|

Cum să înveți mai ușor?

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Buna! In primul rand, depinde de ce fel de memorie ai tu ca persoana. Asa cum stii deja exista 3 tipuri de memorii fundamentale, si anume : memoria vizuala, memoria auditiva si memoria mecanica.
Daca ai o memorie vizuala atunci te aflii printre norocosi, pentru ca e cea mai eficienta memorie datorita faptului ca cel care detine memoria vizuala isi pastreaza materia citita in minte ca si cum ar avea-o in fata ochilor. Aici iti recomand sa folosesti markere colorate, sunt eficiente si te mentin concentrat asupra esentialului.
Memoria auditiva e a doua cea mai eficienta, deoarece informatiile pe care le auzi iti sunt pastrate proaspete in memorie. Aici iti recomand sa citesti cu voce tare de cateva ori sau sa asculti ebook-uri daca ai de citit carti sau diferite materiale.
Si in sfarsit memoria mecanica, care necesita un efort putin mai mare decat celelalte doua prin simplul fapt ca aceasta presupune invatarea mot-a-mot a lectiei si repetarea constanta a acesteia, fie prin exercitii aplicative, fie prin dialog oral al lectiei.
Aici iti recomand sa citesti lectia iar apoi sa incerci sa spui cu cuvintele tale ceea ce ai inteles, vei avea nevoie de cineva care sa te asculte si sa te verifice. Sau o alta modalitate ar fi urmatoarea : daca inveti cuvant cu cuvant o lectie iti recomand ca dupa ce ai terminat-o de invatat sa o rescrii pe o foaie pentru a-ti fixa mult mai bine informatiile in memorie.
Desi nu ai mentionat la ce materie vrei sa inveti mai usor, iti atrag atentia ca la matematica este necesar sa inveti formulele cat si sa stii sa rezolvi exercitiile iar asta presupune un lucru constant si continuu.
Sper ca te am ajutat.

| explică (pentru Aria001):

Mulțumesc pentru sfat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Rares12345678):

Nu ai pentru ce! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
2 răspunsuri: