| Ashley1211221 a întrebat:

Ello..De ce in Romania se fac asa multe discriminari? Daca faci parte din LGBTQ+ incep sa te excluda si sa isi bata joc de tine. Daca esti stangaci si pur si simplu nu poti scrie cu mana dreapta rad de tine. Daca ai talent la desen iti rup desenele.Mi s-au intamplat toate lucrurile de mai sus, am fost exclusa de mai toata lumea..De ce nu putem accepta oamenii asa cum sunt? De ce nu putem sa-i lasam in pace? Pana la urma nu moare nimeni ca nu i-a adresat cuvinte urate lui X, ca nu si-a batut joc de Z si tot asa.(Ignorati categoria dar nu am stiut ce categorie sa pun)

5 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Pentru ca romanii sunt un popor mai religios (macar prin vorbe) si prea slab educati. Eu am facut la doua licee (dupa anul doi m-am mutat la altul) si ambele bibliotecare erau stangace. Pe vremea mea se facea educatie si nimeni nu radea de ele, ba inca le admiram scrisul pentru ca ambele aveau un scris proape artistic. Cat despre LGBTQ+ le cam dau dreptate. Prea vor sa iasa in evidenta ca paduchele pe frunte. Stai dracu in casa si fa ce vrei! Pe strada abtine-te cand stii ca atingi (jenezi) sensibilitatile unui popor care mai crede in Dumnezeu. Eu ti-am scris parerea mea sincera. Apropo de educatie: o sa vezi cum o sa sara mârlanii la gatul meu.

| Ashley1211221 explică (pentru Salontanul):

Ai chiar foarte multa dreptate, desi la partea LGBTQ+ n-am nimic cu ei, mai ales ca si eu fac parte.

| Salontanul a răspuns (pentru Ashley1211221):

E treaba ta, personala. Nu ma deranjeaza si chiar si eu m-am uitat la asemenea filme, de curiozitate. Ideea este ca ma deranjeaza sa vad ca se incearca a se face asta pe strada, pervertirea copiilor, etc. Faceti ce vreti voi acasa. E viata voastra, particulara si nu ne intereseaza. Chiar incerc sa inteleg asemenea persoane si cred ca relatiile pot fi si altfel decat heterosexuale. Nu vreau, insa, ca un copil sa creada ca asa este normal. Nu este normal si este impotriva firii si a credintelor. Chiar si alte credinte condamna asemenea acte.

| AC4S4 a răspuns:

Cu mana stanga si cu talentul la desen sunt doar paricularitati la tine. Ai dat de oameni care s-ar fi luat de orice ai fi facut.

Iar romanii nu sunt discriminatori in ce priveste LGBTQR3Y*+-. S-a vazut la referendumul din 2018, oamenii de fapt sunt foarte dezinteresati de acest subiect. Nu prea le pasa, atata timp cat nu fac propaganda.

Oamenii nu sunt interesati de ei. Problema e cand aceasta comunitate vrea atentie. Se supara cand lumea nu e interesata ca ei au diploma in "Studii de gen" sau ca nu dau doi bani pe marsurile, muzeele si evenimentele lor.
Cand vezi la TV si in filme propaganda LGBT, iar statul se asigura ca in tot ce faci nu superi pe cineva din comunitate (specific Occidentului) incepi sa ai o reticenta fata de ei.

| HappyUser a răspuns:

Azi tocmai ce s-a deschis Muzeul Culturii Queer.