|

Hey TPU. Cum pot învață cu ajutorul memoriei vizuale?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Vezi si inveti! Un rol important o are si ascultarea ce completeaza vizualul. O lectie filmata sau (si) citita de cineva se invata mai usor.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Asociezi lucruri și activități elementelor care trebuie memorate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Invatatul cu ajutorul memoriei vizuale inseamna sa privesti poze, gen vezi un film si dupa ce-l termini tii minte ce s-a intamplat. Daca e vorba de scoala nu prea ai cum sa inveti cu ajutorul memoriei vizuale deoarece ai in mare parte text.
Pe scurt memoria vizuala consta in vizualizarea unor poze si stocarea lor in creier -.-

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut!

Iti spun cum fac eu. Ma folosesc foarte mult de memoria vizuala pentru ca asa consider ca invat cel mai bine.

1. Atunci cand scriu ceea ce se preda, incerc sa imi structurez informatia cat sa imi fie mai usor. Folosesc multe aliniate, ca sa se observe. Literele mari de la inceputul aliniatului le dau anumite forme ca sa le retin usor.
2. Paragraful nu il fac mai lung de 4-5 randuri. Eu am scrisul destul de mic, ceea ce inseamna ca acele 4-5 randuri sunt ok. Daca scrii mai mare iti poti stabili si mai multe randuri. Totul depinde de tine cum vrei.
3. Te folosesti de culori. Fie subliniezi cu rosu, albastru, verde, fie le evidentiezi. Eu ma mai foloseam si de chenare. Puneam in chenar cuvintele cele mai importante, acele cuvinte pe care daca le retineam imi dadeam seama de intreg mesajul paragrafului respectiv.

Sper sa te ajute ideile mele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează