anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce nu se poate ajunge la pace in Israel?

6 răspunsuri:
| elinea a răspuns:

Din lipsa de credinta, bunavointa si cel mai mult din dorinta de putere de a stapani lumea, apoi mai e si credinta musulmanilor

| zeDruit a răspuns:

Pentru ca Israel ii cea mai puternica tara din regiune si la unele capitole cea mai avansata de pe continentul Asiatic unde doar Japonia o mai bate. Fiind un stat atat de puternic si avansat nu va ceda niciodata in fata palestinienilor adica in fata arabilor pe plan international. Israilenii au ocupat Fasia Gaza si West Bank unde palestinieni isi vad locul pentru tara lor.

Mai multe informatii aici:http://en.wikipedia.org/wiki/Israeli%E2%80%93Palestinian_conflict

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai e foarte simplu, tu ce ai face daca organismele internationale ar da pamantul pe care traiesti de milenii unora care nu au foarte mare legatura cu acele teritorii?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca americanii ii sustin. daca nu i-ar sustine, acum ar fi bantuit din nou prin cine stie ce desert.

| Ben. a răspuns:

Enigma! unde e logica in raspunsul tau? ca eu n-o gasesc cu binoclul de la 1 metru. faptul ca Israelul este o unealta in mana americanilor e un lucru foarte bine stiut.statul Israel nu este ajutat de americani ci ajuta americanii sa-si vada de interesele in zona. ce le iese la israelieni? o bucatica de pamant cat muntenia, unde pot sa traiasca "linistiti". in sensul ca n-or sa mai poata fi dusi ca oile la gazare si sa aiba un loc la care sa -i zica acasa, dupa secole de exil. pentru ca liniste nu e. din noaptea proclamarii statului Israel si pana azi, nu a existat o saptamana intreaga in care sa nu moara cineva pentru ca vrea si el un loc sub soare. publicul moderat din Israel cat si din Palestina vrea pace. interesele americanilor nu permit asa ceva, fiindca trebuie sa-si vanda armele. cand Rabin z. l. a vrut sa faca pace au gasit repede un imbecil care l-a omorat.liderii hamas-ului, djihad-ului islamic si hezbolah-ului nu sunt cel mai nimerit partener de tratative mai ales cand in partea cealalta exista extremisti ca avigdor lieberman, care acum e ministru in actualul cabinet a lui bibi netaniahu.pana si ariel sharon, unul din cei mai incrancenati adversari ai arabilor era dispus la un acord asupra formarii unui stat palestinian cu conditia sa fie recunoscut Israelul. la scurt timp a devenit "leguma " si culmea, in gaza castiga hamas-ul alegerile si incep sa se omoare intre ei, cand nu arunca cu katiuse in shderot.este doar un umil punct de vedere si nu pretind ca am dreptate 100%. am trait multi ani in Israel, mi-ar place sa ma pot intoarce dar nu vreau sa-mi trimit copiii sa omoare alti copii. vreau pace.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

1- Israel nu exista ci exista palestina zic asta pentru ca:
acum 50 de ani oameni din fiecare tara au venit si sau luptat cu Palestinieni pana acum si ei au castigat o data iar duap acel castig tara sa numit israel dar musulmani nu au plecat si au continuat sa lupte pana isi vor lua tara inapoi iar de asta se numeste palestina pentru mine inca.
2-Si Palestinieni au avut niste castiguri aproape le au depasit pe ale Israelenilor.
3- Musulmani nu se vor opri din lupta si razboi pana nu vor castiga asta este 100% adevarat.
sper ca ti-a fost de ajutor!
multumesc!

Pa-Pa!