| Genevaaa a întrebat:

De ce Hitler a urât evreii?

Răspuns Câştigător
| ScofieId a răspuns:

Pentru ca a adoptat ideologia teoreticienilor germani care lansau ideea ca poporul german facea parte din rasa ariana, adica rasa de varf si ii revenea rolul de a subordona rasele inferioare. Evreii, țiganii, oamenii de culoare erau considerati ca fiind rase inferioare. Hitler a avut grija ca tot ce este evreiesc, tiganesc, de culoare sau chiar german handicapat fizic sau mental sa fie ucis, asa a ajuns sa omoare 11 milioane de oamenii din populatia propiului imperiu. Dorea sa aiba un imperiu cu germani puri si perfect sanatosi. Dar cea mai mare ura evident ca a avut.o pe evrei considerandu.i un cancer care distrug trupul Germaniei.

| brasovforromania a răspuns (pentru ScofieId):

Așa e! Plus, Hitler era un naționalist german și a luptat în Primul Război Mondial! Când Hitler a aflat că Germania a pierdut războiul, a dat vina pe evrei, susținând că ei au oferit informații indispensabile Antantei în schimbul unor beneficii personale (așa-numitul "Mit al cuțitului înfipt pe la spate").

| ScofieId a răspuns (pentru brasovforromania):

Exact. Ma bucur ca macar pe tine te.a interesat sa te documentezi despre situatia germanilor in Al Doilea Razboi Mondial cel putin. Cand ma uit prin comentarii ma apuca nervii, comentariul tau m.a mai calmat.

10 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Din resentimente de loser, pentru ca evreii i-o luasera in fata. Antisemitismul este ideologia loserilor.

| RAY a răspuns:

,Germania era praf economic,mult mai rau ca noi pe timpul comunismului,evrei o duceau foarte bine,aveau totul si economic si capital si erau peste tot ba au inventat o limba germana-evreiasca, ei credeau ca Germania e tara lor, iar pierderea razboiului trebuia sa cada pe cineva asa ca a cazut pe evrei, Hitler a fost un nebun isteric, frustrat, invidios, un diavol, asa ca a omorat 6 milioane de evrei si 25 de milioane de rusi, in loc prostul naibi sa astepta sa descopere cum se face bomba sa grabit ca tampitul, nu poti singur sa pornesti un razboi contra tuturor care sunt ca tine, era austriac, speram ca oamenirea a invatat ceva din asta

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Era exponentul unui curent ideologic. Așa credea el că este patriot.

| Impersonal a răspuns:

De la ce a pornit oare toata ura pe evrei, pana la urma? Erau buni vanzatori, stiau cum sa vanda marfa si aveau un profit mai mare decat al germanilor de rand.

| Overeem a răspuns:

Bolnav psihic ca și Antonescu.

| Zuzu1991 a răspuns:

Lal, pai... d'aia
1. e foarte greu de inteles acum cat de EXTREM era la momentul respectiv cliseul ca evreii sunt un fel de cancer al societatii, lucru absolut imbecil din toate punctele de vedere, inclusiv al... IMBECILILOR de evrei de la momentul respectiv, pentru ca nu au facut nimic in legatura cu reputatia lor, decat dupa razboi, si NU, NU sunt antisemit, dar nu pot sa nu recunosc tampenia de cliseu... Hitler s-a folosit serios de respectivul cliseu ca sa obtina puterea absoluta, spunand germanilor ca evreii sunt de vina pentru "great depresion" si sa fie crezut de marea majoritate din cauza cliseului de mai sus si apoi sa sustina ca el e solutia si o sa curete societatea de evrei
2. lasa-ma sa dovedesc ca nu sunt anti-semit... m-as casatori maine cu Gal Gadot (Wonder Women) care e cat se poate de evreica... de ce maine? pentru ca e aproape miezul noptii si e inchis la starea civila tongue

| danaieladaniela a răspuns:

Un studiu psihologic al discursurilor lui Adolf Hitler, realizat de un serviciu de ascultare a programelor radiofonice lansat de BBC în 1942, a semnalat paranoia acestuia faţă de evrei, în momentul în care liderul nazist a lansat teza "soluţiei finale", a dezvăluit, vineri, Universitatea Cambridge.

Potrivit AFP, istoricul Scott Anthony a intrat în posesia unui document ce a aparţinut familiei unui sociolog renumit, Mark Abrams, care lucra în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial pentru serviciul de ascultare a programelor radiofonice lansat de BBC.

Un departament special din BBC avea sarcina de a monitoriza şi a analiza emisiunile radiofonice din Germania şi din celelalte ţări ocupate din Europa şi de a redacta un raport săptămânal. Acest serviciu de ascultare a propagandei inamice, alături de o unitate de cercetare psihologică, încerca să descifreze resorturile psihologice care îl animau pe Hitler prin intermediul discursurilor acestuia.

Studiul, comandat de Mark Abrams unui coleg, Joseph MacCurdy, evoca în 1942 "tendinţele morbide" ale lui Hitler şi obsesia sa tot mai mare pentru "otrava evreiască".

"În momentul în care studiul a fost redactat, soarta începea să se schimbe pentru Germania", a declarat istoricul Scott Anthony. "Documentul arată că serviciile secrete au simţit ceea ce se petrecea (...). În faţa eşecurilor de pe plan extern, Hitler se concentra asupra acelui element pe care îl percepea ca pe un inamic intern: evreii", mai spune acesta.

"Ţinând cont de ceea ce ştim astăzi, adică începerea redactării «soluţiei finale», documentul are o mare însemnătate", a adăugat Scott Anthony.

MacCurdy vorbeşte în document despre un "complex mesianic" al lui Hitler, care îl făcea să se creadă implicat într-o cruciadă contra răului, întruchipat în opinia sa de evrei. Studiul denotă o "fobie" crescândă a lui Hitler faţă de evrei şi subliniază faptul că liderul nazist îi considera pe evrei nu doar o ameninţare pentru Germania, ci şi «o întreprindere diabolică universală»".

MacCurdy şi Abrams nu puteau prezice în epocă faptul că exterminarea evreilor era deja o acţiune în derulare. Însă acest document, clasificat secret, se subliniază că, pentru Hitler, "evreii sunt întruchiparea răului, în timp ce el îl întruchipa pe Dumnezeu. El era zeul prin care o victorie plină de sacrificii poate fi obţinută asupra răului".

Documentul a fost predat arhivelor Universităţii Cambridge, unde va putea fi consultat de cercetători.

| Anonimm30 a răspuns:

Poate i-a fost "frica" de evrei de necunoscut. sau doar sa ii pese de tara lui si restul inamici.

Întrebări similare