| Cristian226 a întrebat:

Cum este la facultate? Anul acesta voi începe facultatea și as vrea să știu cum este. Colegii vorbesc între ei sau doar vin la curs și atât fata sa socializeze prea mult? Ce se întâmplă dacă intri la un curs după profesor și întârzii? Profesorii asculta studenții la oral la cursuri din lecția precedenta sau pot da teste de control? Ce se întâmplă în timpul unui seminar? Profesorii sunt severi și impun reguli ca unii din liceu? Exista note la purtate în facultate?

7 răspunsuri:
| Alyra a răspuns:

Bună.
Lumea vorbește prea mult în general, facultatea nu e diferită. Vorbesc între ei în timp ce așteaptă profesorii și apoi după curs sau se duc la o cafea când au o oră libedă, etc.
Dacă întârzi(cel puțin la facultate mea), adesea nu mai ai loc și trebuie să-ți duci un scaun din altă sală laughing Dacă nu aveți probleme cu lipsa de spațiu/bănci, atunci doar o să ai un loc prost. Nu ai loc prestabilit în bancă(cum ai în clasele 1-12), stai mereu pe unde apuci. Cât despre profesori, nu prea comentează, uneori nici nu observă laughing Dacă ușa e în spatele sălii și este un loc liber în apropiere poți să intri fără să observe. Sunt mulți care nu fac prezența, iar cei care o fac, o fac la finalul orei.
Nu, nu se ascultă la cursuri. Doar se pun întrebări uneori și răspunde cine vrea/cine știe. Unii dau teste de control, dar de obicei nota nu contează și o să vă anunțe profesorii dinainte dacă dați.
Seminarul ar trebui să fie aplicarea cursului, dar din păcate nu e așa tot timpul laughing Uneori seminarul e doar un alt curs. (bine, depinde și la ce facultate ești). Dar, atunci se pun mai multe întrebări și din moment ce o să fi doar cu grupa ta sunt mai multe șanse să trebuiască să răspunzi și tu la ceva.
Depinde de profesor. Unii fac prezența, alții nu. Unii vor să fi atent la curs, alții te lasă să dormi dacă vrei. Unii pun întrebări, alții doar vorbesc singuri o oră sau două.
Nu, nu există notă la purtare.
În general, facultatea mi se pare mult mai. Indulgentă/liberă, ca să zic așa.
O zi bună!

| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Parerea mea e ca la facultatea e cel mai misto dintre toti anii de studii. Cum sunt colegii depinde de la facultate la facultate. Cunosc cazuri in care studentii nu isi vorbeau prea mult intre ei, nu isi dadeau cursurile ai fiecare era pentru el. Dar la mine la facultate, era invers. Noi vorbim intre noi si ne ajutam, suntem prieteni.
Fiecare profesor este diferit. In prima ora o sa va spuna care sunt pretentiile lui. Majoritatea acestora permit studentilor sa intarzie putin, in limita bunului simt dar am avut si profesori care nu erau de acord sa intri la curs/seminar dupa ei. Profesorii de la curs interactioneaza cu studentii, le mai pune intrebari, le cere parerea, dar nu e ca la liceu sa se uite urat pe tine daca nu raspunzi, in plus, nu numeste el pe cineva sa raspunda, astfel ca daca vrei poti raspunde. Am patit sa am un prof care dadea un mini test la ceva timp, care consta doar intr-o singura intrebare. Daca raspundeai corect te ajuta sa ai puncte pentru a intra in examen cu ele. La seminar vei merge cu grupa ta, si o sa poti raspunde pentru puncte si interactionezi cu profesorul, fara de orele de curs. Oricum, fiecare profesor e diferit si alege sa isi tina orele asa cum considera acestia. Personal nu am considerat pana acum profesorii severi desi unii dintre colegii mei, da. Dar acest lucru nu e rau, im contra, incearca sa ajute si mai ales sa fie corecti. De exemplu au fost profesori care pareau nedrepti cu unii studenti dar adevarul este ca daca studentul nu isi vede de treaba si nu invata, poate parea sever profesorul. Nu exista note la purtare in facultate dar nici nu poti sa te comporti ca la usa cortului, sa jignesti sau...chiar sa copiezi ca poti fi exmatriculat. Daca mai ai intrebari imi poti scrie.

| sierra1 a răspuns:

Ai vreo nouă intrebări intr-una singură, ia-le pe rând. la ce facultă mergi?

| Frank51 a răspuns:

Am vazut clase in care colegii nu vorbeau deloc intre ei, dar am vazut si clase in care erau o echipa. Unul din 10 profesori este exigent si foarte hater, se va lua de orice lucru. In principiu mediul te va invata multe chestii si daca esti putin perseverent poti ajunge departe.

| Ineys a răspuns:

Nu exista nota la purtare.
Majoritatea cursurilor sunt fara prezenta sau nu tin profesori cont de prezente. Exista si exceptie desigur, unde daca nu ai un anumit numar de prezente nu pupi examen.
Poti sa primesti un "partial" care e ca un test la liceu din materia pe care ai facut-o pe atunci. Profesorii pot sa aleaga ulteriori daca la examen se exclude materia din care ai dat partial ( de obicei se exclude si se face o medie cu partialul ).
In cazul in care ai intarziat depinde foarte mult de profesor. De obicei daca ai intrat in sala in liniste fara sa deranjezi cursul nu patesti nimic. Anumiti profesori mai cu figuri or sa faca pe nebunii si se vor lua de tine.
La seminar se fac probleme/exercitii si se detaliaza cursul in general. E mult mai interactiv, poti chiar sa iesi la tabla, etc etc. Seminarul seamana extrem de mult cu o ora de la liceu doar ca nu se dau note.
Colegii vorbesc intre ei, normal, la fel ca la liceu in spatele salii e grupul ala care nu tace din gura, la mijloc aia mai asa si asa, si in fata sunt aia care stau cu ochii beliti la tabla/profesor. Colectivul e acelasi, au trecut decat 3 luni, nu devin dintr-o data toti niste mielusei.
De obicei profesorii nu sunt la fel de severi ca cei din liceu pentru ca nu sunt la fel de frustrati. Sunt profesori universitari cu multa carte si nu isi bat capul cu voi.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

La facultate nu exista teste de control, profesorii nu te-asculta la oral din cursul din ora precedenta. Singura data când îți vor da profii examen este în sesiune, când se întra pe serie, depinde de câte locuri sunt în sală pentru ca se lasa loc între studenți. Profesorul predă materia de curs și atât. La seminariile ținute de către asistenții universitari se pun întrebări despre ce nu ai înțeles din cursul predat.
Si da, normal că socializezi cu colegii, doar sa nu socializezi în timpul examenului, ca iti pune nota 1 și ai restanta.

| Pantagruel a răspuns:

Un lucru e cert : n-o sa te omoare. Restul e "restante".

Întrebări similare