| sabin89 a întrebat:

Lingvistul rus Alexei Umnov-Denisov pretinde că pe teritoriul Rusiei s-ar afla 50 de tăbliţe dacice din aur, similare celor de la Sinaia. Să fie oare vorba de o parte a Tezaurului României, pe care ruşii au uitat să-l înapoieze?

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu, sunt de la dacii care au trăit acolo. Inventarul Tezaurului se cunoaște.

| minrest a răspuns:

Nu prea vad de ce ar conta ce pretinde Alexei Umnov-Denisov, are si el ideologia lui de promovat, aceeasi cu a regimului de azi din Rusia. Altii pretind ca suntem condusi de o civilizatie subterana, sunt si persoane care considera ca CNP-ul de pe CI ne inrobeste unei corporatii, am intalnit ideea potrivit careia codul de bare este semnul lui Satan, 666. Ce se afirma fara dovezi, se respinge fara dovezi.

| minrest a răspuns:

Acuma, hai sa vedem daca exista vreo miza ideologica. Astia cu placute dacice, unde bat? Vor sa ateste superioritatea si vechimea civilizatiei dacilor in Europa. Aceste placute ar insemna in primul rand cunosterea scrisului, cu cat mai vechi ar fi placutele, cu atat mai vechi scrisul. Iar dacii reali, s-au apropiat de scris cel mai mult prin mesajul scris romanilor de aliatii dacilor, burii, pe o ciuperca, scena care apare pe Columna lui Traian. Cine sustine azi, ca si in trecut, teza civilizatiei dace superioare si anterioare celorlalte? Extrema dreapta din Romania. Si cine este patronul intregii extreme drepte europene? Rusia lui Putin, de unde si afirmatia nesustinuta cu dovezi a lui Alexei Umnov-Denisov.

| sabin89 explică (pentru minrest):

Ce interes ar avea Rusia lui Putin să susţină superioritatea şi vechimea civilizaţiei dacice în Europa?

| minrest a răspuns (pentru sabin89):

Nu o sustine decat pentru noi, romanii, caci pentru toti ceilalti tablitele nu inseamna nimic. Romanii care cred ca exista tablitele dacice in Rusia, devin dacopati, dacopatia este parte a ideologiei extremei drepte romanesti, iar extrema dreapta romaneasca este aliata lui Putin.

| sabin89 explică (pentru minrest):

E rău să fii psihopat, e rău să fii dacopat, e rău să fii orice fel de ...pat.
Într-adevăr, se vede o tendinţă de natură ideologică în interpretările pe care le dă Denisov. El merge pe linia panslavistă, potrivit căreia geto-dacii ar fi un fel de protoslavi. Speculaţii.

| minrest a răspuns (pentru sabin89):

Si eu care am crezut ca isi sustine numai fratii de idei din Romania, vad insa ca are grija sa puncteze si legatura intre popoarele ''fratesti''. Stai putin! Haide sa stam stramb, ca sa judecam drept. E rau sa fi dacopat? Dar dacopat i-am zis eu, adversarul lui ideologic si politic. Denumirea asta nu ii implica pe ei cu nimic, ei nu isi spun niciodata dacopati. Li se spune Protocronisti, este ca suna mult mai bine? Nu stiu cum isi spun ei insisi, dar fac prinsoare ca suna chiar mai frumos.