| Syrten a întrebat:

Hey TPU!
Luna viitoare susțin examenul de licență și nu mă consider absolut deloc pregătit, o să fie prezentare fără PowerPoint și am emoții deoarece am impresia că nu rețin nimic. Sunt anumite părți din lucrare care îmi pun piedici, părți referitoare la ani, diferite denumiri, termeni. Cum aș putea să învăț cât mai eficient și să scap de stres/emoții? La ce ar trebui să mă aștept să nu îmi fac griji aiurea?
Mulțumesc!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Hope1992 a răspuns:

Raspunsul primit anterior e foarte buna.Nu trebuie sa inveti pe de rost ca atunci o sa patesti sa te blochezi doar pentru ca uitat un cuvant. Daca lucrarea ta ti-ai facut-o automat stii ce ai facut in ea, daca nu, incearca sa intelegi logic toti pasii, sa stii ce inseamna fiecare termen necunoscut. Scoate ideile principale si sa stii ca profii nu vor de obicei sa te incurce, vor doar sa se asigure ca tu ai muncit acolo. Linisteste-te si invata ca si cum ai explica unui potential cumparator sau unui prieten care nu stie nimic din acest domeniu.Trebuie sa poti sa faci absolut orice persoana sa inteleaga, deci termeni simpli cat mai lejer structurati.

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Daca tu ti-ai facut lucrarea si nu ai copiat din alte parti, atunci e imposibil sa nu stii ce contine!

| CoRoDa08 a răspuns:

Buna! Nu trebuie sa inveti ca un papagal. Si eu dau licenta si nu o sa invat. Imi scot ideile principale pe o hartie. Conteaza continutul si prezentarea din ppt.

| Syrten explică (pentru CoRoDa08):

Din păcate nu pot prezenta cu PPT, nu ni se permite. O să încerc să iau fiecare capitol și să zic ceva despre el. de exemplu X. reprezinta aia. Y cealalta, cred ca e mai ok sa invat cate o fraza, doua la fiecare punct. Mulțumesc pentru răspuns happy

| CoRoDa08 a răspuns (pentru Syrten):

Scuze ca intreb, dar cum prezinti ceva daca nu arati niste poze, grafice, ceva? straight face Chiar sunt curioasa. Scuze daca deranjeaza intrebarea mea.

| Syrten explică (pentru CoRoDa08):

Bună! Nu mă deranjeaza întrebarea happy Prezint pe scurt tema licenței și ce conține aceasta, apoi mi se adresează sau nu întrebări. Era mai ușor cu PPT, mai trăgeam câte o privire și poate mă avantaja mai mult

| CoRoDa08 a răspuns (pentru Syrten):

Nu stiam ca se poate astfel, sincer, nu am mai auzit sa prezinti o lucrare de licenta fara ppt. Scrie pe pe cateva biletele ideile principale, mai ales anii, in caz ca uiti, sa mai tragi cu ochiul acolo. Bafta!

| Frank51 a răspuns:

Dacă ai trecut de cele 50 de examene și ai ajuns în stadiul ăsta deja trebuia să ști ce ai de făcut și să fi călit/ă!