| Nobody11 a întrebat:

Nu am intrat la liceul unde am vrut, trebuie sa merg la unul foarte prost din cauza notei la mate. Sunt complet dezamagita... Vreau sa pot sa trec peste si sa ma obisnuiesc cu gandul...

5 răspunsuri:
| anamariarot a răspuns:

Nu te descuraja. Învață cât de bine și cât de mult poți în clasa a IX-a, ca să te poți transfera la liceul la care îți dorești. Pentru a te putea transfera, trebuie ca media ta generală să fie mai mare decât cea mai mică medie din clasa în care vrei să te transferi. Oricum, nu ezita să completezi la prima opțiune de pe fișa de înscriere profilul de la liceul pe care-l vrei, pentru că s-a întâmplat să nu se ocupe locuri de la liceele bune.

| EugenEB a răspuns:

Sa te obisnuiesti cu gandul? Liceul nu conteaza, nici profilul, conteaza doar sa ai diploma de BAC, ca o ai cu 6 sau cu 10 nu are rost, la facultate oricum poti sa te duci.
Nu o sa il intereseze pe nici un angajator unde ai facut liceul, diploma este importanta sa o ai si facultatea.

| Tudor123123 a răspuns:

Eu la mate la problema cu media aritmetica am scris a+b=150 am uitat sa pun pe 2 si am pierdut 5 pentru ca un prost iesidu-mi 9.40, liceul nu este asa important pe cat crezi / vor altii sa te faca sa crezi, daca inveti mult, sa zicem ca vrei la mate-info si nu poti sa intrii, daca o sa faci ore in particular o sa poti face tot ce fac ei la info si mate, iar apoi sa mergi la o facultate bazata pe asta. Tu indiferent de profil poti merge la ce facultate vrei TU! Liceul te ajuta sa iti fie mai usor la acele facultati, daca tu mergi la stiinte sociale, unde nu se face info, dar tu vrei sa mergi la facultate cu info poti face asta, numai ca o sa iti fie FOARTE GREU daca nu faci ore in particular cu ceea ce se face la informatica.

| xFlo a răspuns:

Nu-i o tragedie, acceias materie e predata peste tot si daca nu-ti convine poti incerca un transfer

| Kiara7 a răspuns:

Nu fii dezamăgita. Învață bine în clasa a9a și fii înaintea colegilor. Poți alege sa fii prima din clasa la un liceu mai jos sau sa fii printre ultimii sau pe la mijloc la un liceu de top. Nu te îngrijora. Poate sa iti placa acolo. Nu judeca o carte după coperta. Poate colectivul și profesorii o sa fie de treaba. Și dacă nu, te poți transfera.
Doar gândește pozitiv. O gândire pozitiva nu strica nimănui.