anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Municipiul Iasi este localitate sau judet?

30 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Judet

| darrio2007 a răspuns:

Localitate.
Iată, stimati utilizatori TPU, inca o dovada a scolii online.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru darrio2007):

In ce judet este localitatea Iasi?

| darrio2007 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Vrei sa ma verifici sau ce anume?
Judetul Iasi.
Municipiul Iasi este resedintă de judet.
Nu ai invatat asta la scoala online si ai vrut sa afli de la mine?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru darrio2007):

Iau si eu stiinta de unde pot.laughing
Serios acum: te-am intreat, deoarece ai scris mai sus ca Iasul este localitate. N-ai scris ca este si judet.

| darrio2007 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

El s-a referit la municipiu. Deci e localitate.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru darrio2007):

El a intrebat: "Municipiul Iasi este localitate sau judet?" si tu ai scris "Localitate".

| darrio2007 a răspuns:

Poate stii si de ce. Aceasta intrebare nu are nici o legatura cu vaccinul.

| NotNamed a răspuns (pentru darrio2007):

Eram sigur ca asta vei spune. Uita.te si cum s-a ajuns la conversatia asta. Ca doar n.am raspuns direct la intrebare. Începusem discutia cu cel care a pus întrebarea si a fost curios in continuare sa ii explic anumite chestii. Asa ca nu vad votul tau asa spontan.

| darrio2007 a răspuns (pentru NotNamed):

Si acum te-ai razbunat. Vorba aia, stii tu.

| NotNamed a răspuns (pentru darrio2007):

Omul se invata cand si.o arde pe propia piele.

| sierra1 a răspuns:

Ce tare, ai intrat in top 10!

| Catrice a răspuns:

Municipiul e localitate.

| Zuzu1991 a răspuns:

Https://dexonline.ro/definitie/municipiu
Oraș mare, având un rol economic, social, politic și cultural însemnat; p. ext. administrația unui astfel de oraș
e oras toata ziua tongue

| Vântulalb a răspuns:

Ceeeee?!


Localitatile sunt catune, sate, orase, oras cu statut de municipiu.

| NotNamed a răspuns:

Nici conspirationistii care lanseaza idei de rahat despre vaccin n.ar pune întrebări atat de proaste.

| GulubuntzBudulush a răspuns (pentru NotNamed):

1. Vaccinurile care au fost testate timp de cel puțin zece ani sunt sigure (în proporție de cel puțin peste 90%) și au salvat viețile multor oameni.
2. Mulți oameni se îmbolnăvesc, dar nu mor și astfel obțin imunitate în fața luptei cu virusul.
3. Vaccinul anti-covid disponibil în România nu conține viruși morți (inactivi) așa cum ar trebui să aibă un vaccin eficient, ci segvențe de virus. Mai sunt și alte vaccinuri împotriva acestui nou tip de coronavirus, care conțin viruși inactivi.
4. Pot pune anumite substanțe, cu scop bun probabil, însă care cauzează efecte adverse grave în organism, poate nu imediat, ci pe termen lung.
Cât despre faptul că uneori pun întrebări sau răspunsuri proaste, eu sunt de-acord cu tine.

| KR0NSTADT a răspuns:

Mă mir că până acum n-ai murit băgându-ți puțulica în priză. Bă, tu zici că ești clasa a 11-a. Unde, la școala de retarzi?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru KR0NSTADT):

@Gulubuntz: 1. Si aspirina are peste o suta de ani, si totusi cateva mii de oameni mor anual din cauza ei. Hai, joac-o pe asta!
2. Daca a fi citit un pic, ai fi vazut ca inca nu e batuta in cuie treaba cu imunitatea, chiar au fost foarte multe cazuri de reinfectare dupa nici 6 luni de la prima. Discutam de Covid-19, desigur.
3. La noi sunt DOUA vaccinuri. Habar nu ai cum functioneaza, stai jos, ai doi.
4. Speculatii. La citi romani baga fast food, alcool, tigari, dulciuri ca debilii, si toate astea e clar ca au efecte grave pe termen lung, ma mir de unde mai ies si desteptii astia care se tot indoiesc ei de vaccin.

| GulubuntzBudulush a răspuns:

Tu crezi că a fi creștin înseamnă a fi prost. Ortodoxia este demodata. E mai bine ca tine un om lipsit de religie. Cât despre vaccin, mi se pare mai sigur cel de-al doilea tip de vaccin din cele 3. Făcut ca la carte. Dar trebuie să înțelegi că sunt și cauze economice la mijloc, deci statul nu-ți vrea neapărat binele (îl doare undeva de tine), dar dacă se fac bani atunci da. Și oricum primul și al treilea tip în special primul pare a fi un vacin mutagen din câte mi-ai explicat tu deci nu-l recomand, mai bine-l faci pe cel de-al doilea. Îți urez și ție o seară faină. ȘI nu, nu cred că conțin cipuri vaccinele (eu nu cred în conspirațile cu cipul, eu sunt doar precaut, cum spune domnul președinte).

| GulubuntzBudulush a răspuns:

EU nu cred în teoria cu cipul în vaccin, dar poți să-mi spui mai multe despre ea, vreau să știu de unde a pornit și asta mai exact cu cipurile că sunt curios.

| NotNamed a răspuns (pentru GulubuntzBudulush):

Toate cele trei tipuri de vaccine au fost testate si verificate de catre Agentia Europeană pentru Medicamente. Deci termenul de "nu recomand x ci y pentru ca pare mai sigur dintre cele 3" nu exista! Toate au fost verificate si validate. Deci sunt produse sigure si eficiente care iti garantează siguranta. Tot n.ai înțeles asta. Din moment ce o echipa formata din cei mai buni cercetători, oameni de stiinta, biologi si ingineri din lume valideaza vaccinul, tu n.ai cum sa ii contrazici. Asta este cert.
Faptul ca tu spui ca la mijoc sunt banii si de-asta sunt învârteli iar este fals. Tu ai spus ca nu exista vaccin perfect. Uite ca ti.am argumentat cat se poate de bine si credibil ca de fapt asa este. Acum tu nu te lasi deloc convins si te retragi spunandu.mi ca totusi statul este hot si pentru bani ar face astfel de invarteli. Iar este o idee prost formata. Nu este cazul de asa ceva. Nicio tara din lume nu doreste sa falsifice vaccinuri in schimbul banilor. Este imposibil sa faci asta. Nu tara produce vaccinele, ci le comanda. O dată ce dai comanda de vaccine si dai banii, iti primești comanda. N.au cum sa falsifice deoarece sunt reguli stricte si reglementari la nivel mondial. Totul este monitorizat pentru controale, teste si studii ale efectelor, plus ca tarile doresc eradicarea virusului si revenirea la o viață normala.
Acum sa vorbim despre teoria conspirationista a cipurilor si de ce este ea falsa.
Tehnilogia de fata nu permite instalarea cipurilor in vaccine din mai multe motive:
• Miniaturizarea. Un cip, are nevoie de foarte mulți tranzistori (putem pune undeva pe la 170 de milioane de tranzistori pe un milimetru pătrat). Pare mult, însă e nevoie de miliarde pentru calcule relevante. Un cip cu 100/100 microni (cât să încapă printr-un ac de seringă) -> adică 17 milioane de tranzistori cu tehnologia actuală nu poate să facă nimic. De ce? Pentru control neuronal sau al oricăror alte procese avem nevoie de putere mare de calcul și de conexiuni fizice cu neuronii. Un cip așa mic nu poate să le facă pe toate.
• Corpul uman. Corpul uman este un mediu neprietenos cu orice corp străîn. Atunci când îți intră o așchie în deget și nu o poți scoate, corpul tău va face tot ce îi stă în puțînță să scoată obiectul străîn din organism. La fel s-ar întâmplă și cu orice cip din siliciu. Ar fi nevoie de un înveliș de titan (un material cu care e oribil de greu de lucrat și foarte scump). LATER EDIT: momentan, ce implantăm conțîn învelișuri bio compatibile. Aceste învelișuri, în momentul în care sunt sparte, că să ajungi să trimiți impuls electric la neuroni, vor declanșa o reacție inflamatorie din partea sistemului imunitar.
• Corpul uman p2. Corpul uman conține multă apă, iar dacă vreodată ți-ai turnat apă pe telefon o să înțelegi de ce nu prea e posibil să funcționeze cipul în sânge/mușchi/creier, medii care conțîn puțîn cam multă apă pentru orice cip.
• Comunicația. Orice cip are nevoie de comunicație cu mediul extern (mai ales dacă vrea să facă operații complexe). Nu putem pune în cip o antena destul de eficientă cât să prindă semnale din interiorul corpului uman, iar cipul ar trebui să poată să primească instrucțiuni prin tehnologie wireless. Nici măcar 5G-ul sau orice altceva nu poate transmite atâtea date cât să reușim să alterăm gândurile sau să facem un om să își miște un deget involuntar, din cauza că ar trebui să ne adaptăm la fiecare individ.
• Alimentarea. Cipurile au nevoie de mult curent pentru orice fel de calcul. Fiecare calcul este tradus de către procesor în schimbări de stări în a tranzistorilor interni. Fiecare schimbare are nevoie de curent electric. Pentru calcule complexe sau control neuronal e nevoie de mult prea multă energie electrică. Cipul sau cipurile au nevoie să fie alimentate continuu pentru orice operație. E imposibil să alimentăm wireless orice fel de dispozitiv pe o rază lungă (mai mult de 15 centimetri) prin aer, darămite prin corpul uman, pereți sau fel și fel de medii.

| GulubuntzBudulush a răspuns (pentru NotNamed):

Adică înțeleg și eu teoria cu controlul (monitorizarea) prin cip însă uni chiar cred că pot fi controlați mental prin așa ceva? Eu știam un copil că zicea asta, însă nu m-am gândit că sunt și adulți care cred asta. Nici eu care aveam 11 ani nu credeam așa ceva.

| NotNamed a răspuns (pentru GulubuntzBudulush):

Oho, daca ai stii cate persoane cred in asta. Sunt mai multe persoane care cred in cipuri si sunt siguri pe asta decat cele care stiu ca vaccinul este unul adevarat si eficient. Ca sa.ti faci o idee, doar 37% dintre români spun că se vor vaccina anti-Covid. Restul cred ca vaccinul este unul fals sau ca ar conține cipuri. Categoriile de varsta care cred asta sunt diverse. De la varste fragete pana la varste pensionare.

| GulubuntzBudulush a răspuns (pentru NotNamed):

A nu te vaccina e doar o alegere. Eu daca nu vreau sa ma vaccinez intrucat am avut deja covid de ce sa ma obligi. Oricum cei care se vaccineaza devin imuni. Și poate chiar au efecte adverse (nu înseamnă că cineva malefic vrea să ne facă rău) cel puțin pentru unii. Unii sunt mai sensibili de fel. Altora poate vaccinul nu le face decât bine. De la caz la caz. Oricum eu știam de cipuri pentru monitorizare nu pentru control.

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru GulubuntzBudulush):

Ai dreptate, dar persoanele sub 18 ani nu sunt vaccinate. Daca 70% din populatie nu se vaccineaza, virusul nu poate fi eradicat. Si atunci de ce sa mai umblam cu masca pe fata? Ca nu vrea unul sau altul sa se vaccineze?

| Gabryel85 a răspuns:

Municipiul Iasi este localitatea Iasi, aflata in judetul Iasi.

| Gia23 a răspuns:

E pe bune intrebarea? este localitate si resedinta judetului cu acelasi nume!

| anonim_4396 explică (pentru Gia23):

Stiam,dar voiam sa-mi confirme cineva.

| Doru2001 a răspuns:

Localitate toată ziua.