| yandere119UwU a întrebat:

Hey guiiiiz xo xo happy love struck Deci, ma poate lămuri j pe mine cineva cu greva asta din invatamant, gen? Ca eu nu vreau sa mai fac o data clasa a 9-a penrru ca niste idioti so gasit sa protesteze, gen. laughing rolling on the floor
Ca gen ce vor ei, am auzit ca vor salarii mai mari, pai gen nu kis bune astea care le au? 3000j de lei? Mie mi se pare super mult, mai ales ca stau toata ziua inauntru si nu fac nimic, doar dau din gura toata ziua si ne chinuie pe noi in loc sa ne invete cv util eu trebuie sa invet geometrie in spatiu de ex, la mate sau ce a scris un mosneag acu 100 de ani sau chesti din astea. La TV ei zic ca si un muncitor cistiga mai mult bai fratilor muncitorul face ceva tangibil, construieste o casa, profesorul ce face, sta intr-un scaun la calduri si indruga verxi si uskate si chinuie elevi.
In plus am auzit zvonuri ca vor sa se revina la comunism, cu batai in scoala si recitat poezii lui ciausescu e adevrat?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

De asta este abandonul școlar în floare. De foarte utili ce sunt profesorii, care predau ca nebunii materie și cine înțelege bine, cine nu repetent. Apoi dacă nu înțelegi ceva ești așteptat la meditații 200 ron ora ( bani nedeclarati la ANAF). Multe inutile sunt predate și odată ce ai ajuns la maturitate, uiți. Apoi vor salarii mari, dar pentru violența în scoli nimeni nu protestează. Copiii se bat la școală, alti copii umiliți, copii care agresează profesorii sau viceversa, copii care merg cu arme albe la școală, consumă droguri prin wc-uri sau fac trafic de droguri. Salariile sa fie mari pentru ca în rest nu mai contează.

28 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Penrru ca niste idioti so gasit sa protesteze, gen. Acei idioți te învață să fii om. Se pare că în cazul tău au eșuat lamentabil.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Un debutant are 2500 abia. Si avand in vedere ce pramatii de copchii au pe cap nu, nu e deloc bun. La cum scrii, se pare ca profesorii tai nu prea si-au facut treaba.

| Freya1 a răspuns:

Nu e ok sa tot bage școală de acasă, greva, și alte lucruri și voi tot sa treceți clasa chiar dacă o faceți ca rata prin apa.Nici mie nu îmi convine pentru ca pe vremea mea nu aveai ce sa lipsești de la școală, ca să nu mai spun ca dacă ei făceau greva tot pe noi ne chema în weekend la recuperat.Iar acum pe voi, va trece fără sa faceți nimic.
Și nu m-ar deranja asa de tare dacă nu a-ti ajunge medici spre exemplu sau cu mai știu eu ce funcție prin care puteți face rău oamenilor pentru ca o sa fiți habarnisti.

Dacă lăsăm asta deoparte, acum nu putem fi nici ipocriți.Ca sunt profesori ce au ore la școală x și de acolo fug la școală y de nu își vad capul ca să predea ceva ce poate alții considera inutil.
Au făcut și ei o facultate, trec și ei prin niște comisii, controale, inspecții ca să își păstreze meseria si locul de munca.Ca sa nu mai vorbim ca la câte pramatii prost educate sunt mai nou prin scoli, iau săraci și de bătut ca nu au voie nici măcar sa tipe la ei da sa ii lovească.

| Frank51 a răspuns:

Nu ai idee câte proiecte, examene, inspecții, evaluări, grade, șamd trebuie să dea un prof, pe lângă faptul că predă 5 zile din 7 pentru niște ființe care nu apreciază asta laughing

| yandere119UwU explică (pentru Frank51):

Pai cineva la pus sa se faca prof? Aia nu e munca?!?! Pai uite te dom'le la muncitori de pe santier, la oameni de serviciu, paznici, aia munca tata, nu sa stai in casa la caldurica si sa chinui copii. laughing
Makar scap de moaca lor pentru cateva saptamani, sa pot merge w/ mı bestiez la mall. love struck love struck

| Frank51 a răspuns (pentru yandere119UwU):

O să-ți dai seama după 20 ani ce e viața și mai vorbim atunci, că deocamdată nu realizezi. Asta dacă nu ești troll.

| teddyves a răspuns (pentru anonim_4396):

Da asa se invart in cerc toti
profesorii stau dejeaba ca nu s platiti destul
profesorii nu s platiti destul ca stau degeaba

| dullcat5678 a răspuns:

Buna.Incearca sa renunti la,, gen''.Iar daca tu consideri ca scoala e inutila, poti renunta si la ea, nu te obliga nimeni.laughing

Greve din astea au tot fost si cand eram eu in gimnaziu, plus liceu.Ei, afla ca am supravietuit, nu a ramas nimeni corigent, si nici nu ne-au pus sa repetam anul.Asa ca nu are sens sa-ti bati capul.

| dullcat5678 a răspuns:

Tin sa mai mentionez ca muncitorii din santiere nu ar avea munca fara ingineri si arhitecti, care studiaza matematica, mecanica, geometrie spatiala si alte materii pe care le consideri inutile, predati de profesori in calduri. Tind sa cred si eu ca ceilalti de mai jos: cei ca tine sunt motivul absolut pentru care e nevoie de scoala. Intr-o alta intrebare ai dat de inteles ca sustii comunismul, insa aici te inspaimanta zvonul?

Esti troll sau? laughing

| yandere119UwU explică (pentru dullcat5678):

Muncitori pot munci ff bine sa fara arhitecti si alti dobitoci care sa faca pe sefi. Ce, pe vremuri crezi ca erau arhitecti la fiecare colt de strada, sa proiecteze casele la sat? laughing Hai ma ca tu esti alta cu scoala, zi-mi ce te au invatat grevistii aia la ora de historie? laughing rolling on the floor Ca acu 400 de ani statea taranu romin sa inveteze spatii Lobacevski ca sa-si construiasca copila din chirbici? Ba, eu sterg pe jos cu voi auzi, cu tot cu scooala voastra cu tot. laughing laughing rolling on the floor

| sadrian46 a răspuns (pentru yandere119UwU):

Muncitori pot munci ff bine sa fara arhitecti si alti dobitoci.
Ești tâmpit, iar tâmpenia nu se vindecă. Așa o să mori.

| dullcat5678 a răspuns:

Ce raspunsuri documentate. Abandonul scolar e ca un joc de domino gigantic, iar sa dai vina doar pe unii profesori care sunt nepotriviti in meseria lor, e o perspectiva limitata. Vrei profesorii sa faca greva pentru elevii coborati de pe planeta violentei? Afla ca tot elevii sunt cei care trebuie sa protesteze aici, nu scandeaza nimeni pentru tine sa-ti apere drepturile, ci fiecare isi apara propriile drepturi in functie de ce il intereseaza.

Activitati impotriva violentei, a fenomenului de hartuire, impotriva drogurilor etc, se organizeaza periodic, dar unora le intra pe-o ureche si le iese pe alta.Iar altii sunt setati asa inca din mediul familial, si daca s-ar organiza zilnic astfel de lectii de constientizare, tot nu ar pricepe.

| johnnny123 a răspuns:

Nimeni nu are mai multă nevoie de profesori decât tine...

| yandere119UwU explică (pentru johnnny123):

Nu, nu am nevoie nu vreau sa fiu spalatx pe creier, sa stau sa invat declinari si alte rahaturi cu care imi bat prostii capul. Merci, eu ma descurc si fara.

| johnnny123 a răspuns (pentru yandere119UwU):

Păi în cazul ăsta, cu ce te deranjează greva profesorilor? Renunță complet la școală ca să nu mai fii "spălat pe creier". Arată-ne cum te descurci fără.

| yandere119UwU explică (pentru johnnny123):

Ha ha ha! İntai nu-mi datı voie sa scap de scoala pana la anul, cand fac 10 clase pentru ca reason, ca daca nu era legea voastra ipocrita ma lasam de scoala de 4 ani, de cand au venit profi si a inveput chinuil, dar nuuuu, ca trebuie 10 clase, si parents nu ma inteleg, j apoi tot voi venitz sa ma las de scoala. Hai ma fugi de aici! İti promit ca ma las la prima ocazie, crede-ma, mai bine la macdonalds decat cu monstri de profesori. laughing laughing

Răspuns utilizator avertizat
| glitteryangelwings a răspuns:

Ori e intrebarea pusa la misto, ori te-ai uitat prea mult la anime-uri si ti-au disparut toti neuronii.

| AmandinaDragan a răspuns:

Distractiv! Ha ha ha ha. Ce loaza! Esti in clasa a 9-a? Cum ai ajuns acolo? Trebuia sa fii in clasa a-I-a, maxim a II- a.
Si tu vii cu, cutitul la scoala?

| Jakye a răspuns:

Ma doare capul cand incerc sa citesc ce ai scris acolo.

Lasand asta la o parte, 3000 de lei e un salariu foarte mic tinand cont ca inflatia a crescut considerabil, dar salariile nu.

Dupa ce termini liceul si incepi sa te maturizezi chestiile astea nu ti se vor mai parea banale.

| Anonim a răspuns (pentru Jakye):

Mama are 2700 lei, tot bugetară ( DGASPC, nu profesoară). Mamei mele se mai încadrează salariul cu inflația? Acum trebuie sa intre si mama în grevă? În România imediat când nu ne convine ceva, facem grevă. Interesant cum numai la stat vezi chestii din astea, la privat îndrăznește sa faci grevă pentru ca în ziua următoare ești direct liber de contract.

| yandere119UwU explică (pentru Jakye):

Esti foarte toxic si arunci cu hate si cu ura nu, nu e un salariu foarte mic la inflatie am explicat si de ce nu mai vorbesc cu voi neo-fascistii stiu tacticile voastre de control a minti de pe Youtube! Block!

| yandere119UwU explică (pentru anonim_4396):

Exact! Vezi mă, cineva ma intelege laughing. Vezi doamne fac greva, cand sunt unii care castiga tot atata sau mai putin ca iei, oameni care fac munca reala ma refer, nu fătălăi care stau la caldurica intr-o sala si chinuie elevii cu date din istoria antica, care nu intereseaza pe nmn nu mai pe iei j care nu ne vor ajuta cu nimic in viata.

| Alinuța00 a răspuns:

Ar fi bine de ar fi adevarat, acum toți in scoala au democratie, fiecare elev are dreptul lui si când vine vorba de responsabilitate brusc se face liniște.E adevarat că e o metoda mai dura de educare, dar nici scoala de azi nu se compara cu ce era odată. Profesorii erau altfel si se învăța carte la greu, nu era Brainly sau Photomath sa iti faca tema.Acum revenind la grevă, au fost greve si răs greve si sigur vor mai si fi.Acest lucru se întâmplă pentru că statul nu respecta legea, profesorii nu cer propuneri de mărire, profesorii vor ca statul să respecte o anumită lege in care este vorba de majorarea salariilor. Când doctorii si magistrații au cerut mărire li s-a dat, cu 25% pentru magistrații si cu mult mai mult la doctori.Statul nu a crescut si salariile profesorilor pentru că cei care îl conduc cred că profesorii nu au cum sa faca grevă sau sa ia masuri, ei cred ca din mila pentru copii profesorii vor lucra așa.Iar un salariu brut de 3000 lei e foarte mic.Un salariu de 3000 lei inseamna, prin taxele statului, că rămâi cu un salariu net de MAXIM 2000 lei.Iar mai apoi tu din suma asta iti plătești chiria, apa, mâncarea...si cu ce rămâi frate? Cu nimic.Cum am spus, statul credea că profesorii din mila vor lucra așa si ca totul e bine.Dar uite ca acum nu se mai predă, decât cei care vor, puțini de fel.Salariul unui profesor debutant cu studii medii, este de 2296 de lei, adică în mana lui ajung numai aprox 1500 de lei, chiriile au crescut, mai apoi plătești apa si poate rămâne si ceva pentru mâncare :/ Foarte prost platit.Dar normal ca la varsta ta ti se pare o sumă mare de bani, nu i deloc mare.Decat să stai să dezbatii tot felul de greve, mai bine pune mana si învață.In primul rand sa scrii, si poate dupa te mai si maturizezi.Nu ajungi nicăieri cu mentalitatea asta de 'nu mi trebuie in viata nu învăț'.În viata trebuie să stii cate ceva din toate, dar sunt unele lucruri pe care trebuie sa le sti si mai mult, limba română de exemplu.Recunosc nici eu n am o scriere perfecta, mai am unele greseli gramaticale ori dezacorduri dar serios ca mi-a luat ceva sa citesc ce ai scris acolo.Imi e rusine că suntem cam de aceeași vârstă, sunt sigura ca poate o sa răspunzi cu imaturitate la acest raspuns, dar înainte de asta gândește te la ce am scris aici si poate poti si procesa ca daca încep să număr cate cuvinte ai scris corect mai sus imi raman și degete.Lasa engleza aia de baltă si pune si învață întâi romana.Nu o spun ca pe o jignire, e un sfat pe care ar trebui să îl iei în calcul ca in societate sa fii vazuta cu niste ochii buni.

| LucyiFer a răspuns:

Știi că materia nu o impun ei? Ai idee, nu?! happy
Li se impune.
Că unii te fac să înțelegi sau nu, e problema fiecăruia așa cum într-o clasă de elevi și elevii sunt unii de 10 și unii de 5. winking Și la fel e problema lor că ei vor sau nu să învețe.
Chiar și la un profesor bun există elevi care vor să învețe și elevi care nu vor să învețe. Punct.

Acum că salariile sunt cum sunt. Poate părea că ei bagă 30 de milioane în buzunar, dar ei jumătate din salariu îl bagă în școală, toate desenele, materialele, creta, bureții, markerele, panourile, pixurile elevilor, imprimanta, fișele și alte cele sunt luate din banii profesorilor. Așa că dacă ești vreun elev frustrat te rog să taci și să nu aduci aberații pe aici.
Și eu am fost elev ok, dar am știut care-mi este potențialul și care-mi sunt atuurile și minusurile. Nu pot da "all mai fault" pe un prof, la fel cum nu pot face asta nici nu familia mea și nici cu nimeni altcineva.winking
Understand? Trebuie mai întâi să-ți și asumi niște treburi ca să ai tupeul să scoți așa ceva pe gurăwinking așa că asumă-ți ce-i al tău apoi să spui că profesorii sunt pe colo și pe dincolo.
Eu una am scăpat de școală, nici eu nu am plăcut-o, dar măcar am înțeles-o și mi-am înțeles potențialul acolo.
Dar m-ar degusta pur și simplu să aflu că tu ai fi un elev din ăla care de fiecare 1 și 8 martie și cu orice ocazie ești primul cu cadouri la "profa". Ar fi chiar umilitor. Așa ceva, da, mi se pare umilitor la adresa educației. Să susții că urăști profesorii, dar să te faci "amic" cu ei și cu fiecare ocazie să le faci cadouri, incredibil.

| ionutchiriac222 a răspuns:

Statul e de vina. De facut lista cu cei care au tupeu sa greva si de bagat in inspectii. Ca 100% sunt aia care se rup in meditatii si care freaca menta la scoala. Trei luni de zile vacanta, dar salariul merge in continuare. Toti bugetarii s niste putori!

| Mariusviatatha a răspuns:

Ai foarte mare dreptate, intr-adevar! Eu as prefera sa se dea la bac din Kamisama Kiss sau My Hero Academia si chestii in genu. E mult mai contemporan si simt ca ne ajuta sa ne conectam cu persoanele din jur mult mai mult decat poeziile lui ciausescu.

| Lemndecopac a răspuns:

Desigur că există și profesori care își primesc salariul degeaba însă sunt și unii care sunt dedicați. Îmi pare rău că încă nu ai găsit un profesor care chiar să te îndrume. Și pentru binele tău, învață să scrii. XOXO

Întrebări similare