| Mario1994 a întrebat:

De ce e greu cu sasaiala? Eu sunt sâsâită și nu îmi iese sssss dar voi care ați fost sâsâiți cum ați rezolvat cu asta? Ce diferență e între s și ș?

8 răspunsuri:
| bmerry a răspuns:

Un logoped îți va putea recomanda exercițiile pentru problema ta. Sora mea și-a revenit din sâsâială cu multa munca.

| Mario1994 explică (pentru bmerry):

După câte ședințe? Câți ani are sora ta?

| bmerry a răspuns (pentru Mario1994):

După aprox 12 ședințe. 16 ani are sora mea.

| Mario1994 explică (pentru bmerry):

Care a fost problema la sora ta de nu putea sa zica sss? Eu am mai fost la un logoped, aveam 6 ședințe dar nu m-a ajutat cu nimic și plăteam mult.

| bmerry a răspuns (pentru Mario1994):

Ea a fost peltică de când a început sa vorbească. Era și rârâită, și sâsâită și rostea toate cuvintele intr-un mod ciudat. Pe ea chiar a ajutat-o logopedul, dar a continuat sa exerseze și după finalizarea sendintelor. Am plătit 12 ședințe, timp in care învățase cam toate Exercițiile pe-derost și nu mai avea sens sa plătim in plus. Poate ca ar trebui sa găsești un alt logoped, ori dacă nu vrei sa mai investești in asta, ai putea sa cauți exerciții pe YouTube dar sa te ți de ele la nivel de performanța. E greu de scăpat de aceste ticuri verbale, motiv pentru care chiar trebuie sa exersezi mult și sa nu te dai bătută.

| Mario1994 explică (pentru bmerry):

Înțeleg. Nu i-a fost ușor cu asta. Ma bucur ca și-a rezolvat problema asta. Eu m-am dat bătută. Numai bani dau și niciun rezultat. Nu am văzut exercițiile pe YouTube. Când rostesc cuvinte care conțin sss, îmi iese pe ș...

| bmerry a răspuns (pentru Mario1994):

Totul tine de auto-control. Nu e suficient sa încerci exerciții la logoped, ci trebuie sa începi sa te controlezi in discursul cu alții. Sunt sigura ca ai momente când uiti, și când stai de vorba cu prietenii tai, vorbești sâsâit. Încearcă sa ai in permanenta in minte ideea ca vrei sa schimbi asta și controlează-te atunci cand vorbești cu alții. Spune-le și prietenilor tăi sa te corecteze atunci când te aud vorbind incorect. Și asa, încet-încet, vei forma o obișnuința de a te corecta.
In orice caz, dacă nu Reușești, nu dispera. Este un defect al vorbirii simpatic care nu are cum sa îți facă probleme in viitor (de ex: sa nu poți obține un job ca ești sâsâita) și pana la urma aceste defecte ne fac speciali.

| Mario1994 explică (pentru bmerry):

Da. Dar mama râde de mine că sunt sâsâită. Alții nu spun nimic. Nu știu dacă reușesc.