| LisaJulie a întrebat:

Elevii de generala spun ca simulările pentru Evaluarea Nationala au fost prea grele! Eu personal m-am uitat și nu îmi place cum sunt structurate! Am dat in 2016 Evaluarea Nationala și mi se pare ca atunci erau structurate mai bine! Considerați ca ar trebui sa se revină la modelul vechi?

50 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Asta spun cei care merg la școală doar prin prezență.

| LisaJulie explică (pentru darrio2007):

Eu sunt de părere părere că ar trebui scoase grilele! Nu este mai ușor, ci mai întortocheat

| minrest a răspuns:

Nu fi ingrijorata, examenele nationale sunt in procesul de a fi eliminate, incluziv examenul de stat si titularizarea. Vor mai fi organizate doar atata timp cat mai stie cineva sa corecteze lucrarile.

| LisaJulie explică (pentru minrest):

Și ce va o sa fie în locul lor?

| minrest a răspuns (pentru LisaJulie):

Teste grila, evaluare dupa portofolii si dosare, si in general forme de evaluare mult mai simpliste si superficile, care se corecteaza foarte usor; mai bine zis, pe care poti sa le corectezi fara sa stii tu insuti mare lucru.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Ce vrei sa spui cu "structurate"?
Poate te referi la formularea subiectelor.

Sunt subiecte de rezolvat, nu manuale să aibă nevoie de structura!
Materia la școală este structurata (pe capitole etc).
Dar subiectele? Ce structura vrei să aibă subiectele?
Ce structură poate avea un exercițiu la mate?

| LisaJulie explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Fără grile! Au făcut sa semene cu testele PISA dar parca mai imburligat e totul

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru LisaJulie):

Una e grila, alta e structura!

| siriusblack98 a răspuns:

Am gasit ei eu simulari la evaluarea nationala 2025 aici la mate:
https://cdn.edupedu.ro/......re_LRO.pdf

si respectiv aici la romana:

https://www.edupedu.ro/......-ai-facut/

Nu vad ce ar fi in neregula cu structura decat ca e prea usoara si prea mura in gura. Chiar sunt structurate pe model de grila la ambele materii ca pentru prosti. Mai usor decat atat efectiv n-ai cum. Eu am sustinut prin 2011-2012 parca evaluarea nationala dar sunt destul de sigur ca era mai greu decat acum.

| Cipi1212 a răspuns:

Ce s-a schimbat?

| MistarGoGu a răspuns:

Pe ei ar trebui sa-i pună sa recite Cățeluș cu parul creț sau niște versuri de manele sau trap! Ce perle am auzit în ultimul timp... ferească sfântul! Orice li se pare greu!

| LisaJulie explică (pentru MistarGoGu):

Nici nu mai au în program carti de la autori românești! Doar străini

| LisaJulie explică (pentru MistarGoGu):

Am auzit ca se studiază,, Jurnalul unui pusti " la clasa a-V-a

Asta am remarcat și eu. Literatura română sau universala?

Asta spuneam: la Literatura Romana se studiază de fapt literatura universala.

| LisaJulie explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Studiaza multe carti noi, din punctul meu de vedere nu este rau dar ar trebui carti noi din literatura romana

| Konstantinos99 a răspuns:

Da sustin revenirea. ce trebuie modificat este actualizarea textelor si intelesurilor catre zone importante ale noului intelect care scade asta e consecinta internetului. In ritmul asta ce sa mai adaptezi ca va fi nevoie de grila la toate subiectele sa vedem in 8 ani de va mai fi scoala. Ma pregatesc sa fiu si prOfesor pentru proprii copii de acum HAHA Macar sa imi fac 20 sa am de o clasa HAHA

| Solane a răspuns:

Pentru cine nu invata, sunt foarte grele. Indiferent de "modelul" de prezentare.

| LisaJulie explică (pentru Solane):

Grilele nu sunt bune! Părerea mea

| Andreea_Deea_1999_quMo a răspuns:

Modul in care s-a facut scoala acum e ingrozitor, adica figuri geometrice inca de la gradinita? Pe vremea cand eram eu la scoala as zice ca era decent asa ca da, categoric ar trebui sa se faca modul de predare ca inainte.

| Puffs a răspuns:

Acum, chiar nu mai poți nega că ai cont dublu aici și că ești cine spunem noi cu toții ( chiar și Violetta! laughing ), că ești! happy

Eu cred că Evaluările de orice fel sunt apă de ploaie față de ce ar trebui să fie de fapt o Evaluare ÎN ADEVĂRATUL SENS AL CUVANTULUI!
Copii sunt tot mai îndobitociți cu fiecare an ce trece ( de către mass media și era tehnologiei, în general! ), elevii, tot mai proști, slab educați în toate sensurile! și mai neinteresați de școală și de viață în general!, așa că, soluția s-a găsit!
O mai slabă pregătire școlară, materii mai multe, dar inutile!, materie multă dar slab structurată, sau, după caz, materie cenușie putină, în cazul celor care au impresia că dacă elevul poartă zilnic un pix și o mapă/ hârtie la el, va ajunge mare domn, chiar dacă nu studiază nimic, și chiar din ceea ce studiază, nu se alege cu nimic!
Se va ajunge mai târziu la : " Ai un pix? Adio Testări! 10! Ești elev eminent, cu diplomă de facultate! ", sau mai bine cum o zicea George Carlin
...

https://youtu.be/sNXHSMmaq_s?feature=shared

( P.S. Dacă nu înțelegi, folosește și subtitrările! happy )

| LisaJulie explică (pentru Puffs):

Ce se înțelege din ce am scris aici ca as fi Rosalia? Îmi pare rău dar chiar nu îmi înțelegi ce vreau sa spun! Și da evaluările astea sunt pistol cu apă pe lângă ce era mai demult! Rosalia era o tânără de peste 30 de ani! Te rog frumos sa nu ma mai acuzi ca am cont dublu fără dovezi! Încearcă sa îmi compari întrebările cu cele ale userului Rosalia

| Puffs a răspuns (pentru Puffs):

După Votul tău, să înțeleg că am dreptate?! happy ))

Scuze! Dar te rog sa nu ma mai acuzi ca sunt Rosalia fără dovezi

| Puffs a răspuns (pentru LisaJulie):

Tocmai, că o fac! happy
Toată lumea o face! happy

Dar nu înțeleg de ce te enervezi așa! happy ti-am mai spus că ești copilăroasă! laughing)

Ok, nu am să o mai fac!
PUBLIC! (Căci asta vad că te deranjează! happy )
Să și Promit?! happy

Dar, tot o să cred că ești ea! happy

Vezi, și tu bănuiai care sunt bănuielile mele! happy

Ești simpatică foc! happy

Vreau și eu niște dovezi! Compara întrebările mele cu cele ale Rosaliei

În primul rand Rosalia dădea ignor la dacă era jignita iar eu răspund userilor care o fac sau îi spun adminei!

Tocmai ți-am spus! Le-am comparat! happy

Și nu doar eu! happy

( Ai schimbat doar puțin, puțin de tot happy stilul, deoarece fiind o persoană extrem de inteligentă, ai încercat să ne pui pe o pistă falsă! Să-ți schimbi Modus Operandi! happy Și aproape ai reușit! Pe unii chiar i-ai dus de nas! Bravo! happy Ești abilă și dibace! ) #Respect!

O cunoști foarte bine pe Rosalia! happy
Vă cunoașteți bine! laughing happy )

Totuși, întrebarea rămâne!

UNDE E ROSALIA?
De ce a părăsit site-ul?!
(Fata era nedespartita de site, iubea site-ul ăsta! )

Culmea apari tu, dispare ea!
De ce nu răspundeți amândouă ( dacă, întâmplător happy, mai e pe sire! happy, în TANDEM! Să demonstrați că nu sunteți una!

Asta e provocare!

Te-ai mai maturizat puțin!

Dacă te-am supărat cu ceva, Te rog să mă ierți!
Nu a fost cu intenție!

Totuși, dacă doar te stresează faptul că cred că ești ea, Tot o să cred asta! Până vei putea dovedi contrariul!

Voi dovedi ca nu sunt ea

Dovedeste-o! Te provoc!
happy

Apropos, tu câți ani zici că ai?! :)

Căci, domnișoara Rosalinda :), MEREU! oscila și își schimba vastra ( până și sexul :), precum cameleonul camuflajul! :)
Deci, de unde să știm că spui adevărul și ești corectă :), dacă ești chiar ea? :)

Uite aici
:)

https://www.tpu.ro/......-au-facut/

Dacă nu îți mai aduci aminte :)... ( și într-adevăr nu ești tu... tu :) )
Răspunsurile mele la întrebarea domnișoarei Alexandra :) sunt:

" Am putea iesi toate la o cafea - dar miss Rosalia m-a blocat! happy
E tare copilaroasa, dar eu o iubesc asa cum e : x happy ( nah, acum am ajuns si sa fac declaratii de dragoste pe aici happy "

"Si ea avea pe rand : 28 de ani, anul trecut - public, in intrebari ( dar si in privat happy, acum, ciudat, cica ar avea 23 - a mai scazut happy.
Ar fi trebuit sa aiba 29 ( ca zicea undeva prin privat ca e mai mica cu un an sau doi ca mine )- acum are 23 happy.
Nu ma pricep deloc la exerciitile matematice... dar happy, raspundeti voi aia buni la matematica - CATI VA AVEA LA URMATORUL CONT? happy
Nu pot oferi funda, dar ma ajuta sa nu raman repetenta la matematica! Multumesc! happy"

( cel mai IMPORTANT Răspuns al mei în legătură cu subiectul în cauză & dezbatere :)

Jur, ca mi-a sarit ideea doar la extraterestrii :))
" omuleti " si " racolare" rezulta -
https://youtu.be/vHZquCUSSbU
Poate ajuta si :)
https://www.tpu.ro/......iblia-sau/
:) "

Ti-am mai spus ca e copilaroasa?

"Şi eu eram vesel ca vremea cea mai bună şi şturlubatic şi copilăros ca vântul în tulburea sa." ( ca sa-l citez pe Creangă cu ale sale amintiri din copilarie :)

https://www.tpu.ro/......ina-2.html"

"O sa-i treaca, sper!"

"Ma refer la suparare, ca copilaroasa am impresia ca va fi mereu love struck"

" https://www.tpu.ro/......darjit-sa/ "

" La care anonim te referi, cumva la faimosul anonim anonimull laughing?
( misoginul ).

Si la care caz concret?
"acolo da chat înfierbântat de dezbateri și păreri ".
Mereu cu dezbaterile si parerile mele! happy "

" Exista persoane cu care NU POTI PURTA DELOC O DISCUTIE IN CONTRADICTORIU! Apoi, mai sunt oameni cu care NU POTI PURTA DELOC - O DISCUTIE!
Oameni si oameni!
Altii, te blocheaza doar din ciuda ( cred ei ca viata ta e mai grozava, sunt invidiosi & rautaciosi, si te blocheaza - chiar daca nu ati interactionat deloc! :) )- DECI DA! :))

Anonimull m-a blocat si pe mine! :) Stai linistita, cred ca are in lista lui o gramada de pokemoni, cum imi place sa le spun utilizatorilor ignorati, pokemoni pe care nu si-i doreste! :))

Sa-ti faci o idee, NU TOTI! sunt cu "țiglele pe casa ", unii ar avea nevoie URGENT sa-ti faca o vizita la cabinet!
Deci, grabeste-te! :) Doar cu lista de pacienti de AICI, care e lungăăăă ( la fel ca problemele lor ), stii garantat ca nu gresesti deschizandu-ti cabinetul! :))

https://www.tpu.ro/......-a-lungul/

Chestia cu raspunsul la mesaje si eu am patit-o! :)) Cel mai rau si enervant lucru e atunci cand vrei sa elaborezi, nu te limitezi la 10 randuri, dar el te-a blocat :))

https://www.tpu.ro/......i-de-fapt/

( Vezi si " Motivele lor").
( Intrebarea e a mea de pe un alt cont). "

" Daca nu e vorba de intrebarea lui ( a celui care a pus-o! ), CI DE A TA!, atunci ii raspunzi asa: ( copiezi mesajul! ), si pui @ anonimull ( adica numele de utilizator al celui care te-a blocat ), II RASPUNZI si ii urezi " la revedere! " ( sau mai bine laughing)- PA!, o sa vada el! laughing ( astia care te blocheaza au tendinta de a te stalkerii happy
laughing "

"Hasta la vista, baby! - semnat Terminatorul laughing "

Apoi, mai e celalalt/e raspuns-uri ale mele, la care am răspuns concret întrebării! Toate ÎN ORDINE CRONOLOGICĂ! :) Imposibil să nu-ți amintești! :))) :)

Tu cati ani ai?

Tot ma vei crede eu am intrat aici cand ea era deja user de vreo trei ani

O să fac 33, dacă voi trăii!

(Dar cred că știi! )

Să nu-mi spui ca crezi acum că Rosalia are în fapt vastra mea! rolling on the floor
rolling on the floor

Știu că Te ține! happy

Îți place să aplici PSIHOLOGIA INVERSĂ, nu?! laughing

| Puffs a răspuns (pentru Puffs):

Ești smecheră rău! happy
laughing Dar îți știu unele tactici! laughing

Acum vad ca ai intrat de cateva zile! Hmmm!

Poate... laughing!

SAU, Mai Aveai un cont secret, dublu! happy ))

Glumele sunt nostime! Acum la propriu vorbind, de ce ai pus acest username? si oberv ca nu mai pui intrebari din categoria Convsersatii, mie imi placeau acele povestioare

Vezi, le întorci! happy
Ești smecheră RĂU! laughing
De aceea te plac și te-am plăcu, mereu!winking

Imi dadeai si fundita, parca tu mi-ai dat primele fundite, mi-a fost dor de tine

Deci ești Tu? happy

Din păcate, nu mai am povesti! happy

Doamne! Și tu mi-ai dat mie!
Îmi era dor de tine, mi amiga love struck!
happy

| AdioDefinitivTPU a răspuns (pentru Puffs):

I'm back! happy

| Puffs a răspuns (pentru AdioDefinitivTPU):

Welcome back! happy