|

E adevarat ca amoniacul este facut din urina? Daca da, imi puteti explica procesul asta magic?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu. Procesarea azotului cu hidrogenul (proportie 1 la 3) duce la aparitia amoniacului industrial. De aceea este si amoniac alimentar. Prezenta amoniacului in urina ii da acesteia un miros intepator si este dovada unor afectiuni urinare. Asta nu inseamna ca cineva aduna urina si face milioane si milioane de tone de amoniac. Amoniacul se foloseste la racirea agregatelor frigorifice, la ingrasemintele chimice, in industria textila, a fierului, a lemnului, explozivi, etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Amoniacul e un compuz intre azot si hidrogen daca retin eu bine. Nu e facut din urina. El se obtine in cantitati mari in mod sintetic, iar in stare naturala nu prea exista, poate din descompunerea unor proteine. Poate exista amoniac si in urina, chiar nu stiu, da asta nu inseamna ca e produs din urina.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Urina poate avea miros de amoniac in caz de probleme la nivelul tractului urinar. Amoniacul se obtine prin mijloace sintetice.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Amoniac

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este bine ce a zis Suntserios.


De ceva te apropii tu, dar nu de urina. Cuvantul corect nu este urina, ci "ureaza", care este o enzima. Citez: "O acțiune patogenă o are amoniacul în stomac produs cu ajutorul enzimei „urează" de bacteria Helicobacter pylori o cauză frecventă a ulcerului gastric."

(Categoria Utilizari ale amoniacului https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Amoniac)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează