| Razvan98765 a întrebat:

Hai Salut TPU, am 16 ani si acum ce am intrat la liceu,si eu in generala nu am avut nici o treaba cu scoala, la matematica mai exact deci ca sa va zic asa mai pe romaneste nu stiu nimic din matematica, sunt pararel!
De ex nu inteleg o problema de tip gen:"Trei fii mostenesc de la tatal lor 319 oi. Dupa ce primul fiu vinde 22 de oi, al doilea 35 de oi si al treilea 10 oi, numarul oilor din fiecare turma este egal. Cate oi a mostenit fiecare fiu?" happy
Si nu ca as vrea sa recapitulez toata matematica din generala caci nu o voi face, doar vreau sa invat lucruile elementare care sa ma ajute. De ex sa inteleg aceste probleme, m-ar ajuta mult!
Ori cate as face nu le inteleg.
As vrea sa se abtina oameni aia care o sa vina si o sa scrie ca "Pune mana pe carte si lasa prostiile" sau etc...
Pt ca am mai multe probleme(nu enumar) si de accea nu am putut fi preocupat de scoala!
Multumesc!

5 răspunsuri:
| Mateanul a răspuns:

De ajut cu tot ce vrei. Îmi pot dedica din timpul meu pentru a te ajuta. Da-mi un Facebook, ig ceva sa vorbim. Nr. tel: 0743515223, Facebook: www.facebook.com/mateanul
Nu vreau banii sau ceva! Doar să te ajut.

| Anonimulantisocial17 a răspuns:

Lafel sunt si eu nu inteleg nimic din matematica pur si simplu vad un exercitiu si nici nu stiu cum sa il incep exercitiul ce numar sa il calculez cu ce numar ca nu inteleg nimic.
Imi zic uni pune mana pe carte si invata.Ce sa invat daca nu stiu cum se face exercitiul etc
De exemplu la Romana istorie te pusi si citesti lectia de cateva ori si ai retinut ce scrie acola dar la mate ce sa fac sa citesc exercitiu

| Harfagre a răspuns:

Când o problemă e prea complexă, trebuie să găsești metode să o simplifici, altfel n-o poți înțelege. În problema ta, dacă notezi cu X numărul de oi al primului fiu, cu Y numărul de oi al celui de-al doilea fiu și cu Z numărul de oi al celui de-al treilea fiu, atunci X+Y+Z = 319. Pentru că au fost 319 oi în total, dar nu știi câte a primit fiecare.

Mai departe: X-22 de oi este egal cu Y-35 de oi și de asemenea egal cu Z-10 oi. Acum cred că e deja mai simplu.

| Harfagre a răspuns (pentru Harfagre):

Continuare (dacă nu ai găsit deja răspunsul): câte oi s-au vândut în total? 22+35+10 = 67. Scădem cele 67 de oi vândute din cele 319 câte au fost și rămân 252 (319-67=252).

Acum știm că fiecare are un număr egal de oi din cele 252, deci împărțim 252 la 3 și rezultă câte 84 de oi. Ca să aflăm câte oi primise fiecare la început, facem adunările în sens invers

X-22= 84, deci X=84+22=106. Ca regulă de lucru, cifra trece dintr-o parte în alta a egalității, dar cu semn schimbat. Deci -22 din stânga egalității trece în dreapta egalității ca +22. Prin urmare, primul fiu primise inițial 106 ori. Acum calculează tu pentru ceilalți doi fii.

| darctron a răspuns:

Las-o in pl de școală, 10 clase, dai la sgp, 25-30 milioane pe luna stai de pază la unitate