| Ursulet2019 a întrebat:

Hei! Cineva pe aici care a facut geografia la Bucuresti? Stiti daca bursele sociale se dau si vara?
Multumesc anticipat!

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform HG 558/1998, ANEXA 2.CRITERII GENERALE     
de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii şi cursanţii din învăţământul superior de stat, cursuri de zi, citez:
"11. Bursele de merit atribuite studenţilor cu rezultate deosebite la învăţătura, bursele de studiu şi de ajutor social se atribuie studenţilor pe durata anului universitar (cursuri, sesiuni de examene, activităţi practice, examen de licenţa sau de absolvire), în conformitate cu planul de învăţământ, cu excepţia vacantelor.
  12. Bursele se atribuie şi pe perioada vacantelor, dacă studenţii bursieri sunt orfani, dacă provin din case de copii sau din plasament familial ori dacă sunt bolnavi TBC şi se afla în evidenta unităţilor medicale, dacă suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbtie grave, insuficiente renale cronice, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatita cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, sunt infestati cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilita anchilozanta sau reumatism articular acut."