|

La ce ne ajuta ora de fizica?(inca nu am ajuns in clasa a6a intru din toamna si am emotii)

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ştii...fizica e destul de grea pentru cei care nu reuşesc s-o "prindă" de la-nceput, dacă îţi place matematica e mult probabil să-ţi placă şi fizica şi chimia pe care o vei face în clasa a-VII(7)-a.Fizica se ocupă cu studierea fenomenelor din natură.Un exemplu ar fi fulgerul.Nu mi-a plăcut fizica deloc, dar nici matematica pentru că nu m-a atras cu nimic şi astfel n-am înţeles-o.Fi cu ochii în 4 de la prima lecţie să o înveţi cât de puţin dacă nu poţi mai mult.Nu trebuie să ai emoţii, gândeşte-te că fizica e "înrudită" cu matematica pentru că şi acolo se aplică formule şi se calculează; vei învăţa despre gravitaţie şi multe altele.Succes!

| a răspuns (pentru Tess123):

Matematica, fizica si chimia vei ajunge sa-ti placa si sa le stapanesti atat timp cat iti iubesti profesorul si materia lui. E abosut imposibil sa nu fie asa! Totul tine mai mult de profesor si da, pot spune ca am fost un norocos tongue

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Exilee):

Bv

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Vezi http://ro.wikipedia.org/wiki/Fizic%C4%83
Fizica (din cuvântul grec physikos: natural, din physis: natură) este știința care studiază proprietățile și structura materiei, formele de mișcare ale acesteia, precum și transformările lor reciproce.
Oricum se pune problema, fizica este una dintre cele mai vechi discipline academice; prin intermediul unei subramuri ale sale, astronomia, ar putea fi cea mai veche[1]. Uneori sinonimă cu filozofia, chimia și chiar unele ramuri ale matematicii și biologiei, de-a lungul ultimelor două milenii, fizica a devenit știință modernă începând cu secolul al XVII-lea, iar toate aceste discipline sunt considerate acum distincte, deși frontierele rămân greu de definit[2].
Fizica este poate cea mai importantă știință a naturii deoarece cu ajutorul ei pot fi explicate în principiu orice alte fenomene întâlnite în alte științe ale naturii cum ar fi de exemplu chimia sau biologia. Limitările sunt legate de incapacitatea noastră de a obține suficient de multe date experimentale, în cazul biologiei, ori de incapacitatea (până acum) sistemelor de calcul de a analiza dinamica moleculelor foarte complexe, în cazul chimiei. Descoperirile în fizică ajung de cele mai multe ori să fie folosite în sectorul tehnologic, și uneori influențează matematica sau filozofia. De exemplu, înțelegerea mai profundă a electromagnetismului a avut drept rezultat răspândirea aparatelor pe bază de curent electric - televizoare, computere, electrocasnice etc.; descoperirile din termodinamică au dus la dezvoltarea transportului motorizat; iar descoperirile din mecanică au dus la dezvoltarea calculului infinitezimal, chimiei cuantice și folosirii unor instrumente precum microscopul electronic în microbiologie.
Astăzi, fizica este un subiect vast și foarte dezvoltat. Cercetarea este divizată în patru subcâmpuri : fizica materiei condensate; fizica atomică, moleculară și optică; fizica energiei înalte;...2005 - 2176 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează