anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey lume,

Ce parere ati avea daca absolut toate notele pe care le primesc elevii, din clasa a I-a pana in clasa a XII-a, ar deveni confidentiale?

Răspuns Câştigător
| Anuket a răspuns:

Ca să explic părerea mea... notele ar trebui să fie într-un format digital, să le poată vedea oricând și părinții. Dacă notele nu relevă prestația elevului, se pot contesta, dacă profesorul abuzează, se pot face reclamații.
Ar dispărea interesul infect pentru notele colegilor, dorința de comparare cu ceilalți din punct de vedere a notelor, ura și ciuda create din cauza unui punctaj.

90 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Inseamna ca notele tale sunt jaf. Iti este teama de ceva?

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

Trec anul 3 la facultate. Ce naiba e cu asemenea afirmatii? Notele mele sunt jaf? De unde pana unde? Asta ai dedus tu din intrebarea mea? Doamne fereste!

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, asta s-a inteles din intrebarea ta. Ai luat foc?

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

Asta ai vrut tu sa intelegi. Tragi concluzii aiurea, culmea, despre un om care la anul termina si facultatea.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Care om?

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

Pur si simplu ma preocupa subiectul acesta, psihologia copilului.

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

Omul despre care ai zis ca notele lui sunt "jaf", desi nu ai fost cu el in clasa sa ii vezi notele.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand ai ceva de ascuns, inseamna ca nu sunt prea mari.

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

"Universitati de top din lume ( Yale, Cambridge, Oxford nu stiu sigur) au notele studentilor confidentiale. Daca ei considera ca asa e Mai bine probabil ca au motive serioase.
Metodele astea cu facutul de rusine si competitia nu sunt productive."

Oare studentii de la astfel de universitati au ceva de ascuns? Eu nu prea cred. Si uite ca notele lor sunt confidentiale. happy

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Acolo se duc doar cei care isi permit taxele dar nu-si permit sa se afle notele dintr-un anumit motiv.
Daca esti bogat nu inseamna ca esti si destept.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru darrio2007):

"Daca esti bogat nu inseamna ca esti si destept."Corect.Dar cei cu contul mare și mintea mică își iau diploma pe bani, iar notele dacă nu ar fi fost confidențiale atunci colegii respectivului băiat/fată de bogătan când ar vedea că lor le-a dat o notă mică deși nu era pe merit în schimb celui bogat o notă mare ei știind că este tăntălău, atunci s-ar isca un scandal.

| troleibuz a răspuns (pentru anonim_4396):

Am prieteni studenti la facultati de top. Acolo se tine foarte mult la aparente. Toti vor sa para ca o duc grozav. Chiar daca jumatate dintre ei fac terapie ca sa iasa intregi din facultate. Deci da. Cam isi ascund situatia reala. Asta le ajuta doar orgoliul.

| Adry05 a răspuns:

Ar fi super, ar dispărea ura și competiția dintre copii și s-ar concentra strict pe propriile rezultate. bine, cel puțin teoretic, practic s-ar întreba între ei dar n-ar mai fi acel public shaming pentru note

| anonim_4396 explică (pentru Adry05):

Ai inteles perfect despre ce e vorba! Foarte bun raspuns!

Tot ce le-a besit mintea unora, a fost ca vreau sa imi "ascund" notele laughing
"Care note", ma intrebam eu in gand, ca am terminat de mult scoala...
Dar na, de unde sa stie alde Ghiță si Gogu din Cucuietii din Deal de public shaming. Se vede ca ii depaseste subiectul laughing

| Anuket a răspuns (pentru anonim_4396):

Fix întrebare "Ce notă ai luat?" aș vrea să dispară. Pe mine nu m-a durut niciodată de notele celorlalți. De ce îl interesează pe altul nota mea? Îmi mai și ziceau notele lor, care nu mă interesau, ca să le spun pe ale mele.
Când am luat o dată nota maximă și n-am vrut să o împărtășesc defel, mi s-a zis că mă kak pe mine că luasem 5...

| anonim_4396 explică (pentru Anuket):

Asa e. Mi se par foarte tristi oamenii care nu pot sa doarma noaptea de grija altora, ca nu stiu ei ce nota a luat Xulescu.

| Violleta2022 a răspuns:

Asta nu se va intampla niciodata, pentru ca se mizeaza pe rusine, cand copilul ia o nota proasta si clasa stie, a doua oara pune mana si invata sa nu mai fie facut de rusine in fata la toti copii.

| BursucDinCluj a răspuns (pentru Violleta2022):

Auzi ce vorbe pfaa. Vrei sa zici ca tu ai fost "facuta de rusine" in fata clasei cand ai luat o nota mica?

| Violleta2022 a răspuns (pentru BursucDinCluj):

Un copil cu bun simt si inteligent, cand ia nota mica, intra in pamant de rusine si data viitoare invata macar sa nu mai fie rusinat, de profesori si colegi.
Darr tu nu ai cum pricepe asta, fiindca nu ai nici bun simt si nici inteligenta.

| BursucDinCluj a răspuns (pentru Violleta2022):

Un om fara principii morale...

| Mosotti a răspuns (pentru Violleta2022):

Ete invata, ala care nu invata nu invata oricum.
Dar sistemul nu are sens sa fie asa, ca poate duce la fraude, asta una, pe langa ca oricum rasufla.

| Drimmero a răspuns:

O prostie, ar fi si mai accentuate vorbele de genul ''x e avantaj de profesor, il pupa in fund si ia 10 mereu pe baza asta'', unii chiar asa fac. Vorba catorva de aici ar fi si mai multe fraude, note date din burta, nu vad motivul pentru care sa ti se patreze 'confidentialitatea' privind notele, trebuie transparenta, creste si competitia dintre cei mai buni, ce a ajuns si scoala asta daca se intampla asta, s-ar schimba multe.

''Pe vremea mea'' se facea educatie prin umilire ca sa zic asa, daca nu stiai la o materie erai scos la tabla si radeau ceilalti de tine, profesorul zicea de fata cu toti ca esti prost si ai luat 2 pentru astazi, era cea mai mare transparenta. Unii plangeau cand erau scosi la tabla si nu stiau si erau oarecum umiliti, cea mai mare distractie era la mate, chimie si romana in generala cand profii faceau asta, pe mine ma amuza toata situatia si ma umfla rasul cand imi ziceau ca sunt praf si ca nu au ce sa-mi faca decat sa-mi dea 2 sau 3 la mate, chimie si alte d-astea irelevante care nu mi-au folosit in viata mai mult decat sa stiu chestii basic.
Pe corigenti ii umileau cel mai mult in fata clasei, sau la teste ti se tinea morala ca de ce n-ai invatat si alte d-astea, parca e mai amuzant asa dar nu zic ca e ok, insa eu unul nu sunt de acord cu confidentialitatea asta daca ar fi sa mai fac o data scoala si m-ar intreba.

| Anuket a răspuns (pentru Drimmero):

Nu ar fi mai multe fraude, vor rămâne la fel. De parcă acum nu se face nimic pe sub mână. Iar de umilit stai liniștit că e de ajuns să te facă proful în toate felurile, să-ți arate că nu știi, nota clar e mică, nici nu mai are relevanță cât i-a pus.
Se pare că pentru tine e bună "transparența", altfel nu e haz la școală. Îmi pare rău de acest colectiv, eu n-am trăit așa ceva. să râzi de colegi? Ne părea rău de cei care nu știu și de cei nedreptățiți de profesori.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru Anuket):

Faza cu notele este la fel cum sunt aici pe TpU evaluate răspunsurile. Căci nu toți sunt de acord cu ceea ce afirm eu,ci doar aceia care te înțeleg și sunt pe aceeași "frecvență" mintală.La fel și în cazul profesorilor, dacă îți dă o notă mare, înseamnă că este de acord cu ceea ce gândești tu.În schimb dacă ceva ce tu ai declarat și profesorului nu îi convine, căci nu e de acord cu teoria prezentată de tine nu numai că vei lua o notă mică, dar fiindcă tu ca elev îi contrazici convingerile vei rămâne și repetent.

| Mosotti a răspuns:

Nu are sens sa fie confidentiale, oricum se afla in clasa cand le pui in catalog, e simplu de aflat la o adica.
Le pot afla si elevii si parintii, nu vad o problema.

Nu vad sensul de ce ar fi confidentiale?

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Cum nu vezi sensul?

Citeste raspunsul cu funda.

Citeste raspunsul lui Adry: "Ar fi super, ar dispărea ura și competiția dintre copii și s-ar concentra strict pe propriile rezultate. bine, cel puțin teoretic, practic s-ar întreba între ei dar n-ar mai fi acel public shaming pentru note"

Si mai sunt si alte raspunsuri, stai asa

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Inca o explicatie: "Complet de acord. Asta nu ar mai stârni sentimente de inferioritate și chiar invidie în rândul elevilor."

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Am citit raspunsul cu funda de la inceput, dar nu vad sensul ala de acolo.

Un om destept nu dezvolta invidie si nici inferioritate.
Daca altul are mai bune, aia e, ori il duce capu mai mult, ori are vointa mai multa.
Iar eu ma accept cum sunt, ca aia e, n-are sens sa am complexe.

Oricum de la ore se vede cine face mai bine, asa ca., la tabla.
Vezi la ore care e mai activ, vezi care raspunde mai bine la tabla, etc.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

"Grades are personal information, like tax returns, medical records, etc. Only you can provide grade transcripts to potential employers, other schools, etc. there is no reason anyone else needs to see them. The public doesn't care about grades."

Acum o sa imi zici "nu inteleg limba"?
Sau tot "nu inteleg sensul"? laughing

Eu chiat depun un efort aici va sa va fac sa intelegeti de ce ar trebui sa fie confidentiale, dar voi il luati pe "nu" in brate. De cate explicatii mai e nevoie?

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Unii de aici sunteti fix ca mamele de pe FaceBook care refuza sa inteleaga de ce copiii nu au ce cauta pe internet.
Oricate explicatii ar auzi, tot isi pun copiii pe FaceBook.

Asa si voi.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai zici, dar eu nu-s de acord cu ce scrie acolo si cu ce zici, parerea mea e alta decat a ta si a alora, nu vad de ce ar fi confidentiale.
Nu are nici o legatura cu cine scrie asta si ce explicatii da, din punctul meu de vedere nu are sens sa fie confidentiale.

| Pnin a răspuns (pentru Mosotti):

Un om destept nu dezvolta invidie si nici inferioritate.

Perfect spus.

| Anuket a răspuns (pentru Mosotti):

N-am ce zice, tu vorbești din altă prismă. Singur ai spus că aveai note mediocre, probabil de asta n-ai văzut ce se întâmplă în jur sau ai minimalizat.
Unii nu acceptă realitatea, încearcă să găsească greșit justificarea că nu sunt slabi. N-a existat an în care să nu mi se zică că nu-mi merit notele, că n-am făcut nimic în plus, deși le arătam unde greșeau ei. Nu ai fost constrâns să "mărturisești" că faci meditații. Ei au uitat, eu nu pot.

| anonim_4396 explică (pentru Anuket):

Nu el face parte din categoria care se vrea protejata prin introducerea confidentialitatii?

| Mosotti a răspuns (pentru Pnin):

Da! Asta am si zis, un om destept zice bravo lui ca are note mai mari ca mine, ori lupt si eu sa am ca el, ori daca nu pot, aia e, demn imi accept conditia, nu ma consider inferior.

Si daca-s inferior ce? Nu conteaza, asta sunt si gata, viata merge inainte oricum.

| anonim_4396 explică (pentru Anuket):

Astia care vor sa fie notele neconfidentiale, probabil nu reusesc sa mai adoarma noaptea de grija altora.
Inainte de culcare, recapituleaza in minte notele tuturor colegilor, le verifica de 10 ori la fiecare in parte contul de Instagram si de Facebook, le numara firele de par din cap...

| Mosotti a răspuns (pentru Anuket):

Pai sa accepte realitatea! Numa prostii nu accepta realitatea.

Aveam in clasa destui cu note f mari si ma durea la bicepsi, treaba lor ca aveau notele alea, nu conta pentru mine.
Si invers, in facultate unde eu aveam note mari, ii mai ajutam si pe ei, si la examene, si iar era f okey, nu conta ca ne stiam notele unul altuia, pe aia cu 2 nu ii deranja ca altii aveau 9, si pe aia cu 9 nu ii deranja ca aveau ailaltii 2.

Si daca-s slab ce? Sunt si gata la o adica, nu e problema.
Natura ne lasa pe fiecare cum ne lasa, nu e vina noastra ca suntem slabi sau neslabi, bine, atat timp cat ne dam silinta si nu putem mai mult, nu cand suntem puturosi.

Un om destept accepta realitatea, merge in ea, isi face viata in realitate, ca oricum asta trebuie sa faca, nu are incotro, asa ca mai bine accepti si gata, decat sa faca omu tumbe, gargara, teatru, ca nu ajuta, sau sa se minta.
Oricum faptele arata realitatea.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Te stresezi prea tare. Nu ii pasa nimanui ce note ai tu, tocmai de asta e o masura inutila. Asuma-ti alegerile si treci mai departe. E ingrijorator faptul ca tu crezi ca sta cineva noaptea sa se gandeasca la notele tale... Linisteste-te

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Un om destept nu moare de grija altuia...

Hai lasa notele, iti dau alt exemplu care sper sa aiba sens pentru tine.

Ce parere ai despre persoanele care isi fac cont fake de Facebook ca sa stalkereasca fostii colegi de scoala, intra pe profilul lor de 20 de ori pe zi, le verifica profilul seara inainte sa se culce, cand se trezesc primul lucru deschid Facebook-ul sa vada ce a postat Xulescu pe care nu l-a mai vazut de 15 ani?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu am stresez, voi nu pricepeti nimic.
Scoala am terminat-o acum 6 ani. Am avut note mari, nu iti mai da cu parerea in necunostiinta de cauza pentru ca doar faci afirmatii nefondate.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai daca mama mea si tatal meu au murit de grija mea, nu erau destepti?!
Da, in general nu e bine sa mori de grija altuia, dar mai moare altul de grija ta daca iei o nota mai buna, insa nu ar trebui sa conteze.
De aia am zis ca anonimizarea notelor nu are vreo utilitate reala.
Poate sa stie fiecare notele la fiecare, nu vad problema, eu personal nu vad problema, nu conteaza ca altii vad ca e o problema.

Ce parere sa am de aia cu FB-ul, e o curiozitate sa vada ce face celalalt, nu e o problema pana la urma atat timp cat se comporta civilizat, nu insulta, nu injura, nu calomniaza si nu face rau.

Si eu urmaream mai acum 15 ani pe una cu binoclu la geam multe luni de zile uneori sa vad ce face in casa, eram pur si simplu curios.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Pari stresata, agitata si paranoica. Nota mare... nu cred. Ai preocupari aiurea pentru o tanara de 24-25 de ani cu facultate.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Ba are o utilitate, nu te mai contrazice aiurea. Ti-am explicat deja, daca vrei sa accepti bine daca nu iar bine.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Ai ceva de ascuns? Nu ar trebui sa-ti pese de asemenea prostii. Oamenii sunt curiosi si abia asteapta sa gaseasca ceva de barfit. Mare lucru.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Stii care este numele meu complet? Stii cati ani am? Ai stat la masa cu mine? Daca raspunsul este nu, atunci nu esti in masura sa imi zici mie ca par, ca sunt, ca dreg.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Nu exista nicio utilitate. Daca vrei sa intelegi bine, daca nu iar bine. Dar parerea lui Mosoti ar trebui sa conteze. Face parte din categoria pe care vrei sa o protejezi. Daca nici lor nu le pasa...
Poate problema e la tine.

Mi-ai dat ignor asa ca editez aici doar ca sa-ti contrazic logica de doi bani. Eu iti zic cum pari din ceea ce scrii aici si daca aflu cum te cheama si cati ani ai nu schimba absolut nimic.
Vibe-ul tau e acelasi.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Am repetat de 100 de ori, nu e vorba de a ascunde ceva, e vorba de psihologia copilului, de mai multe chestii. Deja am obosit sa ma repet.

| Catrice a răspuns:

Nașpa.
Lasă să știe lumea ca ai luat 5, 99 la bachee hee

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Am luat peste 9 la bac. Imi pare rau ca tie iti mai lipsea asa putin sa il treci sad

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

Na,asta e, bine ca m-au primit aia la facultate cu diploma falsahee hee
Știi cum e aia cu lauda de sine...

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Nu e lauda, e raspunsul meu la presupunerile tale nejustificate.

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

E na nejustificate...numa ăștia cu note sub 8 nu vor să-și publice notele.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu ai invataaat, eu am avut 6 si ceva media, nu m-am omorat la invatat, am vrut sa mai am si liber pentru mine.
Am invatat doar cat sa am note asa medii si atat.

Ca daca stai sa faci carte ca lumea, iti petreci copilarie cu teme, invatat in prostie, si multe inutile in viata.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

În loc să ne gândim cum să facem programa utilă, interactivă, să aibă toată lumea un minim de cultură generală, protejăm leneșii și proștii.
Lasă că notele creează puțin spirit competitiv între elevii normali, leneșilor incoruptibili poți să le treci notele și-n frunte că oricum nu le pasă.
Notele nu te ajută decât dacă vrei o diplomă în plus, o bursă, sau să intri la o facultate ok, nu văd niciun motiv pentru care le-ai ascunde.
Urmează să ne întrebi dacă matematica e rasistă? laughing)))

| Emma30555 a răspuns:

Și cu ce ar ajuta asta? Oricum elevii își spun unii altora ce note au luat. Și dacă un elev rămâne corigent sau repetent tot se afla.

| anonim_4396 explică (pentru Emma30555):

S-a spus deja cu ce ar ajuta, citeste raspunsul lui Anuket.

| Emma30555 a răspuns (pentru anonim_4396):

Poate pentru tine ar fi de folos, eu nu vad de ce as fi geloasa pe o nota, adică nu am fost niciodată, invidia trebuie stopata din interior nu din exterior, adică pot fii invidioasa pe casa vecinului ajung sa ma mut în pustietate ca să nu vad casa vecinului? Trebuie sa lucrez la mine problema asta. " Ar dispărea interesul infect pentru notele colegilor, dorința de comparare cu ceilalți din punct de vedere a notelor, ura și ciuda create din cauza unui punctaj" astea mie mi se par defecte ale persoanei care le trăiește, nu notele te fac sa te simți asa ci persoana în sine aceea ce are asemenea trăiri are o problema de fapt, de ce sa fii invidios? Poate tu ești mai fericit cu nota 8 decât ala cu 10 fiindcă poate tu ai o viata mai frumoasa, fiecare e cu norocul lui, în fine, eu când simt invidie (rar) încerc sa ma autoeduc sa înțeleg ca de fapt e doar o slăbiciune a mea

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 explică (pentru Hyacinth):

Pana in clasa a12a, notele erau neconfidentiale. Rezultatul? Multa invidie intre colegi, bisericute, ura, barfa. Aia cu note mici se luau de cei cu note mari si invers. Tot timpul exista tensiunea asta, unii colegi nu se suportau intre ei din cauza notelor. Si nu o zic doar eu. Au fost si alte persoane care au spus scurt si la obiect: "am ajuns sa ne uram intre noi".

La facultate s-a schimbat situatia. Fiecare isi stie notele lui si atat. Rezultatul? Ne intelegem cum nu se putea mai bine! Nu exista ura, bisericute. Ne intelegem foarte bine, suntem prieteni cu totii. Nu a existat o cearta cat de mica niciodata.

Unii nu au inteles nimic din intrebarea mea. Tot ce le-a basit mintea, a fost ca vreau sa imi ascund notele. Eu, care am terminat scoala acum 1000 de ani si btw nu am avut note mici, ca daca aveam, nu luam bac-ul din prima fara meditatii, cu nota peste 9. Daca aveam notele pe care si le imagineaza ei, nu intram la facultate s-a.m.d.
E mult mai usor pentru ei sa traga concluzii aiurea despre un strain, decat sa fie deschisi si la opinii diferite de ale lor.

Macar de isi spuneau parere fara sa jigneasca si sa faca afirmatii aiurea. Eu nu am nicio problema cu cei care au pareri diferite, atata timp cat sunt isi spun parerea intr-un mod civilizat si cu bun simt.

| Lukasssz a răspuns:

Scoala nu te pregateste pentru viata.

| Eireann a răspuns:

Universitati de top din lume ( Yale, Cambridge, Oxford nu stiu sigur) au notele studentilor confidentiale. Daca ei considera ca asa e Mai bine probabil ca au motive serioase.
Metodele astea cu facutul de rusine si competitia nu sunt productive.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Esti nascuta dupa 2000?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Complet de acord. Asta nu ar mai stârni sentimente de inferioritate și chiar invidie în rândul elevilor.

| JOHNtheADVISOR a răspuns (pentru anonim_4396):

Inferioritate și invidie vor fi tot timpul doar că nu o să mai fie pe note.Copiii se compară la felul cum arată fizic, cum se îmbracă, care are telefonul mai bun, se laudă cu statutul părinților.Nici măcar adulții nu duc lipsă de asemenea comportament.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dezastru. Pentru părinți în special laughing

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Pai notele nu ar fi confidentiale fata de ei, am precizat asta mai devreme

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Corectez : dezastru pentru elevi iar părinții vor deveni niste persoane malefice care sa tortureze din plăcere sadică copiii lor

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dau ignore pentru ca sunteti incapabili sa intelegeti ceva, si va mai si sustineti aberatiile de pe conturi multiple.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ba cat de tristi sunteti astia care va dati dreptate voua insiva de pe conturile multiple.

| Anuket a răspuns:

Ar fi perfect.

| anonim_4396 explică (pentru Anuket):

Asa este. Plus ca unul dintre avantaje ar fi si disparitia "bisericutelor". Copiii nu s-ar mai grupa/imprieteni in functie de niste note. Aia cu 9 si 10 intr-o bisericuta si aia cu note medii in alta bisericuta si tot asa. Ar fi mai uniti.

| supadeceapa a răspuns (pentru anonim_4396):

Bisericuțe s-ar crea oricum, eu am prins chestia cu GDPR-ul în facultate, nu știam ce note aveau colegele, dar tot eram superdezbinați. Crezi că e greu să-ți dai seama că ăia care stau în prima bancă și sunt foarte activi la ore au note mari? laughing

Răspuns utilizator avertizat
| Anuket a răspuns (pentru Hyacinth):

Foarte bine.

| Anuket a răspuns (pentru Anuket):

Ca să explic părerea mea... notele ar trebui să fie într-un format digital, să le poată vedea oricând și părinții. Dacă notele nu relevă prestația elevului, se pot contesta, dacă profesorul abuzează, se pot face reclamații.
Ar dispărea interesul infect pentru notele colegilor, dorința de comparare cu ceilalți din punct de vedere a notelor, ura și ciuda create din cauza unui punctaj.

| Pnin a răspuns:

Sa stii ca ai niste frustrari pe tema scolii si sunt vizibile uneoribatting eyelashes

| anonim_4396 explică (pentru Pnin):

Nu am nicio frustrare copile, trec in ultimul an de facultate, nu mai vorbi in necunostiinta de cauza.

| Gabryel85 a răspuns:

Nu-mi place ideea. Ar trebui să rămână în continuare vizibile. Asta e lipsă de transparență, care poate duce lejer la fraude.

| anonim_4396 explică (pentru Gabryel85):

Cine s-ar mai obosi sa copieze daca notele ar fi confidentiale?

| Gabryel85 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ăia care nu vor să pice bacul. Ce contează că e confidențial, dacă ai luat 2, 50 și nu te ajută la nimic?

| anonim_4396 explică (pentru Gabryel85):

Eu vorbesc de notele din toti cei 12 ani de scoala, nu de bac. Pe care apropo, l-am luat din prima, fara meditatii, fara copiat si cu o nota mare.

| Gabryel85 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta zic și eu. La fel am luat și eu bac-ul. Lasă că puțină transparență nu strică.

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Cine s-ar mai obosi sa copieze daca notele ar fi confidentiale?"

Chiar daca notele ar fi confidentiale tot ar trebui sa obtii nota de trecere. Prin urmare, ar copia cam aceiasi oameni care copiaza si acum. Adica in special elevii care se zbat sa ia nota de trecere.

Iar faptul ca notele sunt confidentiale nu te-ar ajuta cu absolut nimic mai departe in viata. Oricum angajatorii iti vor testa cunostintele inainte sa te angajeze, chiar daca notele tale sunt confidentiale sau nu.

Asadar, de cine vrei sa ascunzi notele si cu ce te-ar ajuta asta? De parinti oricum nu ai avea cum sa le ascunzi, pentru ca parintii au dreptul sa afle aceste informatii despre copilul lor minor, nu se poate invoca nici o confidentialitate in acest caz.

| anonim_4396 explică (pentru johnnny123):

Eu am terminat de mult scoala.

Nu stiu de ce presupui ca ar vrea cineva sa ascunda ceva. Nu am zis sa nu afle parintii notele, din contra, chiar ma gandeam mai devreme ca ar trebuie sa stie 4 persoane de nota unui elev: elevul (bineinteles), profesorul si parintii elevului. Dar atat. 4 persoane, nu 30.

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand spui "sa nu stie 30 de persoane", te referi la colegii de clasa?

Atata timp cat inveti in cadrul unei clase, este foarte important ca fiecare elev sa aiba un termen de comparatie a rezultatelor sale si sa stie unde se pozitioneaza. Ar fi absurd ca notele sa fie confidentiale si niciun elev sa nu stie daca este un elev bun sau prost.

Cum ar fi ca la Jocurile Olimpice sa nu se publice niciun rezultat, si fiecare sportiv sa-si primeasca rezultatul intr-un plic confidential?

| anonim_4396 explică (pentru johnnny123):

Scoala nu e un concurs...

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Scoala este locul care trebuie sa te pregateasca pentru viata. Iar in viata vei concura cu alti oameni, fie ca vrei, fie ca nu.

Cu cat ai o imagine mai clara si mai realista asupra nivelului tau relativ la alti oameni, cu atat ai sanse mai mari sa alegi luptele in care ai sorti de izbanda.

Daca nu ai idee unde te pozitionezi, ai mari sanse sa pierzi vreo zece ani din viata incercand lucruri complet nepotrivite care nu duc nicaieri.

| Mosotti a răspuns (pentru Gabryel85):

Si asta este adevarat, corect spus.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai ce legatura are? Copiezi ca sa iei nota de trecere sau nota mai mare, nu conteaza ca notele-s confidentiale sau nu.

| DoarBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai cum nu s-ar obosi nimeni sa copieze daca ar fi confidentiale? Adica... elevii copiaza sa nu le afle altii nota? Normal ca nu, copiaza sa ia nota mare si sa treaca. Deci asta nu are relvanta.
Adica, eu cel putin si restul persoanelor pe care le stiam, cand eram la scoala... sau chiar si la facultate, copiam unde puteam la unele materii pentru nota si pentru a trece big grin Nu sa nu le stie altii, ca ar fi irelevant oricum.

Legat de intrebarea in sine, este bine asa cum este. Sau sa zicem, macar prima data, sa stie toti ce note au luat, iar dupa... cu acordul lor sa le zica mai departe, daca intreaba sau vrea sa stie cineva.

Cat despre familie si restul, din nou... este bine asa cum este probabil. Ca ei le trec in carnet, ca nu le trec, tine de fiecare persoana in parte.