| Dalmore1996 a întrebat:

Daca la 16 ani scrii in ultimul hal de urat se mai poate corecta? Daca te chinui zilnic sa scrii frumos macar o pagina mai poti indrepta ceva?

10 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

De ce ai vrea sa scrii frumos? poate ajungi doctor mai stii!

| Kevinn2000 a răspuns (pentru Simpatik):

Este o regulă ca doctorii să aibă scrisul urât? Dacă un om se pricepe foarte bine în acest domeniu și scrie frumos, ce are?

| Dalmore1996 explică (pentru Kevinn2000):

E o vorba, pentru ca in facultate scriu foarte mult si grabit si in timp li se deformeaza scrisul.

| Kevinn2000 a răspuns (pentru Dalmore1996):

Aaa, posibil... Dar totuși, eu aș putea să rețin scrisul meu de acum și când mi se va deforma, să zicem, aș putea să scriu din nou cum scriam înainte cu puțină exersare.

| Hecate a răspuns:

Am scris tot timpul urat, n-am reușit sa corectez nimic.
Poți sa înveți sa scrii mai frumos, dar n-ai sa mai scrii la fel de repede.

| Kevinn2000 a răspuns:

Și eu scriu foarte urât, abia îmi înțelegea profesorul de limba și literatura română scrisul, atunci când scriam exact cum voiam și nu mă străduiam deloc să scriu decent, dar pot scrie și frumos, doar că îmi trec unele gânduri prin cap, care îmi distrag atenția și uit să scriu frumos, deci încep să scriu iar urât. Deci trebuie să fii concentrat tot timpul. Cred că și tu poți scrie mai frumos... Dar dacă nu știi, ascultă sfaturile celorlalți de mai sus, poate în acest fel vei reuși.

| MPersephone a răspuns:

Eu am un scris oribil. Mereu primeam reprosuri pentru caligrafie si laude pentru idei originale. Se spune ca oamenii inteligenti scriu urat, dar ar trebui sa fim si modesti.
Insa, modestia e simplitate, iar noi nu vrem sa fim simpliiwinking

| xRaduC a răspuns:

Sigur ca poti. Dar doar sa o incepi cu pasi marunti. Incerci sa iti perfectionezi modul in care scrii literele, abia apoi le practici in scrisul obisnuit. Spre exemplu, cauti sa faci literele mari de mana. Poti chiar sa le personalizezi, asta e cel mai tare (dar doar sa se poata intelege si sa ai timp!). Tin minte si acum cum in clasa a 2-a, faceam niste "s" vai de steau lor, trageam o linie si inca alta, nu avea nicio forma scrisul meu, arata groaznic... Si intr-o zi mama s-a luat de "s"-urile mele si mi-a spus sa le scriu mai "rotund". Ma rog, nu stiu cum a mers, dar am inceput sa fac literele din ce in ce mai frumos. Pana si fetele imi mai complimenteaza scrisul uneori, destul de random, dar placut... Daca practici anumite litere pana iti iese mai frumos, cu siguranta o sa iti dezvolti reflex. Alt exemplu este litera "r". Eu nu ii faceam bucla, dar acum ii fac. Ce am remarcat e ca depinde si de cum mi se duce pe foaie mana, uneori fac niste "e"-uri foarte frumoase, dar de cele mai multe ori sunt obisnuite. Unele litere le fac de mana (Z, Y, W, D, K, H, L, E, F, G, T, N, A), altele par mai degraba de tipar (P, R, X). Eu scriu in medie 8 cuvinte pe rand, cu spatiu de aproximativ 0, 5 cm intre fiecare cuvant. Ce conteaza este sa se inteleaga.
Apropo, "chinui" nu e folosit cum trebuie aici. Scrisul frumos e o arta si poate reflecta caracterul unui om. Nu trebuie sa te chinui. E suficient doar sa incerci. S-ar putea sa iti placa, nu stiu, dar oricum, merita incercat!

| comyne a răspuns:

Desigur!
Dar problema nu vei putea sa scrii frumos o pagina folosindu-te de scrisul tau obisnuit. Ca sa ma intelegi mai bine trebuie sa iti schimbi scrisul aproape complet.
O sa iti spun cum am facut eu acum ceva timp pentru a inepe sa scriu diferit.
In primul rand trebuie sa iti gasesti un font. Da un font! Exact ca la calculatoare.
https://www.dafont.com/theme.php?cat=603
Mai sus ti-am lasat un link cu un site de fonturi. Poti fie sa alegi un font si sa incerci sa transcrii fiecare litera pe hartie iar apoi sa le repeti, fie sa descarci textul si sa scrii literele iar apoi sa la printezi si sa scrii peste ele.
Dupa ce vei exersa putin literele trebuie sa incerci sa scrii cuvinte de baza precum : zilele saptamanii, lunile anului, culorile etc. De asemenea, in limba engleza exista o propozitie ce contine toate literele alfabetului,, the quick brown fox jumps over the lazy dog". Va trebui sa o scrii de cateva ori pentru a te mai obisnui cu scrisul.

| Depoka a răspuns:

Eu iti relatez propria experiență. Datorita mamei am cam toate caietele din anii de scoala, iar câteodată mai răsfoiesc si rămân uimită la diferența dintre trecut si prezent. Din pacate in zilele noastre se pune accent mai mult pe scrisul pe laptop/ tableta etc, care din păcate nu ar avea ceva beneficii decât un scris frumos, aliniat etc, față de scrisul de mână care ne ajută la imaginație și creație. Cu siguranță cu dorința si perseverență se poate întrepta acest lucru!