|

La romana pentru bac de când ați început sa învățați?

8 răspunsuri:
| a răspuns:

De la inceputul clasei a XII-a

| a răspuns:

Cu o săptămână înainte laughing
Și ce să vezi?! Am luat 9, 45

| a răspuns (pentru InYourMind):

La romana nu am invatat deloc laughing Ii ascultam pe colegi cand raspundeau, ascultam profa... eu asa invat XD
Am luat 9.7 dar nu imi dau seama ce i-a placut corectorului in halul asta.

Acum ascult indieni pe Youtube/udemy. Rau am ajuns. laughing

| a răspuns (pentru RainmakerX):

Taci ma ca se numește învățat, chiar dacă doar am citit si mi-au trebuit câteva ore ca sa descifrez niște cuvinte din comentariile alea pe care nici nu le-am reținut laughing
Practic la bac asta trebuia sa reții ca niște epitete, figuri cine s-o străduit le-a retinut din generală.

| a răspuns:

Cu cateva zile inainte. Am citit toate comentariile vreo 3 zile la rand si am scos un 9, nici eu nu stiu cum, dar i'll take it.

| a răspuns:

Din semestrul acesta vreau sa incep.Si tu ai boala ca mine cu amanatul si uitatul peste intrebarile de bac. Poti sa incepi cu o ora pe zi si cresti in fiecare saptamana cu 15-30 min timp de cateva saptamani.Nu mai amana deoarece te face sa te simti slaba si iti vin ganduri ca nu il poti lua.Comandati culegeri de bac la romana.Cartea Eseul sau de la Mariana Badea.Succes!

| a răspuns:

Cu o zi inainte. Am plans ascultand Plumb de Bacovia in casti in timp ce fumam o tigara pe balcon.

Dormeau adanc sicriele de plumb (oftam in timp ce ma imaginam intr-un sicriu pe care era o eticheta clara: SPECIMEN ESUAT)
Si flori de plumb si funerar vestmant (lacrimam gandindu-ma la o moarte metaforica a demnitatii mele)
Stam singur in cavou si era vant (fiind in transa respectiva chiar mi-am dat seama ca vantul reprezenta singurul sunet intr-o viata pustie)
Si scartaiau coroanele de plumb (Scarataiau... un sunet sacaitor... precum angoasa sufletului meu tulburat)

Crede-ma ca nici macar nu glumesc. Am trecut printr-o psihoza grava. Am aprins o lumanare micuta si m-am rugat la Dumnezeu si inclusiv la sufletul lui Bacovia. In lacrimi transmiteam telepatic ca il inteleg, ca inteleg de ce scrie atat de sumbru. Superficialitatea acestei lumi, singuratatea de care nu poti scapa chiar de esti inconjurat. Cat de usuratic e sistemul si ce ironica e intorsatura lucrurilor. Am rugat sa mi se ofere oportunitatea sa explic ceea ce am inteles.

Iti jur, fix Bacovia a picat. Fix Bacovia.

| a răspuns:

Din semestru 2 ca e foarte mult asa daca te apuci mai din timp n-o sa mai fi presat dar acum nu zic sa stai in fiecare zi si toata ziua sa inveti, cate putin asa pe zi si sa faci cate un test pe zi parerea mea vreau funda daca e bun raspunsul meu