|

Deci, sa zicem:

Ai vazut la magazin o pereche de adidasi 97 euro. N`ai bani destui si imprumuti 50 E de la mama si 50 E de la tata (100 E). Dupa ce iti cumperi adidasi iti raman 3 E. Ii dai tatalui tau 1 E, mamei tale 1 E si un 1 Eil pastrezi.

Apoi mai ai datorie la mama 49 E si la tata 49 E.

49+49=98 + 1 E(pastrat)=99 E

Un euro este lipsa? Explicati. Funda >:

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

3 barbati se duc la un hotel unde tariful este de 30 euro camera pe noapte. Fiecare barbat plateste cate 10 euro.
Receptionera realizeaza ca o camera costa doar 25 euro, asa ca roaga unul dintre angajati sa returneze 5 euro celor 3 barbati.
Angajatul nestiind cum sa imparta cei 5 euro la 3, hotaraste sa dea inapoi fiecaruia cate un euro, iar el sa-si pastreze restul de 2 euro.
Asa ca fiecare barbat primeste inapoi cate 1 euro, de aici rezultand ca fiecare a platit pentru camera 9 euro, in total (9 euro * 3 barbati) 27 euro.
Adunand cu cei 2 euro ce i-au ramas angajatului, totalul este 29 euro.
Unde este un euro?

R:Acest 1 euro nici nu exista, problema e una falsa. Se induce in eroare cititorul cu o falsa problema.
Cei trei au platit la inceput cate 10 euro fiecare pentru camera.
Dupa ce au primit inapoi cate un euro, inseamna ca a platit fiecare cate 9 euro pentru camera, adica 27 euro platiti pe camera in total de cei trei.
27 euro platiti de cei trei = 25 euro la receptie + 2 euro la angajat
Logica in mod corect este: 9 * 3 - 2 = 27 - 3 = 25 euro, cat a ramas la receptioner.
Si suma de 30 de euro iese la socoteala:
9 * 3 = 27 euro platiti de cei trei, plus acel cate un euro care a fost inapoiat fiecaruia = 27 + 1 + 1 + 1 = 30 euro
Deci nu are sens logic sa aduni 27 + 2 si sa te intrebi de ce nu da 30 si unde este acel 1 euro...

Tot asa e si la aia a ta!

| a răspuns (pentru wintage):

Logica ta este eronatasi problema nu este falsa! tu nu mai pui aia 2 euro pe care cei 3 ii da spaga? ei de fap platesc de caciula 9, 33333333333333 x 3 ia fa calculu sa vezi ca ti da 28 plus 2 euro de la receptioner =30 in cap
calculul este asa...25 impartit la 3 =8, 33333333333333+1 adica euro primit inapoi =9, 33333333333333 inmultit cu 3=28+2=30

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu am văzut într-un pliant de la reţeaua de magazine LEONARDO adidaşi de la firmele "adidas", "puma", " NIKE", " Kappa", " reebok", cu preţuri între 129 şi 179 lei ( aproximativ 30 -40 de euro).
Ăştia nu sînt buni? Trebuie neapărat de 97 de euro?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru corolav):

Taci ca esti prost de bubui (daca ai dat raspunsu la caterinca, nu )

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Băi, amice, nici măcar părinţii tăi nu erau născuţi cînd eu luam cunoştinţă de glumiţa asta. Plus că varianta lui Wintage e mai deşteaptă, mai rezonabilă.
Dar vorba aia, bancu-i vechi da'prostu-i nou.
Şi măcar de-ai şti ce e aia caterincă!
Fiat lux!
Vae victis!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai nu asa se calculează. Uite cum e corect: 97euro (adidasi)+1euro (mama)+1euro(tata)+1euro(tu)=100euro

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Imi trimiti un mesaj cu raspunsul? te roog! plzz! promit ca nu scriu aici dar sunt mega curioasa!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează