| DaReZon a întrebat:

Hei, am o problema. Mereu imi invat lectia acasa iar la scoala cand ma scoala in picioare si ma asculta, pur si simplu sunt gol. Profesorii trag concluzia ca nu am invatat. La istorie deja am luat un 4, iar astazi la biologie a zis ca ma asculta data viitoare (tragand concluzia ca nu invatasem nimic). Cum sa fac ca sa nu mai uit atunci cand ma asculta?

10 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Cand te asculta, apare teama/frica de evaluare--- aceast gen de frica se numeste trac.

"Tracul este o emotie asa de mare, incat e mai dificil sa il controlezi decat in cazul altor emotii.

De ce este asa?

Orice emotie precum "tristetea", "bucuria", "melancolia", "entuziasmul", "agitatia", sunt emotii care au treaba numai cu tine. Adica stii ca un eveniment ti-a produs un gand si ai devenit trist. Sau o melodie iti aminteste ceva si devii melancolic… dar cu tracul e alta poveste.

In cazul "tracului" apare teama ca nu ai valoare. Nici una din celelalte emotii de mai sus nu sunt legate asa de mult de teama de a nu avea valoare – de teama ca nu insemni nimic. "--- vezi mai departe :http://www.nlpmania.ro/......in-public/

| Mihaela1964 a răspuns:

Trebuie sa inveti pana simti ca stii cu-adevarat,eventual sa te asculte cu mare atentie cineva, pe" sarite", punandu-ti intrebari din lectie, nu ascultandu-te cum turui lectia. Daca treci cu bine proba de acasa, vei fi sigur si la scoala pe ceea ce stii.Bafta!

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Mesteca niste guma. happy Pe mine ma ajuta sa scap de emotii.winking

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Salut! Eu repet seara de câteva ori, iar dimineata când mă trezesc, știu lecția la perfecție. Îți este frică de profesori? Stai mă omule relaxat, doar n-o să te mănânce. Dar tu înveți sau le spui profesorilor ce ți-a mai rămas în minte de data trecută?

| xBya a răspuns:

Daca sunt emotiile de vina, roaga profesorul sa te lase sa scrii ceea ce stii pe o foaie pe care sa i`o dai mai apoi. Am avut un coleg in situatia asta, iar profesorii au fost destul de intelegatori cu el.
Daca nu emotiile sunt de vina, atunci fa ce ti-a spus ala in primul raspuns, e buna metoda.

| DuncaClaudiu a răspuns:

Nu stiu ce sa zic,, asa mi se intampla si mie,, si eu astep raspuns de la alti.

| Chiforescu_Marius_1997 a răspuns:

Pai eu cred ca tie ti se pare ca inveti. incearca sa inveti si dupa cheama pe vineva sa te asculte sa vezi ce stii. daca e asa poate tocesti (inveti totul ca pe o poezie) si in cateva ore uiti tot. incerca sa faci diverse schite, scheme, sublinieri prin caiet si poate inveti mai usor. sincer la istorie e destul de greu de invatat, dar asta e scoala. baftawinking

| alexdarboyy a răspuns:

Asta mi s-a intamplat si mie dar poti sa ai emoti sau chiar o frica in interior de la cv acu nu stiu de la ce dar incearca sa te linistesti si daca tot ai amotia asta cand te scoala incearca sa nu te uiti la fata profesorului ca poate asa te va incuraja...multa bafta...

| Rafaeloa a răspuns:

Daca te sperii, incearca sa nu te mai sperii(varianta 1)sau mai repeta in pauza(varianta 2)

| MihaiDragos1999 a răspuns:

Nu te ma stresa pentru nota.
Invata mai mult si mai mult relax.
La mine merge.