| raduspace10 a întrebat:

De ce fac toti elevii in clasa 1 literele mari asa complicate? Adica sincer, nimeni in cativa ani nu mai face H sau C ul ca in clasa 1...

4 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Eu da, dar nu toate. Cine se obisnuieste asa face.
Nici eu nu ii inteleg pe oamenii aia care au un scris ca cel de tipar, gen literele alea ca de tipar cu spatiu intre ele. Eu nu as putea sa scriu niciodata asa, sau cel putin mi-ar lua mult timp sa stau sa fac literele alea.

| Catrice a răspuns:

Cunosc persoane (trecute de 30 ani, colegi de liceu/facultate) care mi scriu unele litere precum în clasa I, astea mai 'complicate' s, g, c... de ce nimeni nu scrie ca în clasa întâi? Pentru ca atunci înveți sa scrii baza, dar asta nu însemna că acela este scrisul tău definitiv.

| AC4S4 a răspuns:

Eu m-am departat complet de stilul de scriere din clasa 1. Mi se pare ca nu poate fi inteles usor. Am o tenta destul de mare de scriere cu litere de tipar, e inteles la mod general.
Literele scrise de mana sunt foarte usor de confundat, uneori greu de inteles. Sunt oameni care scriu frumos si cu scrisul de mana, dar acel scris "complicat", cu multe inflorituri e potrivit mai degraba intr-o scrisoare. In viata de zi cu zi, cand ai de scris lucruri concrete, trebuie ca scrisul sa fie inteles de oricine. Nici nu mai zic de scrisurile de mana pe care le intelege doar scriitorul. Parca nici nu sunt litere, parca e graficul functiei sinus.

E folositor totusi sa faci acele litere complicate in clasa 1. Cand scrii nu trebuie sa scrii ca un robot. Iti dezvolta partea de caligrafie, sa scrii mai rotund, nu patrat. Daca pui elevii din clasa a 1a sa scrie cu litere de tipar, ei le vor face din prima patratoase si asa le va ramane scrisul. Scrisul patratos e la fel de deranjant precum scrisul cu multe inflorituri. Scrisul de tipar are pana la urma si el rotunjirea lui.

Astfel de lucruri le observi oricand, in liceu si facultate mai ales. Iti trimite cineva o poza cu o lectie:
- In cazul scrisului de mana vei sta poate si o ora din cauza ca nu intelegi unele cuvinte ce ar trebui sa fie.
- In cazul scrisului de tipar iti vei da seama simplu, fara efort, aproape ca si cum ai citi dintr-o carte sau de pe ceva scris de tine.

| Horus35 a răspuns:

Dacă în scrisori, procese verbale și tot ceea ce scrii, apare și caligrafia pe langa o gramatică bine pusă la punct, va stârni mai tare interesul cititorului. Scrisul unui om spune multe despre el. Pentru mine e o regulă simplă: de tipar doar la calculator. Prețuiesc mult scrisul de mână.

Întrebări similare