| misssuccubus a întrebat:

Hei. Deci se poate spune ca am invatat engleza (eu,) degeaba? Deoarece cred ca voi sta tot in Romania si nu voi pleca in alta tara, nu ca nu as vrea. Nu am unde, cu cine, motive etc. DECI voi uita daca nu o mai folosesc niciodata de vreme ce am terminat scoala?

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Orice ocupatie vei avea, documentatiile internationale sunt in limba engleza.
Daca lucrezi pe calculator, navighezi pe internet etc., in permanenta dai de limba engleza.
Daca mergi intr-o tara straina, cel mai repede gasesti vorbitori de limba engleza (restul limbilor internationale le vorbesc mult mai putini, ca limba straina).
De cand au aparut calculatoarele personale, limba engleza este folosita in toata lumea si se invata peste tot ca limba straina necesara.
Deci, un singur lucru nu se poate afirma, ca ai invatat degeaba limba engleza.

| sierra1 a răspuns:

E ca mersul pe bicicletă - nu se uită

| Bizon95 a răspuns:

Nu
in ziua de azi engleza e peste tot
mai ales la filme, daca stii destula engleza nu mai citesti toata subtirarea, ci numai partial, pentru ca intelegi ce se vorbeste (eu fac asta, si fara sa constientizez permanent)

| Xirus a răspuns:

Părerea mea este ca O să îti pierzi din expresii, cuvinte, slanguri și va deveni o engleză slabă. Cei care sunt în Anglia fac zilnic antrenamentul comunicării, dimineața, pe stradă, cu prietenii, la magazin, la în oraș, etc.În plus chiar dacă uită pe o parte, ei aud în mod repetat din alte părți si, intervine automat perfecțiunea și fluiditatea pe zi ce trece. Tu nu cred că o să vorbești cu tine însuți la orice pas doar, pentru a menține antrenamentul comunicării.

| RainbowD a răspuns:

Salut. Nu nici vorba. Atunci când te vei angaja dacă știi și limba engleza vei avea șansa să lucrezi la o firma renumita. În general locurile de munca care sunt bine plătite cer și o limba străină sa ști (de preferat engleza) pe lângă experiență. Cum engleza este o limba de circulație îți va fi mult mai ușor sa comunici și cu străinii chiar dacă nu mergi din tara.

| RazvanRS77 a răspuns:

Engleza este cea mai vorbita limba si majoritatea limbelor de pe glop au cuvinte Imprimutate din lb engleza, deci mereu v a fi o limba de baza, si pana la urma este vorba de educatia ta, mereu este bine sa stii cate ceva din orice domeniu!