| qieiqpalz a întrebat:

E bun la ceva borșu? Si ce gust are?(zic asta pentru ca profu meu de mate bea zilnic si na m-a facut curios)

10 răspunsuri:
| Sara2 a răspuns:

Borsul e acru. Mai beam si eu cate un pahar cand eram mica. Unii zic ca ajuta la slabit, dar eu nu prea cred.

| qieiqpalz explică (pentru Sara2):

Oare cel de la magazin e sanatos e ok?

| Sara2 a răspuns (pentru qieiqpalz):

Sigur. E bun si cel cumparat din magazin. Parerea mea este sa nu-i pui zahar, tu faci cum stii

| MihaelaDart a răspuns:

Dieta cu bors: Borşul este o soluţie excelentă pentru a pierde câteva kilograme, dar şi pentru a detoxifia organismul după sezonul rece. Ingredientele folosite la prepararea borşului conţin vitamine, minerale, acizi şi fermenţi care stimulează digestia, favorizând eliminarea toxinelor din organism şi scăzând greutatea corporală, redându-i organismului energia de care are nevoie la început de primăvară.

Mai mult decât atât, borşul de casă este foarte sărac în calorii, dar are o cantitate generoasă de calciu, ceea ce înseamnă că poţi slăbi rapid şi fără prea mare efort. Din tărâţele de grâu, borşul absoarbe fibre, proteine, magneziu, potasiu şi proteine, care îţi curăţă organismul de substanţele nocive şi în acelaşi timp te ajută să pierzi câţiva centimetri în talie.
Drojdia care contribuie la fermentarea tărâţelor este şi ea benefică pentru silueta ta, deoarece conţine enzime care descompun rapid mâncarea consumată şi îţi detoxifică organismul de grăsimile rele.
De asemenea, îţi recomandăm să nu ţii o dietă cu borş din comerţ, deoarece este "îmbunătăţit" cu aditivi alimentari care îţi sabotează sănătatea.
--------------
Afecţiuni tratate cu borş
Boli respiratorii cronice: bronşită, astm, sinuzită - două căni de borş băute zilnic ajută la vindecarea acestor boli şi mai ales, preîntâmpină agravările şi recidivele. Se fac cure de câte trei săptămâni cu borş, care se bea de obicei cu un sfert de oră înainte de masă.

Adjuvant în tuberculoză - se bea în fiecare zi o jumătate de litru de borş, pe stomacul gol, înainte de mesele principale. Se pare că anumite substanţe active din borş blochează dezvoltarea bacililor care provoacă această maladie.

Alcoolism - pentru trezirea din beţie se beau 1-2 litri de borş dintr-odată. De asemenea, se bea minimum 1 litru din această licoare a doua zi, pentru a combate simptomele mahmurelii, cum ar fi ameţeala, durerea de cap, tremurăturile membrelor, senzaţia de vomă. Se spune că cei care beau zilnic borş mult nu mai simt nevoia să bea alcool.

Indigestie, vomă - se bea zilnic înainte de masă o jumătate de pahar - un pahar de borş.

Oboseală cronică - se bea un sfert - o jumătate de litru de borş dintr-o dată pentru revigorarea rapidă a organismului şi a sistemului nervos.

Reglează glicemia, fiind astfel util persoanelor cu diabet zaharat de tip 2.
Borşul are şi contraindicaţii pentru persoanele cu probleme gastrice, care ar putea să nu îl tolereze. De asemenea, consumul de borş nu este recomandat în cazul dispepsiei acide.

| qieiqpalz explică:

Mersi la toti

| alexandru0sorin a răspuns:

Man e acru rau de tot cam atat

| Atim a răspuns:

Este acru, in funcție de cum este făcut. Unele din cele de casa pot fi si un pliculeț dulci (dar mai mult acre) iar alea de la magazin sunt in mare parte acre și parca un pic înțepătoare (mie alea nu îmi plac, le prefer pe cele de casa). E foarte bun la innăcrit ciorbe asta fiind scopul lui principal. Unii oameni aleg sa il bea simplu pentru ca ar conține multe vitamine si enzime si se crede ca ajuta la digestie, oboseala, mahmureala, constipatie, greata si altele. Daca chiar ajuta atat de mult pe cat se spune, nu știu sigur, nu am incercat. Dar are o oarecare faima pentru lucrurile astea

| Cristiana_Acojocaritei_1993 a răspuns:

Este acru. Poti pune Zahar in El si sa bei, rece. Beam cand eram mica happy La scoala se mai sterge a ta la cu bors (cu Bure tele imbibat) pentru ca sterge foarte bine creta si nu raman urme albe. Borsul face ciorba sa fie Buna deci è bun happy

| LibelulaTalula a răspuns:

Borșul are gust de ciorba