|

Cum sa invat mai bine/mai ușor?(de fiecare data când vine vorba de învățat mă stresez și nu mai rețin)

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Încearcă sa te relaxezi si sa inveti logic. Eu, personal, invat cu voce tare. Practic reproduc informatiile oral precum le-am inteles si gesticulez in timp ce ma tot plimb prin incapere. laughing)
Revin. Cand am foarte mult de invatat, timp insuficient si chef inexistent, pun intrumental pe YT. Ceva intre lent si ritmatic, astfel incat sa nu adorm si nici sa ma trezesc dansand.
Alteori imi iau notite, fac scheme sau subliniez esentialul. La sublinierea cuvintelor este foarte important sa ai maxim 3 culori diferite. Pe mine ma ajuta cel mai mult sa scriu cu cuvintele mele ideea esentiala. Spre exemplu, citesc un paragraf si ma intreb ce am inteles, dupa care scriu acest lucru. Atat timp cat nu pierzi ideea esentiala, totul va fi in regula.
Niciodata nu vei reusi sa inveti absolut tot. Important este sa intelegi si sa gasesti o cale de a face trimitere la realitate sau la motivul pentru care inveti.
Poti sa citesti despre tehnica SMART si o poti aplica. Te ajuta sa fii corect, realist si eficient in atingerea scopurilor.
Zi faina!

2 răspunsuri:
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Închide telefonul și concentrează-te la învățat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează