| Panteraa a întrebat:

Pot sa ma transfer de la o facultate la alta la acelasi profil? Sunt studenta la Cluj in primul an la economie si mi-am dat seama ca aici nu e de mine si vreau la Suceava ca e mai aproape de casa. Se poate?

3 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Mobilitatea interna academica(transferul intre institutii ) poate fi efectuata de studenti doar dupa parcurgerea primului an de studii si pana la sfarsitul penultimului an la aceiasi specializare/ program de studii.Primul pas este solicitarea avizului decanului facultatii primitoare, respectiv aprobarea rectorului universitatii primitoare. Urmatorul pas este aprobarea cererii de mobilitate de catre rectorul universitatii de provenienta dupa ce aceasta a fost avizata de catre decanul facultatii de la care pleci.

p.s. Te sfatuiesc ca, inainte de a intreprinde orice demers in vederea transferului, sa aflii daca planul de invatamant si fisa disciplinelor de la facultatea primitoare sunt identice cu cele ale facultatii de la care pleci( o comisie le va compara!). Daca nu exista identitate, atunci va trebui sa sustii examene de diferenta( unele facultati impun un anumit termen pentru promovarea acestora si in caz de nepromovare, studentul este exmatriculat!).
Ca o parere personala, eu n-as schimba UBB-ul(FSEGA) decat cu o alta universitate de prestigiu cum este cea din Iasi ( face parte din Consortiul "Universitaria" alaturi de UBB, Universitatea Bucuresti, Universitatea de Vest Timisoara). Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava nu face parte din consortiu!

Bula
| Bula a răspuns:

Dupa ce ai terminat anul 1 si ai luat toate examenele, fara restante, atunci poti incerca transferul intre facultati, dar este nevoie de consimtamantul rectoratului amandurora (nu este obligatorie).

Daca nu, incepi din nou, de la 0.

| Adry05 a răspuns:

Esti sigura? E mult mai buna facultatea la Cluj si e pacat sa pierzi un asemenea loc. Trebuie sa te si rupi de casa pana la urma, n-o sa stai toata viata cu ai tai.