|

Imi povestiti si mie, va rog, ce presupune scoala de soferi?

1) Inveti acasa sau la ei? din ce carti?

2) Trebuie sa am masina mea ca sa fac cu ea scoala de soferi sau pot si daca nu am masina?

3) Cum exersezi practic pe masina daca n-ai carnet, adica cum si unde exersezi condusul pana sa dai examenul?

4) Trebuie sa am cunostinte despre masina din domeniul tehnic? De unde le iau constintele astea?

5) Cate examene sunt si ce presupune fiecare examen?

6) La examenul practic, trebuie sa fiu martor in masina si cand dau alti tineri? Nu e riscant sa fiu cu alt tanar care conduce, care ar putea face accident?

7) Cat timp dureaza scoala de soferi?

8) Cand termin scoala de soferi, ce acte imi trebuie ca sa pot conduce? Si de la cat timp de la absolvire imi sunt eliberate actele ca sa pot conduce?

9) Cat costa in general o scoala de soferi?

10) Daca nu iau carnetul din prima, trebuie sa dau banii iar pe scoala de soferi?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

OMG...
1)Inveti si acasa, si la ei, cum doresti tu.Eu am fost si la orele lor dar am invatat acasa mult.Ei iti predau si dupa aceea faci teste pe calculator(dupa ce inveti din lectii).Iar acasa poti invata de pe carte (Codul rutier-intrebari si teste pentru obtinerea permisului auto)
2)Faci pe masina lor, adica a instructorului tau de condus.
3)Cum am zis mai sus, exersezi pe masina instructorului tau de condus, prin oras, iti arata el traseul, va fi cu tine non-stop.
4)Nu trebuie sa ai cunostinte in domeniul tehnic.
5)Sunt 2, examenul la calculator unde vei da un chestionar auto de cateva intrebari, mai exact 26, iar tu trebuie sa faci macar 22 din 26 ca sa treci.Iar apoi urmeaza orasul, adica vei conduce alaturi de un politist langa tine si daca nu gresesti prea mult vei trece si vei lua permisul.De el depinde totul si desigur de cat de multe stii.
6)Vei fi si martor in masina dar nu e riscant pentru ca e si politistul in masina si nu te lasa oricum sa conduci repede, iar el te poate opri oricand asadar nu va fi niciun accident.
7)Dureaza cam o luna.
8)Iti vor da o foaie pe care o sa o ai la tine mereu ca sa poti conduce pana ti se elibereaza permisul in maxim o saptamana.
9)Depinde,eu am dat 1200 lei, dar pot fi si mai scumpe, depinde de zona, unde alegi sa faci scoala.
10)Nu,pentru ca deja vei avea actele formate, vei plati doar suplimentar ceva ore in plus pentru a te invata mai bine instructorul.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

10) Daca nu iau carnetul din prima, trebuie sa dau banii iar pe scoala de soferi?
Nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Inveti si acasa si la instructorul tau. Asta doar daca vrei tu sa mergi la orele de legislatie. Orice carte care este actuala cu legislatia in vigoare.
2. Nu trebuie sa ai masina. Scoala la care faci are masina speciala pentru asa ceva.
3. Orele de condus se fac pe drumurile publice, fara autostrada.
4. Nu trebuie sa ai cunostinte tehnice. O sa inveti la scoala cateva lucruri esentiale.
5. Sunt doua examene. Primul este cel teoretic(legislatie), iar daca il treci pe cel teoretic o sa ai si examenul practic(condus).
6. Nu este neaparat sa fi martor, dar cu siguranta o sa pici cu cel dinaintea ta. Nu trebuie sa iti faci grija deoarece politistul este acolo pentru a evita orice pericol.
7. Depinde. L-a mine a durat vreo 2 luni. Depinde cum ai norocul si te programezi.
8. Permisul de conducere o sa il primesti intr-o saptamana. Dar se poate intampla sa dureze si mai mult. Trebuie sa ai la tine permisul de conducere, asigurarea masinii, ITP-ul si eventual rovinieta.
9. La mine a costat 2000 de lei. Aici depinde de fiecare scoala in parte.
10. Nu, ai cateva sanse. Daca nu ma insel trebuie sa mai platesti orele suplimentare de condus. Eu am prins pe cineva la scoala de soferi si la examen care a dat de 5 ori... si a picat si a 5-a oara.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ssssmokin):

Multumesc mult pentru raspuns!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut. Pretul il stabileste fiecare scoala de soferi, eu am platit undeva la 1500ron. Ca examene, ai proba teoretica(sala), si cea practica.
Sala o poti da dupa 14ore de conducere, si ai nevoie de un punctaj de minim 22puncte pentru a fi admis(din 26, maxim 4 intrebari gresite).
Eu iti sugerez sa inveti de pe scoalarutiera, eu nu am invatat absolut nimic din carte(nici macar nu am cumparat-o).
Dupa ce iei sala, vine proba practica, eu unul nu am stat martor, deoarece am fost al 2-lea de acolo care a intrat la oras.
Daca politistul iti zice sa stai martor, esti obligat sa stai, stai calm, nu lasa politistul pe cel de la volan sa faca dauna masina(deoarece plateste 50%vinovatul, 50% politistul).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru MasinaIncepator):

Multumesc mult!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

A, si daca pici sala nu platesti, doar ca o poti da dupa 15/16zile lucratoare.
Daca pici orasul, da, platesti, inca 10ore de conducere(aici depinde de scoala cat costa o ora de conducere), iar dupa aceea te reprogramezi la proba practica. La mine a durat 2luni toata scoala. Cu 2saptamani pauza(in care am fost in concediu). Pe 20.05 am depus dosaru, pe 27.05 am inceput orele de conducere, pe 26.06 am dat sala, iar pe 26.07 orasul. Deci, 2luni cu 2saptamani pauza. Total o luna jumatate, asta depinde de tine si de instructor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează