| faimosul28 a întrebat:

Cum vi se pare scoala in ziua de azi? era mai bine pe vremea lui ceausescu?

Răspuns Câştigător
| Barajag a răspuns:

Eu nu mai sunt la scoala, desi dupa moartea lui ceasca s-au schimbat multe in educatia invatamantului, imi placea cand se purtau uniformele, nu ca nu mai exista si acum educatie, dar era mai bine atunci, acum elevii ar fi in stare sa se duca la scoala in costume de baie daca s-ar da voiehappynu o zic cu rautate pentru cei din generatia de acum

14 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Calitatea unei scoli anume o da colectivul de elevi si profesori.Au existata si atunci ca si acum elevi puternic motivati, cu sete de cunoastere si profesori daruiti, cu o excelenta pregatire, cum sunt si astazi.Profesorii buni stiu sa ocoleasca si sa corecteze greselile manualelor si chiar ale sistemului.Asa se explica faptul ca absolventii romani se acomodeaza fara dificultate in universitatile din strainatate si fac apoi cariera. Mira

| elena a răspuns:

Exista un mare respect fata de de invatamant si de profesori, iar clasa cea mai defavorizata si atunci si acum a ramas tot cea a cadrelor didactice... vorba ceea... s-a remediat ceva, dar nu s-a schimbat nimic.

| Flav a răspuns:

Sustine-ma, c-o sa ma intorc laughing

Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Si atunci, si acum se pune accentul prea mult pe teorie si prea putina practica. Suntem indoctrinati filozofic in discipline in care primordial este sa faci practica. Ne specializam in tot, dar la sfarsit nu stim nimic ca lumea, ci doar generalitati. Scopul nu este sa stii tot, ci specializarea pentru a deveni un profesionist. Si sa iti stii locul si sa nu il barfesti pe colegul de birou, ca el isi ia banul in dreptul lui, nu in al tau.

auran
| auran a răspuns:

Se facea carte mai serioasa pe atunci si copii nu erau atat de confuzi ca astazi.
Degeaba incercam sa adaptam sistemul de invatamant la cel din afara atata timp cat mentalitatea ramane aceeasi.

| RamonaMn a răspuns:

Pai se invata si sambata straight face, si nu mi se pare asa corect.Parintii mei spun [si ei] ca pe vremea lor materiile erau mai usoare dar era mai aspru invatamantul.

| Diav0la a răspuns:

Fiecare perioada are punctele sale bune si mai putin bune. Pe vremea lui Ceausesc minusul cel mai mare il reprezenta programa scolara, in sensul ca erau obligatorii acele ore de educatie comunista. Chiar daca nu sub acest nume, cantecele/poeziile patriotice in care se preamarea comunismul erau cele care dadeau cele mai mari batai de cap. Punctul forte al perioadei sub Ceausescu a fost competitia intre elevi. Imi amintesc ca invatam pe rupte ca sa iau o nota buna. In zilele noastre programa se schimba de la un an la altul, la clasele mici s-a trecut de la note la calificative sub motivul eliminarii traumatizarii psihice a elevilor mici. S-a eliminat astfel competitia intre elevi, s-a uniformizat sistemul de evaluare iar elevul nu isi mai gaseste motivatia nici in plan afectiv si nici in plan social. Daca inainte exista disciplina in scoli, acum aceasta este aproape nula. Daca inainte se dadea examen si luptai pentru ceea ce vrei sa faci in viata cu o concurenta de 40 /loc la Medicina de exemplu, azi se intra la facultate prin concurs de dosare... Ca parinte dar si ca om care tine ochii deschisi si vede realitatea va spun ca sistemul de invatament pute si s-a imputit de la cap ca si pestele. Cea mai noua gaselnita a conducatorilor este aceea de descentralizare. Sa va explic in cateva cuvinte. In perioada trecuta repartizarea cadrelor didactice se facea in functie de media obtinuta la sfarsitul anilor de studii, de cativa ani incoace cel ce dorea sa predea mergea la examen de titularizare organizat la nivel judetean, lua nota si era repartizat. Acum, mai nou -s-a pus in practica in unele judete pilot- se organizeaza concurs de titularizare la nivel local iar cadrul didactic este numit pe post de o comisie alcatuita din reprezentanti ai scolii, ai parintilor si ai consiliului local. Daca pana acum au existat cazuri de coruptie la nivelul inspectoratelor scolare si dumnealor si-au tras o vila, 2-3 masini ...de acum incolo e randul directorilor de scoli si al primarilor sa-si umple buzunarele. Ca sa nu mai spun de faptul ca exista o lege care prevede decontarea transportului cadrelor didactice in cazul in care nu se ofera locuinta cadrelor din afara localitatii (mai ales in mediul rural), lege care nu se pune in aplicare tot datorita descentralizarii. Mecanismul ste simplu : la momentul votarii bugetului pe luna urmatoare nu exista bani pentru decontarea transportului decat 30%, 40% .procentul variaza de la o localitate la alta... Ca sa concluzionez... e de rau, ne indreptam catre haos in toate ramurile, nu numai in invatamant si facand o comparatie... e mai rau ca inainte!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu era mai bine pe vremea lui Ceausescu, dar scoala se facea serios si eficient. Am rezerve in legatura cu sistemul de invatamant de azi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din orice punct de vedere era mai rau pe vremea lu ceausescu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

,, a fost mai rau" pardon

| eu_4161 a răspuns:

Pai, mama zuce ca materiile erau mai usoare pe atunci iar cum este mai complicat si mai greu...

| eu_4161 a răspuns:

Ma scuzati de greseli... nu prea e buna tastatura si ma incurc... Vreiam sa zic:
Mama zice ca materiile erau mai usoare pe atunci iar acum este mai greu si mai complicat

| lily09 a răspuns:

Dintr-un punct de vedere era mai bine...adica se facea scoala ...nu se mishtocarea ca acum...profesorii chiar predau si le placea ce faceau.acum doar calculeaza banii pe meditatii... iar elevii nu au pic de respect pentru ei... iar parerea mea personala este ca nici profesorii nu stiu sa-si impuna respectul...inainte de a fi profesor trebuie sa fii inainte de toate un bun pshiholog...sa reusesti sa cunosti fiecare elev pentru a putea scoate din el tot ce are mai bun...fiecare copil, oricat ar fi de recalcitrant(poate are motive)are si parti bune .si un cadru didactic trebuie sa stie sa le descopere.numai asa se poate face educatie...altfel .nu are ce cauta la catedra.

| allexxa a răspuns:

Din cate mi-au povestit parinti...nu mi se parea corect sai puna pe elevi la agricultura... dar nici scaola in ziua de azi nu e una sincera, ce inseamna sa dai mita profesorilor pentru a trece clasa sau profesori pune note mici pentru ca elevul sa se duca la el la meditatie(mai ales profi de mate), sunt foarte multe de dat exemple as scrie foarte multe...in concluzie parea mea este ca nici pe vreme lui ceausescu nu era prea bine, dar nici acum nu e totul in roz...