| SucDăMere a întrebat:

Noroc.
Am si eu o intrebare!
Dacă ai terminat o profesionala si ai obtinut diploma si toate cele necesare, poti face liceul la zi sau seralul la alt liceu?

Răspuns Câştigător
| AnywayTheWindBlows a răspuns:

Da, poti. Intra in legatura cu secretariatul liceului/seralului la care doresti sa te inscrii si fa rost de documentele necesare. La liceu vei face 2 ani( si va trebui sa dai niste diferente, nu cine stie ce), iar la seral 2.5( rotunjit 3, incepi din al doilea semestru al primului an). La tehnologic dai bacul din Matematica si poate chiar si Fizica in functie de profilul la care te afli. Insa la liceu, pe uman spre exemplu, nu dai din acestea. Tu esti cel care alege.

| AnywayTheWindBlows a răspuns (pentru AnywayTheWindBlows):

Eu ti-as recomanda sa mergi pe liceu, asa vei salva un an( care si asa ar fi fost pe jumatate irosit cu seralul). Daca iti alegi un profil precum filologie sau stiinte ale naturii o sa fie 2 ani usori. Ii cam dificil sa lucrezi si sa te si duci la seral, iar aici vorbesc din experienta proprie. Ii foarte obositor.

| SucD?Mere explică (pentru AnywayTheWindBlows):

Asta stiu si eu, voiam la zi, dar ma interesa daca pot sa fac la alt liceu, nu neapărat la ala la care am terminat profesionala

| AnywayTheWindBlows a răspuns (pentru SucD?Mere):

Presupun ca profesionala la care ai terminat are si clase de liceu, nu? Nu conteaza lucrul asta, poti sa te inscrii/transferi la ce liceu doresti tu atat timp cat au loc.

9 răspunsuri:
| vmalex21 a răspuns:

La zi nu deoarece ai depasit varsta de 18 ani. Poti face in schimb si la FR pe langa Seral.

| AnywayTheWindBlows a răspuns (pentru vmalex21):

Poate sa faca la zi indiferent ca are sau nu 18 ani atat timp cat se inscrie fix dupa ce a absolvit...

| vmalex21 a răspuns (pentru AnywayTheWindBlows):

Eu stiu pe cineva caruia i-au refuzat inscrierea la zi dupa absolvirea scolii profesionale.

| AnywayTheWindBlows a răspuns (pentru vmalex21):

Nu stiu care ii era situatia respectivului, insa eu am avut 3 colegi de profesionala care s-au inscris la zi( la un alt liceu din zona) in loc de seral. Unul dintre cei trei nici nu avea media asa mare( nu era nici la coada clasei totusi, isi dadea interesul). Pe langa cei trei mai stiu persoane si din anii precedenti care s-au dus la zi dupa ce au absolvit profesionala( tot persoane fara cine stie ce medii).

| snakemmp6 a răspuns:

Poți face asta doar dacă în clasa a 8-a ai dat examenul. Dacă nu ai dat examenul nu mai poți intra la seral, nu contează cu cât l ai luat contează sa l fi dat.

| AnywayTheWindBlows a răspuns (pentru snakemmp6):

Foarte amuzant! Nu mai vorbi daca nu esti informata... Nu ai nevoie de evaluarea nationala pentru te duce la seral sau la zi! Nu ti-o cere. Eu unul nu o am, si m-am inscris la seral fara nici-o problema. La fel si unul de acei colegi care s-au dus la zi, nici el nu avea evaluarea nationala data( de restul doi nu stiu).