principalei probleme în care şcoliile și statul și părinții nu se intereseaza îndeajuns pentru elevi si studenți, tratează problemele cu indiferență, aroganță, ignoranță, etc, iar aceștia sunt masiv influențați de alți factori printre care internetul este unul principal. Elevii și studenții oricum învață pe cont propriu (prin internet), cu părinții, meditații sau chiar deloc, ar alege cursurile profesionale.

Răspuns Câştigător
| LPCTSTR a răspuns:

Iti iese din vedere o foarte mare chestie: n-a zis nimeni ca cine invata de pe internet ajunge sa si stapaneasca, sau pana sa si gaseasca ceva-ul pe care vrea sa-l invete.

Daca ma dau exemplu, as putea spune ca de mic aveam o tangenta cu informatica, cam de prin gimnaziu, insa pe atunci habar n-aveam cu ce se mananca situatia [coreland istorisirea cu internetul, ca doar atat stiam sa caut sau doar asa stiam sa folosesc internetul]. In liceu am mers la mate-info cu niste sperante cu adevarat extraordinare, pana sa aflu cum sta treaba, anume ca liceul are singurul scop de-a te invata teoria; nu degeaba le spune "licee teoretice".
Mai tarziu iarasi am avut pe parcurs niste imbolduri de-a intra superficial in sfera, insa cu 0 succese pentru ca pur si simplu nu eram suficient de matur ca sa inteleg cu adevarat ce citesc [de pe internetul pe care-l ridici in slavi].
Si iata-ma la facultatea de info, in domeniul ala pentru care gasesti toata informatia pe internet, insa pentru care niciodata nu stii cum s-o pui cap la cap intr-un mod sanatos, motiv pentru care consider ca facultatea realizeaza asta mai bine [evident, ca produs secundar al doctrinei de-a invata pe om teorie].

Nu toata lumea stie de unde sa inceapa, eu n-am avut - si nici pana acum n-am - habar de unde sa incep in extrem de multe privinte. Merg la faculta pentru ca sunt descotorosit de-a mai cauta pe cont propriu de unde, cum si ce sa invat, bineinteles cu adiacentele si inconvenientele impuse de sistem. Iar ghidajul asta mie mi se pare cel mai natural, pentru ca in spate exista cineva, de obicei si cu experienta reala, care pregateste cursurile.

1 răspuns:
| EliLeli a răspuns:

In general asa, va place sa creati probleme fara sa fie unele.