Întrebare recomandată |

De ce ai nevoie ca să obții bursă de studii în Suedia la Universitate?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Creier?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa stii bine suedeza(recomandata) sau/si engleza la un nivel avansat. Poti da bacul suedez care consta in istoria,geografia, arta si tot ce tine de cultura lor + un test de evaluare a cunostintelor in limba suedeza.
Bacul cred ca se da la Bucuresti intr-o anumita data, in timpul ''sesiunii'' liceenilor de la noi. Bursa se poate obtine cu ajutorul programului Erasmus sustinut de UE. Din fericire, ai sanse sa mergi sa studiezi in Suedia, avand in vedere ca Suedia este membra a UE. Succes la invatat! pentru mai multe detalii, cauta informatii despre programul Erasmus pe site-ul oficial Edu.ro

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Universitățile suedeze nu au dreptul să ofere burse pentru studenții din treapta I și II (licență și master). Doctoranzii sunt în general angajați de universitate și plătiți pe întreaga perioadă a doctoratului (salariile fiind bune, în jur de 14500-16000 SEK lunar net după taxe). Instituția care se ocupă de acordarea burselor și granturilor în Suedia este Swedish Institute. Pentru ciclul de licență sau master, singura organizație de stat suedeză care vă poate da o bursă este Swedish Institute. Șansa de a prinde o astfel de bursă este însă foarte, foarte mică - prioritatea în acordarea acestora fiind dată țărilor foarte sărace, sau cu un nivel redus de democrație. Puteți obține, eventual, burse de cercetare sau fonduri pentru studiu din partea diverselor organizații sau fundații care s-au organizat în jurul universităților. O altă posibilă finanțare poate veni din partea departamentului la care studiați, în schimbul lucrului la diverse proiecte de cercetare, dar pentru aceasta trebuie să contactați departamentul dumneavoastră pentru eventuale oportunități.
Cel mai simplu este sa obtii o bursa subventionata de statul roman. www.incont.ro iti spune cum poti sa iei o astfel de bursa, spre ce tari se indreapta cei mai multi tineri, dar si care sunt cele mai cautate domenii de studiu. Mai mult, trebuie sa stii ca statul acorda si granturi care pot ajunge pana la 12.000 de euro pe an.
Sper sa iti fie de folos! O zi buna! :)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează