| AlexDorinel a întrebat:

De ce tinerii de pe la vârsta de 12-14 ani se îndepărtează de familie? Foarte rar am mai văzut un copil sa stea cu părinții undeva sau chestii de genu.


Înainte vedeam mulți cu părinții.

Nu e ok nici sa stea lipiți numai de părinți, dar măcar pana la 14-16 ani ar trebui sa petreacă mai mult cu părinții.

10 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Perceptia ta este eronata!
Nici acum 40-50 de ani copii de 12-14 ani nu mai mergeau cu parintii la plimbare sau in vizita, fiind plictisitor sa stea intre adulti, preferand sa se joace cu alti copii in casa, curte sau pe strada.
Azi au schimbat doar obicetul de joaca, preferandu-se computerul, jocurile si statul pe forumuri de socializarea, dar nu este nici o diferenta intre copilul de acum 50 de ani si cel de azi.
In schimb, in concedii ii vezi cu paritii, chiar si pe cei de 16-17 ani, deci tot copii raman!

| AlexDorinel explică (pentru Jassmina):

Nici măcar, foarte rar am văzut unul cu părinții, prin restaurante, prin hoteluri.

| Jassmina a răspuns (pentru AlexDorinel):

Ca nu-i vei tu nu inseamna ca nu sunt, fiindca raman pe plaja sau se duc la parcurile de distractie, dar nu raman inchisi in casa sau camera de hotel, cand parintii sunt in concediu, de asta te asigur.

| Naty1 a răspuns:

Pai pe la varsta aia sunt adolescenti, adolescentii vor sa fie din ce in ce mai independenti si lasati in pace.E varsta la care vor si incep sa experimenteze lucuri si nu sa se "faca de ras" de manuta cu părinții.
Si eu de pe la ani aia voiam să plec singura, sa fiu cu prieteni si de la 14 m-am si mutat. Abia după 18 am inceput sa mai ies si cu ai mei pe undeva.

| Mosotti a răspuns:

Ca e o moda, vaaai sa fie pe picioarele lor, de parca nu or sa fie satui de platit aia si aia si aia din banii lor toata viata.

Pe langa ca nu se inteleg cu parintii.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Păi și tu ce faci acum? În loc să discuți cu părinții tăi, să ai încredere să îi întrebi pe ei ceea ce te frământă tu petreci timpul pe TPU.

| nuspuncinesunt2 a răspuns:

De ce unii parintii incep sa ii trateze ca pe niste nimicuri? De ce incep sa ii injoseasca,sa ii streseze sa scrie si sa invete si ii lasa foarte putin sa se recreeze cu prietenii? De ce le iau telefoanele si i le controleaza de parca ar fi un extraterestru despre care trebuie sa stie tot? De ce devin toxici? De ce le ascund lucruri? De ce nu ii sprijina in timpul pubertatii? De ce le ranesc sentimentele?
Toate astea ii fac pe copii sa inceapa sa iasa pe furis cateodata,sa intre in depresie,sa minta ca sa scape de o situatie rea, sa se autovatameze sau sa incerce sa isi puna punct vietii, sa inceapa sa planga noaptea fara sa auda nimeni in timp ce ceilalti dorm, incep sa invete asa de mult si cu forta incat devin stresati.Da, poate acum incepeti sa ziceti ca pe vremea dvs (daca sunteti trecut de 48 de ani) stateati in cele mai proaste conditii si ca va bucurati de orice si nu atti mai facut ce fac unii din ziua de azi.
Dar nu, nu e vorba de trecut.E vorba de prezent.Copiii intra in depresie, incep sa au anxietate, stres si incep sa faca unele lucruri.Incep sa se autovatameze cu ideea ca daca incepe sa ii doara fizic uit de psihic.Si incep sa se ruineze si sa isi piarda increderea in parintii lor, preferand sa fie izolati.

| AlinTanase a răspuns:

Am vazut pe cineva spunand de parinti neintelegstori, nu sunt chiar asa neintelegatori, lor le este frica de faptul ca poti intra intr-un anturaj gresit pentru ca liceu si chestii de aceea ei devin mai stricti dar de fapt asta ii influenteaza gresit pe copii si fac fix opusul

| Ionut123987 a răspuns:

De,, smecheri ''. Sau pur și simplu părinții nu au timp. Sau nu au o relație buna cu părinții

| Cucji a răspuns:

Hormoni si parinti neintelegatori